Şimdi Ara

AMD'nin işlemci pazarındaki payı son 7 yılın en yükseğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Özellikle baştan aşağı yeniden tasarladığı Zen çekirdek mimarisi ile işlemci pazarında hayat bulan AMD yükselişini sürdürüyor. Intel'in yaşadığı üretim sıkıntılarını da iyi kullanan firma son yılların en yüksek pazar payına ulaştı.



    Yükseliş devam ediyor



    Mercury Research tarafından geçen yılın son çeyreği baz alınarak yapılan analizlere göre AMD'nin tüm işlemci segmentlerindeki pazar payı yüzde 15.5 olarak gerçekleşti ve son 7 yılın en yüksek değerine ulaştı. BU rakama yarı özel yongalar ve Nesnelerin İnterneti bölümleri dahil edilmedi.



    Ayrıca Bkz.Netflix Türkiye 30 günlük deneme süresini iptal etti



    Firmanın masa üstü segmentindeki payı yüzde 18.3 oldu ve son 6 yılın en yüksek oranına ulaştı. Mobil tarafta yüzde 16.2 pazar payı elde edilirken her ikisini kapsayan İstemci segmentinde ise yüzde 17 ortalama pay elde edildi.



    AMD'nin zayıf olarak göründüğü kısım ise sunucu segmenti oldu. Intel'in önemli bir hakimiyeti bulunan sunucu segmentinde yeni EPYC ROME işlemciler başarılı işler yapıyor. BUnunla birlikte Intel'in üretim sıkıntısına rağmen adeta kemikleştiği pazarda kolay kolay müşteri kaybetmediğini görüyoruz.








  • Ryzen işlemciler 2017 yılında çıktı, Intel ise on yıllardır pazar payını koruyan bir şirket. Intel 2-3 senede pazar payını komple kaybetmeyecek bunu böyle olmayacağını herkes biliyordu zaten. Amd bu istikrarını sürdürürse orta vadede ciddi bir şekilde sıçrama yapabilir.

    Size bu payla ilgili bir örnek vereyim forumun ikinci el işlemci satılan bölümüne gidin satılan işlemcilerin çoğu Intel işlemci olduğunu göreceksiniz. İşte bu işlemcisini satan insanlar Ryzen almaya başladılar yani bu böyle damlayacak damlayacak ve sonunda bakmışsın ki işlemci pazarının %30-40'ını Amd kapmış.
    Yüzlerce test var şuan AMD'nin intelden önde olduguna dair. Hala nasıl İntel iyi denilebiliyor ben anlam veremiyorum. Sırf ucuza sattıgı için mi kalitesiz ikinci kalite gözüyle bakılıyor. Neyin ayarı neyin sorunuyla uğraşacaksınız? Tak kullan ömürlük. Ryzen 5 1600 AF 85 dolar ve ömürlük bir işlemci. Resmen olay Apple ve diğerleri olayına dondu. AMD sayesinde daha ucuza daha guclu intel işlemcileri alabileceksiniz ilerleyen zamanlarda sadece bu bile bir saygı duyma sebebi olmalı firmaya. İyileştirmeye ihtiyacı yok AMD şuan her alanda önde ki daha da ileriye gidiyor. İntel yapsın adam gibi bu sefer onuda konusalım ki yaparken gayette konusuyorduk inteli. Şuan sahne AMD'nin.
    Ekonomisi gelişmiş ülkelerde yaşayanlar neden üç beş kuruşun hesabını yapsın, ayarla sorunla uğraşmam der Intel alır geçer, yine söylüyorum Ryzen işlemciler profesyonel uygulamalar için çok iyi ve mimaride iyileşmeler olursa, ileride Intel'i oyun anlamında da zorlayabilir, ülkemizde AMD'nin fazla sevilmesinin nedeni uygun fiyatları yüzünden, bu FX döneminde de böyleydi Ryzen döneminde de böyle, buradaki çoğunluk işlemcinin faydasına değil fiyatına bakıyor önce.
    Zaten 3-5 kuruşun hesabı yapıldığı için fiyatlar böyle .
    Türkiyedekiler bunu anlamıyorlar gelişmiş ülkelerdeki insanlar fiyat performansa bakar işi için hangisi iyiyse onu alır .forumda kaç kere söylediysem alay etmeye kalkışanlar oldu burası böyle kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    hocam dalga geçiyorsun falan ama son 1 yıl içerisinde intel nasıl geçecek ki amdyi?

