Şimdi Ara

Netflix Android uygulamasında veri tasarrufu için AV1 kodeklerine geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2015 yılında Amazon, Google, Intel ve diğer firmalarla bir anlaşma yaparak lisanslı olmayan ve modern cihazlarda iyi çalışan bir kodek üretmek üzere harekete geçen Netflix, iki yıl önce bunun meyvelerini sunmuştu. AV1 kodekleri olarak ortaya çıkan bu yenilik, lisans ödemelerinden firmaları kurtarmanın yanında 4K HDR videolarda yüzde 30’a varan veri tasarrufu da sağlıyor. Bu kodek, artık Netflix’in Android uygulamasında sadece seçili içeriklerde kullanılmaya başlandı. Kodeğin aktive olması için gereken bir diğer şart ise kullanıcının veri tasarrufu seçeneğini işaretlemiş olması.



    AV1 videoların kullanımının kısıtlı oluşu yüksek ihtimalle donanım desteğinin eksikliğinden kaynaklanıyor. İşlemesi daha zor olan bu videolar, kullanıcının aynı video için daha çok pil kullanmasına sebep oluyor. AV1 kodeklerine destek veren bir diğer platform olan YouTube ise ayarlarında buna geçişe izin veriyor fakat bir uyarıyı da göstermeyi ihmal etmiyor: 480p üzeri videolar güçlü bir bilgisayar gerektirir.



    Ayrıca Bkz.Spotify 124 milyon aboneye ulaştı



    Netflix’in açıklamasına göre AV1’in tüm platformda kullanılması planlanıyor fakat bu süreç bir anda olmayacak. 2016 yılında VP9 kodeklerine geçerek veri tasarrufu sağlamayı amaçlayan ve çekim tabanlı kodlama yöntemi ile işleri çok daha iyi bir hâle getirip 2018 yılında da tüm kütüphanesini buna göre yenileyen firma veri tasarrufu ve performans artışı sağlamıştı. 








  • Ne kadar tasarruf yaparsa yapsınlar Türkiye şartlarında yine zor yine zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

    Ne kadar tasarruf yaparsa yapsınlar Türkiye şartlarında yine zor yine zor
    niye ki? gayet tırt bir bağlantıyla bile rahatlıkla 720p-1080p yayın alınıyor netflix'te.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Kota yeter mi sence cep internetinden? Tutkcell kullanıyorum ayda 12gb paket kaç film izlersin sosyal medya YouTube falan?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

    Kota yeter mi sence cep internetinden? Tutkcell kullanıyorum ayda 12gb paket kaç film izlersin sosyal medya YouTube falan?
    cep yetmez tabikide. onlar için offline izleme yapın. yurtdışında bile millet ceple 4k izlemeye kalkmaz, türkiye'de hiç yemez.
  • Ne tasarrufu ya bitrate oranları yerlerde parayla rezillik 5500 bitrate veriyorlar gidin bir remux film izleyin oyuncuların gözenekleri belli oluyor. Yok vp9 yok veri tasarrufu tüm tasarruflar görüntü kalitesini düşürüyor.
    100 mbs bağlantısı olan adam neden tasarruf yapsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix kaliteden en az kayıpla daha çok sıkıştırma yapma konusunda ciddi çalışmalar yapan bir firma. Bu alanda çalışma yapanlar için netflixtechblog.com adresindeki makaleleri okumasını kesinlikle tavsiye ediyorum.

  • Başlığı okuduğuna emin misin? Android uygulamasında yaptı diyor. Yani, mobil veri kullananlar için yapıyor bunu. Evinde sınırsız interneti olup da, bilgisayar veya televizyondan izleyenler için değil. Okuduğunu anlamama problemi can almaya devam ediyor.

  • 'X^Y=Z?A' hexadecimal to decimal ; lossless data compression (kayıpsız veri sıkıştırma algoritması)
    https://forum.donanimhaber.com/x-y-z-a-hexadecimal-to-decimal-lossless-data-compression-kayipsiz-veri-sikistirma-algoritmasi--68185749

  • Cep telefonunu sadece mobil veri ile kullanmıyoruz ki? Ya da ev internetiyle sadece PC / Laptop / TV kullanmıyoruz. wifi ile Cep telefonu da kullanıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.