Şimdi Ara

Chrome, videolardaki rahatsız edici reklamları engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnternet dünyasının ana gelir kaynağı reklamlar olmaya başladıktan bu yana reklamsız bir site bulmak mümkün değil. Bazı siteler artık sadece reklamdan ibaret hale gelmeye başladı. Google rahatsız edici reklamlar konusunda önemli bir adım atıyor. 



    Gelişmeler önemli



    Geçtiğimiz yıllarda internet firmalarının rahatsız edici reklam tiplerini önlemek  amacıyla Coalition for Better Ads adıyla bir girişim kurduğuna şahit olmuştuk. Ağırlıklı olarak metin ve görsel reklamların rahatsız edici olmaması için rehberler yayınlayan girişim video tarafına da el atmıştı. 



    Ayrıca Bkz.Netflix Türkiye 30 günlük deneme süresini iptal etti



    Yayınlanan rehberlere göre videolarda gösterilen rahatsız edici reklamlar üç grupta toplanıyor. İLk grupta videonun başında çıkan, 31 saniyeden uzun süren ve ilk 5 saniye geçilemeyen reklamlar var. İkinci grupta videonun ortasında çıkarak rahatsız eden reklamlar var. Son grupta ise ekranın bir kısmını kaplayan metin veya görsel reklamlar var. 



    Google girişimin rehberlerine uyum sağlayabilmek adına Chrome tarayıcısına bir eklenti yerleştirmişti. Bugüne kadar standartların tanımladığı reklam tiplerini engellemeye çalışan eklenti artık bu 3 video reklamları türünü de engelleyecek. 



    Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Ağustos 2020 tarihinden itibaren bu üç kategoriye giren reklamlar Chrome tarayıcısı içerisinde engellenecek. Ayrıca YouTube gibi firmanın kendi sitelerinde de bu optimizasyon başlamış durumda. Aynı tarihte rahatsız edici reklam tanımına giren herhangi bir reklam türü yayınlanmayacak 








  • Ee günaydın, yeni mi anladınız bu sıkıntıyı.

  • Başlık yanlış, düzeltilmeli.
    "Chrome'da sadece Google'a para ödeyen reklamlar görülecek." olmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firefox

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce son ses çalan YouTube premium reklamına el atsınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inandırıcı gelmedi nedense
    tabii youtube vs ordaki reklamlar artacaktır
  • Amaçları reklam engelleme uygulamalarından kurtulmak (daha önce denediler tepkiler üzerine vazgeçtiler chromeye adblok tarzı uygulamalar kurulamıcaktı) ve zorla reklam izletip daha çok para kazanmak ksr bakmasın ama gerekirse masa üstü uygulaması kurar yine izlemem reklam...

  • Güzel önce Chrome ile tarayıcı pazarını ele geçirdiler. Şimdi sırada bu hakimiyeti kullanarak reklam alanındaki güçlerine güç katmak var. Reklamı Google'a vermezseniz engellenme ihtimali var muhtemelen.

  • chrome://flags
    #enable-heavy-ad-intervention (enabled)

    Yeni eklediler. Pek birşey beklemeyin ama kapalı olmasından iyidir. Genel kullanıma ne zaman sunarlar bilmiyorum. Genel kullanıma sunmadıkları çok yararlı flags bulunuyor. Bu mesajımdan kullandıklarıma bakabilirsiniz, yararlanabilirsiniz.
  • Firefox ve adblock yıllardır kafam rahat. google ağzıyla kuş tutsa umurumda değil.

  • 80 sürümü geldi halen bir şey yok ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.