    hani ciddi soruyorum sonçta bu piyasa high end işlemcilerden ibaret değil. ryzen 2600/1600 af dururken kim niye 9400f alsın ki. bu forum dahil, yabancı forumlar dahil, hatta reddit/r/intel dahil herkes "9400f alam mı" lafına anında "2600 1600 af" al diye cevabı çakıyor. eh genelde de mantıklı sebepler masaya konuluyor ve cogu kişi son 6 ayda bu 2600/1600 af furyasıyla bu işlemcilere yüklendiler. amd de piyasaya deli gibi ucuz 1600af pompaladı. 1 kişi 9900 9700 3600 3700 alıyorsa, 5 kişi 1600 2600 9400f gamında ürün alıyodur

    tabii fikrinize saygım sonsuz ama intelin yerinin cidden sallandıgını düşünenlerdenim ben de. sonuçta bu adamlar konsol dünyasında da topu tamamen amd'ye biraktilar. son zamanlarda gpu üretmeye yeltenmelerinin sebebinin de bu oldugunu düşünüyorum, adam akilli gpu üretebilecek bir yapıya erişip konsol firmalarıyla anlaşmak istiyorlar gibime geldi, yoksa intel huyu suyu belli masaüstü açacak tarayıcı film açacak kadar bir chip geliştir yeter kafasındaydılar gpu konusunda. şimdi ise sanırım full arge gidiyorlar

    yani bi tür baskı altındalar orası kesin

    (not ben de amdyi pek sevmem xd, has kaliteli ayçekirdekçisiyim ama yiğidi öldür hakkını ver. dandik çekirdek konusunda fx 6300 sağ olsun kötü ipcnin ne anlama geldiğini gördük geçmişte. ama ryzen 1600af ve 2600ın çekirdekleri de o kadar kötü değil napcasın ki yani durum bu)

    (bu arada bu durumndan ben de mutluyum. piyasaya o kadar çok 2600/1600 doldu ki oyun yapımcıları uzuuun bir süre boyunca bu işlemcilerin ipc seviyelerine göre oyun yapmak zorunda kalacacak xddd bu da benim işime gelecek açıkçası. ha yok, 4.8 ghz 8700k ya da 4.3 ghz 3700x ve üstü seviyelere oyun yaparlarsa.... ortalik karişacak vaziyet alın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 6 Şubat 2020; 21:34:35 >




  • intel medyasına güven olmaz, amd uçuşa geçti, şimdi olmasada bu ivme ile inteli geçicek

  • Ryzen işlemciler 2017 yılında çıktı, Intel ise on yıllardır pazar payını koruyan bir şirket. Intel 2-3 senede pazar payını komple kaybetmeyecek bunu böyle olmayacağını herkes biliyordu zaten. Amd bu istikrarını sürdürürse orta vadede ciddi bir şekilde sıçrama yapabilir.

    Size bu payla ilgili bir örnek vereyim forumun ikinci el işlemci satılan bölümüne gidin satılan işlemcilerin çoğu Intel işlemci olduğunu göreceksiniz. İşte bu işlemcisini satan insanlar Ryzen almaya başladılar yani bu böyle damlayacak damlayacak ve sonunda bakmışsın ki işlemci pazarının %30-40'ını Amd kapmış.

  • Ekonomisi gelişmiş ülkelerde yaşayanlar neden üç beş kuruşun hesabını yapsın, ayarla sorunla uğraşmam der Intel alır geçer, yine söylüyorum Ryzen işlemciler profesyonel uygulamalar için çok iyi ve mimaride iyileşmeler olursa, ileride Intel'i oyun anlamında da zorlayabilir, ülkemizde AMD'nin fazla sevilmesinin nedeni uygun fiyatları yüzünden, bu FX döneminde de böyleydi Ryzen döneminde de böyle, buradaki çoğunluk işlemcinin faydasına değil fiyatına bakıyor önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Şubat 2020; 22:18:53 >
  • Sunucu pazarında işler yavaş değişiyor. O yüzden az paya sahip olması normal. Gene 5-6 yıla ihtiyac var. O zamana kadar çalışmaya devam.
  • Zaten 3-5 kuruşun hesabı yapıldığı için fiyatlar böyle .
    Türkiyedekiler bunu anlamıyorlar gelişmiş ülkelerdeki insanlar fiyat performansa bakar işi için hangisi iyiyse onu alır .forumda kaç kere söylediysem alay etmeye kalkışanlar oldu burası böyle kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hak ediyor.

  • Yüzlerce test var şuan AMD'nin intelden önde olduguna dair. Hala nasıl İntel iyi denilebiliyor ben anlam veremiyorum. Sırf ucuza sattıgı için mi kalitesiz ikinci kalite gözüyle bakılıyor. Neyin ayarı neyin sorunuyla uğraşacaksınız? Tak kullan ömürlük. Ryzen 5 1600 AF 85 dolar ve ömürlük bir işlemci. Resmen olay Apple ve diğerleri olayına dondu. AMD sayesinde daha ucuza daha guclu intel işlemcileri alabileceksiniz ilerleyen zamanlarda sadece bu bile bir saygı duyma sebebi olmalı firmaya. İyileştirmeye ihtiyacı yok AMD şuan her alanda önde ki daha da ileriye gidiyor. İntel yapsın adam gibi bu sefer onuda konusalım ki yaparken gayette konusuyorduk inteli. Şuan sahne AMD'nin.

