Şimdi Ara

Bu da Örümcek Adam dron!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dron teknolojileri geliştikçe söz konusu araçların birer tehdit unsuru olarak görülme algısı da benzer oranda artış gösteriyor. Oldukça küçük ve hızlı hareket eden bu araçlara karşı farklı savunma yöntemleri kullanılsa da son zamanlarda alternatiflerini bolca gördüğümüz dron avcısı dronlar gittikçe popüler hale gelmeye başladı.



    ABD merkezli Fortem Technologies isimli şirkete ait dron katili dron ise Örümcek Adam’dan ilham almış gibi görünüyor. Zira şirketin geliştirdiği araç, avlarını ağ yoluyla bertaraf ediyor. Fortem Technologies’in düşmanı tamamen imha etmek yerine ilk etapta etkisiz hale getirmeyi hedeflediği bu yöntem ile ele geçirilen yabancı dronlardan istihbarat toplama imkânı da bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.İtfaiyeciler için yoğun duman altında görüntü sağlayan termal baş üstü göstergesi



    Şirketin Dron Avcısı adını verdiği araç, yapay zekâ destekli bir sistemle hareket ediyor ve radar vasıtasıyla hedeflerini izliyor. Etkili menzile giren hedefi fırlattığı ağla yakalayan Avcı, herhangi bir patlayıcı kullanmadığı için ise meskûn mahal gibi ortamlarda yakalanan dronların parçalanarak etrafına zarar vermesini de engelliyor.



    Defense One isimli sitenin verdiği bilgilere göre ABD Savunma Bakanlığı ile bir anlaşma imzalayan Fortem Technologies’in bu kapsamda kuruma, milyonlarca dolar değerinde dron ve ekipman tedariki yapacağı belirtiliyor. Bakanlık, yine aynı şirkete ait SkyDome Network isimli yazılımın da alımını gerçekleştirmiş. Bu yazılım sayesinde belirli bir bölgenin izinsiz uçuş yapan dronlara karşı sürekli izlendiği ve sistemin uçan nesnelerin birer canlı olup olmadıklarına da karar verebildiği belirtilmiş. Fortem Technologies yaptığı açıklamada, SkyDome’un bölgede izinsiz bir uçuşa rastladığı takdirde ilgili personele haber verebildiğini veya Dron Avcısını otonom olarak devreye sokabildiğini ifade etmiş.










  • Sadece kendinden daha yavaş dronalarda işe yarar.

  • Başlığa bak, çay demle. Örümcek Adam yerine Örümcek Ağı Atan yazmak çok mu uzun geldi arkadaşım? Clickbait gibi...

  • Örümcek adam görünümlü drone sandım ben de. Ağ atan yazsanız daha iyi değil miydi gerçekten?

  • Dron tehditine kalıcı çözüm başka dron olacak bencede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.