Şimdi Ara

Yeni damlacık tabanlı elektrik jeneratörü: Bir damla su 100 küçük LED ampulü aydınlatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yağmur damlalarından verimli bir şekilde elektrik üretimi bir adım daha ileri gitti. Bir araştırma ekibi kısa süre önce, yüksek enerji dönüşüm verimliliği ve anlık güç yoğunluğunun binlerce kat artmasına kıyasla alan etkisi transistörü (FET) benzeri bir yapıya sahip damlacık tabanlı bir elektrik jeneratörü (DEG) geliştirdi. Bu, su enerjisi üretimi ile ilgili bilimsel araştırmaların ilerletilmesine ve enerji krizinin üstesinden gelmeye yardımcı olacak.



    Ayrıca Bkz.Realme'nin MWC'de tanıtacağı X50 Pro 5G modelinin bazı özellikleri açıklandı



    Su damlasından geleneksel yöntemlerle üretilen enerjinin düşük verimliliğini arttırmak isteyen CityU Makine Mühendisliği Bölümü'nden Profesör Wang Zuankai başkanlığındaki araştırma ekibi 2 yıldan uzun bir süre boyunca bu konuyla ilgilendi. 





    CityU'dan Profesör Wang, buluş için iki önemli faktör olduğuna dikkat çekti. İlk olarak ekip, yarı kalıcı elektrik yükü olan bir elektret malzemesi olan PTFE'ye çarpan sürekli damlacıkların, yüksek yoğunluklu yüzey yüklerinin birikmesi ve depolanması için yeni bir yol sağladığını buldu. Su damlacıkları sürekli olarak PTFE yüzeyine çarptığında, üretilen yüzey yüklerinin birikeceğini ve yavaş yavaş bir doygunluğa ulaşacağını buldular. Bu yeni keşif, önceki çalışmalarda karşılaşılan düşük şarj yoğunluğunu sıkıntısının üstesinden gelmeye yardımcı oldu.



    Sürdürülebilir Alternatif Enerji



    Profesör Wang: “Araştırmalarımız, 15 cm yükseklikten salınan 100 mikrolitre (1 mikrolitre = litrenin milyonda biri) su damlasının 140V'un üzerinde bir voltaj üretebileceğini ve üretilen gücün 100 küçük LED ışığı yakabileceğini gösteriyor.” dedi.





    Bu yeni buluş sayesinde petrol ve nükleer enerji yerine yağmur damlalarından güç üretmek dünyanın sürdürülebilir gelişimini kolaylaştırabilir.



    Araştırma ekibi uzun vadede, sudaki düşük frekanslı kinetik enerjiyi tam olarak kullanmak için yeni tasarımın, katı ile temas eden sıvının bulunduğu farklı yüzeylere uygulanabileceğine ve monte edilebileceğine inanıyor.








  • 100 mikrolitrelik damla 140V nedir yahu, süper teknoloji. O zaman cep telefonlarının içine bir kaç damla atıversinler. Biz çalkaladıkça şarj olur :) Valla kullanım alanı acayip olur, hele bu rakamlarla harbiden nükleer enerjiye gerek yok, herkes çalkalasın işte arada :)

  • 1 Nisan şakası gibi haber,hadi hayırlısı bakalım.
  • Haydaaa dünya enerji sorunu biterse nüfus tam gaz ilerlemeye devam eder artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya, 140 V üretiyormuş 100 küçük led yakıyormuş. bunun hiç bir anlamı yok. önemli olan volt değil, watt. ayrıca 100 küçük led ne kadar süre boyunca yanıyor. anlık mı dakikalarca mı. bomboş bir haber

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    manyetolu çakmağı çaktığında onbinlerce volt üretiyor. yani senin 140V tunu döver :)

  • Ama akım çok düşük :) Sürekliliği sağlamak çok zor. Hem 0,1 ml kullanılmış. Başka değer verilmediği için orantılamak zor ama belki 10 katı yani 1ml de belki ona göre daha yüksek volt gelir :) Elektrik zamlanıyor sürekli çözüm lazım acil :P
  • Haberin kaynağının kaynağında yazıyor 50.1 W/m2
    Haberi okuyunca bir damla damlatıp kullanabilir gibi duruyor fakat amaç yağmur damlalarının kinetik enerjisini kullanmakmış.

