Şimdi Ara

Sony son çeyrekte önemli kayıplar yaşadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı telefon pazarında bir türlü aradığını bulamayan Sony geçen yılın son çeyreğinde önemli kayıplar yaşadı. Sinema ve oyun sektörlerinde de Sony önceki yıla göre bir miktar gerileme yaşadı.



    Yılı iyi bitiremedi



    Yapılan açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde 22 milyar dolar civarında gelir elde etti. Önceki yıla göre yüzde 3 artış yaşandı. Bununla birlikte net kar 2.1 milyar dolar ile yüzde 46 civarında düşüş yaşadı.



    Ayrıca Bkz.BlackBerry markası bu kez gerçekten öldü



    Düşüşün en büyük sebeplerinden birisi oyun bölümü oldu. PS4 yavaş yavaş ömrünün sonuna geldiği için 6.1 milyon adet satabildi. Bölümün gelirleri de yüzde 20 düşerek 6 milyar dolar civarında gerçekleşti.



    Yıl içerisinde önemli yapımlarla gelirini arttıran Sony Pictures ise son çeyrekte pek başarılı olamadı ve yüzde 12 kayıp yaşayarak 2 milyar dolar gelir elde etti. Kar ise yüzde 50 düşüşle 50 milyon dolar oldu. Düşüşe devam eden mobil bölüm ise 6 milyar dolar gelir ile yüzde 23 düştü. Yine de karını 700 milyon dolara yükseltmeyi başardı.



    Sony'nin son dönemdeki yükselen değeri olan sensör ve görüntüleme birimi 2.7 milyar dolar ile yüzde 30 civarında yükseldi. Faaliyet karı ise yüzde 50 artışla 680 milyon dolara yükseldi. Sensör birimi firmanın en yüksek kar marjına ulaşan bölümü haline gelmiş durumda.



    Mevcut çeyrek için büyük bir değişim beklenmiyor. Oyun ve sinema bölümü önemli duyurular yapmadı. Xperia bölümü ise MWC 2020 fuarı sonrasında ancak ikinci çeyrekte etkili olabilecek.








  • Oyun bölümü rakiplerine büyük fark atmış. 2020'de daha çok oyun geliyor

  • mobil bölümden 700 milyon dolar kar mı ? emin miyiz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    mobil bölümden 700 milyon dolar kar mı ? emin miyiz ?
    1.3 milyon telefon satmış ama o kadar yüksek olamaz tahminimce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Editör olmuş ama imlayı bir türlü öğrenemiyor. 20 kere yazdım şu iş bilmeze. Karı ile kârı aynı şey değildir. Karını arttırdı ile kârını arttırdı aynı şey değil. Karı gördüm ile kârı gördüm aynı değil. Düzeltme işareti kullanamayan editör mü olur?

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    İyide editör doğru yazmış. Şapka TDK'da kaldırıldı biliyorsun değil mi ?

  • MertDrx kullanıcısına yanıt
    Yazdıktan sonra bende kendime güvenemeyip şapka kaldırıldımı diye baktım. Kaldırılmamış benim hatam pardon.

  • XZ Premium kullanıyorum 3 yıla yakındır. Allah razı olsun Sony'den, telefon tık demedi.

    Sarjı, Performansı, Stabilitesi vs. ile şuana kadar ki kullandığım en iyi cihaz. Belki tasarım bakımından o kadar iyi değildir ama ben beğeniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertDrx kullanıcısına yanıt
    Senin bilmemen bir yerde kabul edilebilir. Ama işi yazı yazmak olan biri imla bilmiyorsa bu kabul edilemez. Ama daha kötü olan bunu 50 kere uyarmamıza rağmen umursamaması. Şikayet ediyoruz yönetimin umurunda değil. Çünkü ciddiyetsiz ve liyakatsızlar her yerdeler.
  • Sony dünyadaki en iyi markadır. Sony telefonlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Diğer telefonlarda bir sürü sıkıntı var. Gerçek şuki Türkiyede telefon kullanıcıları sony kalitesini bir kör gibi görmezden gelip diğer telefonlardan alması Sony Türkiyeden çekilmesine sebep olmuştur. Sony ürünlerini kötüleyenler kendi kullandıkları markaların sony den ne kadar kötü olduğunu bilmedikleri ve buda ön yargılı tavırlarla kalitesiz ürünleri sony karşı överler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.