Şimdi Ara

Boeing'e ait Starliner uzay kapsülünün karşılaştığı sorunların detayları ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 20 Aralık tarihinde uzaya fırlatılan Boeing’in Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) astronot taşımak için tasarladığı yeni kapsülü Starliner, bilindiği üzere yaşanan sorunlar nedeniyle yanlış yörüngeye girmiş ve UUİ’ye ulaşamayacağı ortaya çıkmıştı. Starliner, yazılımsal hatalar nedeniyle yaşanan söz konusu sorun nedeniyle iki gün yörüngede kaldıktan sonra Yeryüzü’ne geri dönmüştü.



    Kapsülün Dünya’ya dönüşünü müteakip Ocak ayının başlarında bir araya gelen Boeing ve NASA ekipleri, nihayet Starliner’in karşılaştığı sorunlarla ilgili yapmış oldukları incelemenin ilk sonuçlarını açıkladı. Ekibe göre Boeing’e ait kapsülün başarısızlığına neden olan üç başlık bulunuyor. Bunlardan ikisi yazılım tarafında tespit edilirken diğer sorun ise kapsülle Uçuş Kontrol ekibi arasındaki iletişim kanalında ortaya çıkmış.  





    Yazılım kanadındaki ilk hata, görevde geçen süreyi hesaplayan sayaçta bulunmuş. 11 saatlik bir sapmaya sebebiyet veren sayaca eşlik eden ikinci sorun ise Servis Modülünün Ekip Modülünden yanlış bir biçimde ayrılmasına neden olan hata olmuş. Görev Kontrol Merkezi’nde yer alan ekibin gayretleri ise Starliner’ı parçalanmaktan kurtarmış. Uçuş Kontrol ekibinin fırlatma anında bir süreliğine karşılaştığı ve tespit edilen üçüncü sorun ise aslında sayacın neden olduğu 11 saatlik sapmanın düzeltilmesine engel olmuş.



    Ayrıca Bkz.UTair'e ait bir Boeing 737 kaza yaptı!



    Araştırmayı yürüten ekip, aslında uçuştan önce tespit edilip düzeltilmesi gereken sorunlarla ilgili 11’e yakın çözüm önerisi sunmuş durumda. Uzmanlar, daha kapsamlı incelemelerin devam edeceğini ifade ederken bunların sonuçlarını ise ay sonuna kadar açıklamayı umuyor.



    Hem ürettiği uçaklarda hem de uzay araçlarında rastlanan yazılım sorunlarıyla karşı karşıya kalan Boeing’in hayati sonuçlara neden olabilecek bu problemler için anlaşılan daha çok mesai harcaması gerekecek.








  • Sayaçtan bi tane mi varmış bu nasıl kapsül la insan iki tane koyar doğrulamak için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar hata koskoca Boeing'in başına neden şimdi geliyor. Bu kadar yıldır bu işleri yapıyorlar. İşini kötü yapan bir şirket olsa bu günlere gelemezdi. Yönetimsel sıkıntılar var belki ki. Muhtemeldir ki CEO ve birçok üst yönetici kısa sürede değişir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık her Boeing ismini gorunce yine bir kaza yine teknik sorunlar diye dusunuyorum. Insanların gozundeki degerleri gittikce kotulesiyor

  • Cin lilerin isi!

  • Haberde her yerde 11 sayısı var... bu bir işaret olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.