    15 cm'den bırakılan damlalardan bu sonuçlar elde edilmiş

    https://www.cityu.edu.hk/media/press-release/2020/02/06/cityu-new-droplet-based-electricity-generator-drop-water-lights-100-small-led-bulbs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek vadeden bir teknoloji, tabiki geliştirilecektir..

  • Nisan değil ama olsun. Senin Canın Sağ olsun.

    Konu ile bağlantısı yok. Böle bişede var.
    Okyanusların tamamı determium içerir.
    Güneşi taklit etme projeleri kapsamında (enerji elde etme deneyleri) dünya çapında füsyon denemeleri yapılmaktadır.
    Donanımhaber sağolsun haberdar ediyor insanları.
    Bu füsyon denemelerinde ışına tabi tutulan iki unsur var.
    1 i anti madde ki bulunması üretilmesi çok zor.
    2. si deniz suyu. (ki deneyler 1 damla ile yapılıyor)
    An itibari ile rekor çinlilerde. Füsyondan elde edilen eneji 1d nın üstünde sürüyor.
    Dediğim gibi denemeler devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamTheOne76 -- 11 Şubat 2020; 14:9:55 >
  • Kaç amper? Led yakabilme cinsinden bir şey ifade etmek ne bilimsel ne de tutarlı. Her damlacıkta şu kadar volt şu kadar amper sağlıyor dersin, 1 metre karelik yüzeye 1 saatlik yağış olduğunda şu kadar sayıda led ile şu kadar saat aydınlatma sağlayabiliyoruz dersin ki bir manası olur. Paper yazıp kolpa ünvan alan bilim adamların işi gibi ya da haberin orijinalini yapan eksik yapmış. (Evet bilim camiasında da kalite söz konusu)

  • Profesörün söylediğine göre:<br />"The best part is that the scientists have calculated that they are converting 2.2 percent of each drop’s kinetic energy into electricity."<br />Hesaplara göre kinetik enerjinin sadece %2.2'lik bir kısmını enerjiye çevirebiliyorlar. Zaman içinde verimlilik oranı arttırılabilirse faydalı olacaktır. <br />Ayrıca ilgili videoyu şuradan izleyebilirsiniz: <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=141953087&url=https://www.eurekalert.org/multimedia/pub/223191.php"class="lnk" title="https://www.eurekalert.org/multimedia/pub/223191.php" data-href="https://www.eurekalert.org/multimedia/pub/223191.php"class="lnk" title="https://www.eurekalert.org/multimedia/pub/223191.php">eurekalert.org/...</a><br /><div class="resim"><span class="dosya"> <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=141953087&url=https://inteng-storage.s3.amazonaws.com/img/iea/M3OeDKnWwN/sizes/ekran-resmi-2020-02-07-164633_resize_md.png" target="_blank" data-href="https://inteng-storage.s3.amazonaws.com/img/iea/M3OeDKnWwN/sizes/ekran-resmi-2020-02-07-164633_resize_md.png" target="_blank"><img alt="Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın" src="https://inteng-storage.s3.amazonaws.com/img/iea/M3OeDKnWwN/sizes/ekran-resmi-2020-02-07-164633_resize_md.png"></a> </span> </div>





  • Bu Çinlileri hiç sevmiyorum ama adamlar çalışıyor.Neredeyse yumurtadan yün kırkacaklar.

    Bu arada en soldaki kesin Uygur Türkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IamTheOne76

    Nisan değil ama olsun. Senin Canın Sağ olsun.