  • Sunucu sektörü oldukça karlı ve mobil piyasa pazar payını arttırmak için elzem. AMD masaüstündeki başarısını bu alanlarda da tekrar ettirebilirse harika olur. Rekabet kullanıcıların menfaatinedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

    Bu mesaj silindi.
    sen bu forumun meshur bilgesi olmalisin...

    amd nin sadece konsol pazarindan kazandigina bak sonra konus... sadece 100 milyon ps4 satildi. 85 milyon da xbox ... bunlar samanla calismiyor ...

    bu yoruma birde 13 begeni veren ayri beyin takimi var...
  • Sunucu ve mobil pazar haricinde son kullanıcı için masaüstü pazarında 2019 yılı verisi var mı? Tekrar söylüyorum sunucu ve mobil hariç olarak 2019 pazar payı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayar derken amd işlemciler için özel ayarmı var? bios güncellemeleri felan diyorsanız onu intel alıncada yapmak zorunda kalabilirsiniz

  • Bu forum üyelerinde anlamsız bir AMD hayranlığı var, yabancı forumlarda üst seviye custom soğutmalı vs. gaming sistem toplayanlara bakın AMD kullanan çok az. Oyunlarda halen intel önde, 64 çekirdek rendercıların işine yarar peki buradaki ev kullanıcısı gamerların ne işine yarayacak 64 tane güçsüz çekirdek? 9900k oyunlarda fazla fps veriyor mu veriyor. O zaman oyuncular işine yaramayan fazladan çekirdekleri ne yapsın? Iphone düşmanlığı gibi paraları yetmediğinden ulaşamadıkları işlemcileri kötülemek yeni moda oldu. Sonra işlemci forumunda AMD yayınlarda takılıyor, AMD oyunlarda stutter yapıyor diye görmeyelim sizleri. Intel'in sorunsuzluğunu ararsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu forum üyelerinde anlamsız bir AMD hayranlığı var, yabancı forumlarda üst seviye custom soğutmalı vs. gaming sistem toplayanlara bakın AMD kullanan çok az. Oyunlarda halen intel önde, 64 çekirdek rendercıların işine yarar peki buradaki ev kullanıcısı gamerların ne işine yarayacak 64 tane güçsüz çekirdek? 9900k oyunlarda fazla fps veriyor mu veriyor. O zaman oyuncular işine yaramayan fazladan çekirdekleri ne yapsın? Iphone düşmanlığı gibi paraları yetmediğinden ulaşamadıkları işlemcileri kötülemek yeni moda oldu. Sonra işlemci forumunda AMD yayınlarda takılıyor, AMD oyunlarda stutter yapıyor diye görmeyelim sizleri. Intel'in sorunsuzluğunu ararsınız.
    gerçek hesabınla girsene ? trollük yapmak için dh misafirden mesaj atıp durmayın artık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu forum üyelerinde anlamsız bir AMD hayranlığı var, yabancı forumlarda üst seviye custom soğutmalı vs. gaming sistem toplayanlara bakın AMD kullanan çok az. Oyunlarda halen intel önde, 64 çekirdek rendercıların işine yarar peki buradaki ev kullanıcısı gamerların ne işine yarayacak 64 tane güçsüz çekirdek? 9900k oyunlarda fazla fps veriyor mu veriyor. O zaman oyuncular işine yaramayan fazladan çekirdekleri ne yapsın? Iphone düşmanlığı gibi paraları yetmediğinden ulaşamadıkları işlemcileri kötülemek yeni moda oldu. Sonra işlemci forumunda AMD yayınlarda takılıyor, AMD oyunlarda stutter yapıyor diye görmeyelim sizleri. Intel'in sorunsuzluğunu ararsınız.
    Avrupada yaşayan kişi 50-100 euro'luk farkı 50-100TL öder gibi verdiği için, kur farkını tasa etmiyor, oyun için 9900K alıp keyfine bakıyor, 9900K soba gibi ısınıyor diyenler önce Ryzen'lara baksın, üretilen 7nm işlemciler bile yüksek voltaj yüzünden tdp'si yüksek, Intel 10-7nm'ye geçince işlemcide thermal design nasıl olur göreceğiz, iyi veya kötü anlamda forumda açılan konuların %90'ı AMD ile ilgili, normaldir bu kadar hayranı olması, olaya sadece AMD tarafından bakıp, Intel olmasa 3. Nesil Ryzen'lara bu kadar erken sahip olacağını düşünenler bile var, her iki firma da yaptığı hamlelerle teknolojiyi hızlandırıyor ama bunu anlayan oranı bizim forumda az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Şubat 2020; 11:8:17 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.