Şimdi Ara

Dyson tarafından ‘hava temizleyicili kulaklık’ için patent alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Asıl işi elektrikli süpürgeler olan fakat çok farklı alanlarda sofistike teknolojik ürünler sunan İngiliz firma Dyson, yeni patent başvurusunda hava temizleyicili kulaklık tasarımıyla görüldü. 2019 yılının Temmuz ayında yapılan başvuru, kafa üstü bir kulaklığa dahil edilmiş ve yüzün bir kısmını kapatan yüz temizleyiciyi gösteriyor. Hava temizleyicinin ağıza ve buruna gelen kısmı kullanılmadığında tıpkı bir mikrofon gibi katlanabiliyor.



    Hava kirliliğinin gittikçe arttığı çağımızda ev için çok sayıda hava temizleyici üreten Dyson, açık havada kullanılacak bir ürünü de portfolyosuna katacak gibi görünüyor. İnsanların havaya güvensizliği, bazı bölgelerde virüslerden de korunmak için maske takarak sokaklarda yürümelerine sebebiyet veriyor. Bu duruma dikkat çeken Dyson, kulaklığın içerisine 12 bin RPM hızında dönen küçük motorlar yerleştirerek saniyede 1,4 litre havayı içeriye çekiyor. Bu motorlar özelliklere bakarsak pek de azımsanmayacak oranda ses çıkaracaktır. 





    Giyilebilir hava temizleyiciler alanında çalışan tek firma Dyson değil. Ocak ayında gerçekleştirilen CES’te Ao Air firması tarafından Atmos Faceware tanıtılmıştı. Bu 350 dolarlık cihaz, hava filtre maskelerden daha iyi koruma sağladığını ve hava geçirmez bir alana ihtiyaç duymadığını vadetmenin yanında şeffaf tasarımıyla yüzünüzü de kapatmıyordu.



    Ayrıca Bkz.MacOS sisteminde riskli bir açık kapatıldı



    Dyson firmasının daha önce ürünlere ciddi yatırımlar yapmışken bile kolaylıkla iptal ettiğine tanıklık ettik. Bu hava temizleyicili kulaklık konusunda firmanın tutumu ne olacak bilinmez fakat kirliliğin arttığı kesin.




  • Çok iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha ilginç bir tasarım var aklımda.
    -Aynı zamanda yerleri süpüren ve saç kurutma makinesi olarak da kullanılabilen kulaklıklar.

  • Sitemizhttps://kulakligim.net adresinde incelemek için heyecanla bekleyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.