Şimdi Ara

## Intel IDE'den Sonra PS/2 Desteğini de Kaldırdı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel IDE'den Sonra PS/2 Desteğini de Kaldırdı ##


    Özellikle fare (mouse) bağlantısı için kullanılan PS/2 bağlantısı tarihin tozlu raflarına kaldırılmak üzere. Firmanın hazırladığı kod adı Bearlake olan yeni yonga seti ailesi malesef artık PS/2 desteğine sahip olmayacak. Bu noktada Intel topu anakart üreticilerin atmış durumda. Zira başlta Gigabyte olmak üzere bazı üreticiler P35 yonga setli anakartlarında PS/2 desteğini bir süre daha devam ettierecek gibiler.

    Intel'in P35 yonga setli kendi anakartı ise P35 yonga setinin lansmanını takiben piyasaya girmesi bekleniyor. Bilindiği gibi Intel Crossfire lisansına sahip olmasına rağmen P35 yonga setinde 1 adet PCIe slotu kullanmayı tercih etmiş. Yine 3 adet PCIe X1 slotunun yer aldığı anakart üzerinde ayrıca 3 adet te PCI slotu bulunuyor. 6 adet SATA konnektörünün bulunduğu anakart üzerinde 1 adet te floppy konnektörü bulunuyor. IDE tarafında ise malesef bir destek söz konusu değil. Bilindiği gibi gibi 965 yonga setinde de Intel IDE desteğini sonlandırmış birçok firma 3. parti yongalar ile IDE desteğini kullanıcılarına sunmuşlardı.

    Intel'in yeni P35 temelli anakart hakkında henüz çok net bilgiler bulunmuyor ama açıkçası süpriz bir özelliği olması da beklenmiyor. 975BX modelinde kullanılan pasif soğutmaya benzer bir çözümün kullanıldığı her Intel anakartında olduğu gibi özellikle yüksek stabilite ve kararlılık odaklı olarak geliştirilmiş.

    Editorün Notu: Intel'in P35 yonga setini kullanan yeni anakart hakkında şu an için çok detaylı bilgiler bulunmuyor ama Intel'in yeni nesil anakartları ile artık hız aşırtma ve yüksek performans konusunda da iddialı olmak istiyor. Bu konuda Intel'in Core 2 işlemciler için geliştirdiği Bad AXE serisi anakartların başarısı da ortada. Hatırlanacağı üzere 975X Bad Axe hız aşırtma tarafında Conroe işlemciler için 500FSB'yi gören ilk anakartlardan biriydi.

    Detaylar geldikçe bildireceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 11 Mayıs 2007; 18:25:50 >



  • yaa aptalık yapıyolar yaa bize ilalaha usb coklayıcımı aldıracak lar saçmalık ya yada anakartlara fazlada 2 usb girişi koysun lar ozmn

    intelin anakartlarının oc yeteneginin gelişmesi de güzel ileride intel anakart alınır gibi kapı gibi zaten anakartları yere düşse yer yarılacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vanted

    yaa aptalık yapıyolar yaa bize ilalaha usb coklayıcımı aldıracak lar saçmalık ya yada anakartlara fazlada 2 usb girişi koysun lar ozmn



    anakart üreticilerine bırakmış diyor yani ps2 yine olur
  • Ben klavye mouse için kocaman USB girişlerini kullamak istemiyorum. Hem sistem kaynaklarınıda kullanır bu usb aletler
  • Bunlar bios'ta usb klavyelerin çalışmadığını ve ps/2 klavyenin şart olduğunu bilmiyorlar galiba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nForcer

    Bunlar bios'ta usb klavyelerin çalışmadığını ve ps/2 klavyenin şart olduğunu bilmiyorlar galiba.

    bios default olarak usb ayarlı gelirse sorun olmaz bunu kaldıran caresinide bulmuştur artıkın
  • Haber için teşekkürler fx...PS/2 desteği vermek zor bir iş değildir bir şekilde aşılır bence çok dert etmeye gerek yok..usb çevirici ufak bir aparat işi görür..
  • Bence çok mantıklı sonuçta ps/2 çok ski bir teknoloji ve kurtulmak farz olmuştu ayrıca usb bağlantı çok daha makul bence yerinde bir karar olmuş ayrıca floppy i de kaldırsalar iyi oluır.

    Ayrıca Bios ta usb klavyeler sorunsuz çalışıyor ben hiç bir sıkıntı görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 11 Mayıs 2007; 18:58:10 >
  • PS/2 eski teknoloji diye kaldırmaları anlamsız.

    Ama artık herhalde mouse nin ve klavyenin pinlerinin kırılmasından kurtulacağız herhalde.
  • PS/2 'nin bir zararı yoktu ya... Yazık oldu. PS/2 'yi bile kaldırmayı düşünüyorlar da şu floppy sürücü işini neden tamamen kaldırmıyorlar. Çok eski ve gereksiz bir teknoloji. Floppy'siz dizüstü bilgisayar oluyor. Masaüstü bilgisayar da olur. Gerçi ben floppy kullanmıyorum. Ama anakartlardan da kaldırılması lazım. RAID kurulumu, SATA disk tanıtımı gibi şeyler de gerekiyorsa CD'den kurulmalı.
  • Evet USB sayısında fark edilecek kadar artış yok. Kim 10 USB girişi olan anakart üretmişki?(Tabi kullanılabilir halde gelen)

    USB Hub aldıracaklar zorla.
  • floppyi kaldırsınlar bence ama PS/2 'mize dokunmasınlar!!
  • yerinde bir karar olmuş yenilik her zaman iyidir
  • bu nerden cıktı şimdi töbe töbe aklı sıra iyi bişey yaptılarını sanıyorlar ama tam aksinee
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraoca2

    Evet USB sayısında fark edilecek kadar artış yok. Kim 10 USB girişi olan anakart üretmişki?(Tabi kullanılabilir halde gelen)

    USB Hub aldıracaklar zorla.

    bende var mesela :) artık ekleniyor yavaş yavaş son seride kullanmış olduğum msi 965 dede mevcut
  • Klavye-farenin hızını mı kısıtlıyordu PS/2? İhtiyaçları karşılayamaz hale mi geldi? Maliyeti çok mu fazla? Neden, neden artık destek verilmiyor?
  • Bence geç bile kaldılar. Ben uzun süredir USB klavye ve fare kullanıyorum. USB'nin Hot Plug olduğunu unutmayın. Açıkken sorunsuz çıkarır takarsınız. Klavye ve fareyi istediğiniz USB portuna takabilirsiniz. illaki makinenin arkasına takmanız gerekmez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: olivier_kahm

    Klavye-farenin hızını mı kısıtlıyordu PS/2? İhtiyaçları karşılayamaz hale mi geldi? Maliyeti çok mu fazla? Neden, neden artık destek verilmiyor?
    Herhalde klavye ve farelerdeki pinleri kırmaktan gına geldi de usb'ye geçiyorlar, sanırım sırf bunun için.
  • icg8 ile ide desteğini kaldırdıklarında olanları gördüler özellikle linux camiası ayağa kalkmıştı şahsen ben ps2'nin farklı bir kontolörlede olsa anakartlar üzerinde yeralacağına inanıyorum
  • ya adam IDE desteğini kaldırıyor anakartların üzerinde hala floppy girişi var.
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.