    Konu ile bağlantısı yok. Böle bişede var.
    Okyanusların tamamı determium içerir.
    Güneşi taklit etme projeleri kapsamında (enerji elde etme deneyleri) dünya çapında füsyon denemeleri yapılmaktadır.
    Donanımhaber sağolsun haberdar ediyor insanları.
    Bu füsyon denemelerinde ışına tabi tutulan iki unsur var.
    1 i anti madde ki bulunması üretilmesi çok zor.
    2. si deniz suyu. (ki deneyler 1 damla ile yapılıyor)
    An itibari ile rekor çinlilerde. Füsyondan elde edilen eneji 1d nın üstünde sürüyor.
    Dediğim gibi denemeler devam ediyor.
    Kafan mı güzel birader habere inanmadığım için söylemedim bunu 1 ml nin binde bilmemkaçı kadar su ile 140V elde edilmiş dersen birine 1 nisan şakası mı yapıyorsun der.Bende espirili olsun diye yazdım.1 nisan şakası GİBİ yazdım zaten.GİBİ.Anladın mı böyle büyük yazınca?
    Ulan arkadaş bi bitmediniz ya.Herşeye anlamadan dinlemeden atlıyorsunuz, baygınlık verdiniz artık hakkaten.
    Neyse uğraşmıyorum blokluyorum senin gibileri artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 10 Şubat 2020; 11:18:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Haydaaa dünya enerji sorunu biterse nüfus tam gaz ilerlemeye devam eder artık.
    Bu tarz enerji ve üretim sorunları ortadan kalktıktan sonra nufüs kontrol altına alınıp. Kontrollü azaltılacağını düşünüyorum. Zenginler dünyayı kendine bırakacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    hocam, bilgisayar yazılım kodlarını yayınlamışsın, bir hata var herhalde. .

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    volt ile ifade yaniltici olmus. volt enerji birimi degildir, aradaki potansiyel gerilim farkinin ifadesi. enerji = akim x voltaj x zaman dir. voltaj yuksek olabilir ama akim dusukse bu yuksek enerji anlamina gelmez. keza 15cm den dusen su damlaciginin potansiyel enerjisini hesapliyinca 15x10^-6 joule cikiyor, tamaminin elektrige cevirildigini farzetsek bile 0.015miliwatt.saniye eder. avaraj telefon bataryasinin 3000mah oldugunu dusunursek, lityum bataryanin ortalama voltaji 3.7volt dur. yuvarlak olarak 40milyon miliwatt.saniye demek oluyor. yani telefonu sarj etmek icin iki bucuk, 3 milyar damla gerekir. oda enerjinin %100 verimle elektrige cevrildigini farz edersek.

  • Fake and gay. İstediğin kadar ledi yak. Mikrosaniye yakıyorsan hiç bir anlamı yok. Hatta işsizliğimden küçük bir hesap bile yapabilirim. Yağmur damlalarının hızını yaklaşık 9m/s ve ağırlığını da 100 mikrogram alalım.
    Bir yağmur damlasının kinetik enerjisi:
    1/2*100*10^-6*9^2 = 0.00405 joule
    Ortalama bir yağmurda metrekareye saniyede 3 damla düşüyor. 1 metrekaredeki saniyedeki enerjiyi bulursak
    0.00405 * 3 = 0.01215 w
    Yani metrekarede 0.01215w üretiyoruz. Tam yükte çalışan 700w'lık bir bilgisayar düşünelim bunu beslemek için ortalama bir yağmurda ne kadar alana ihtiyacımız var?
    700/0.01215 = 57563 m2.
    Bu %100 verimlilikte sadece bir bilgisayarı çalıştırmak için gerekli alan ve sürekli yağmur yağması gerekiyor. Bir şehri beslemek için 4-5 tane daha sürekli yağmur yağan dünya gerekiyor sanırım :d
    Hesap belli ortalama enerji belli bu projenin oluru yok. Boş proje, boş haber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 23 Şubat 2020; 3:35:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.