Şimdi Ara

Global Game Jam, oyun geliştirme maratonu sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye ayağı, 31 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında ODTÜ Teknokent bünyesindeki Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi’nce (ATOM) düzenlenen dünyanın en kapsamlı oyun geliştirme maratonu Global Game Jam (GGJ) sonra erdi. 48 saatlik maraton, 119 ülkede eş zamanlı olacak şekilde icra edildi.



    ATOM’un bu yıl, 64 farklı ekip ve 252 oyun geliştiriciyi konuk ettiği ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde birbirinden farklı içeriklerde 66 oyun geliştirildi.



    Türkiye’deki oyun sektöründen de destek gören etkinlikte bu yılın konsepti olan “onarım” temasında hazırlanan oyunlar, gün sonunda hazırlanan tanıtım videoları ile katılımcılarla da paylaşıldı.



    Ayrıca Bkz.Nvidia mobil Super ailesinde 6 kartla karşımıza çıkacak



    2009 yılında 50 kişiyle başlayan etkinlik kapsamında konuşan ODTÜ TEKNOKENT ATOM Yöneticisi Emek Barış Kepenek, “Bu yıl etkinliğe 500 kişi başvurdu, şu anda burada kayıtlı 252 kişi var. Bu da Türkiye'de sektörün geleceğini gösteren bir yükseliş. Bu etkinliklerle Türkiye'deki oyun geliştiricileri ve firmaları bir araya getiriyoruz ve insanlara bu sektörde de bir şeyler yapılabileceğini gösteriyoruz.” Şeklinde açıklamalarına söyle devam etmiş;



    "Türkiye'de yaklaşık 100 tane oyun firması varsa 35'i ODTÜ Teknokent içinde yer alıyor. Bunların da yüzde 50'den fazlası ATOM GGJ etkinliği sayesinde oluşmuş firmalar. Hep beraber bu rakamları arttırmaya çalışacağız. Bizim için olay, bu firmaların sadece ATOM'dan çıkması değil, biz bu gelişime katkı vermeye çalışıyoruz."





    Türk oyun endüstrisi ve ekosistemi için önemli olan GGJ, firmaların insan kaynağı havuzunun bir araya geldiği, değerli paylaşımların ve etkileşimlerin yapıldığı bir etkinlik. Kepenek’e göre burada tanışıp bir araya gelen insanlar sayesinde her yıl bir tane yeni oyun firması çıkıyor.  








  • 2018'de oyun ihracatı 1050 Milyon Dolar olarak gerçekleştiği 2019 Ocak ayı içinde duyurulmuştu bu yıl Ocak ayı içinde yeni ihracat rakamı açıklanmadı. Bu rakam açıklanacak mı? Oyun ihracatı her yıl 50% artacak deniliyordu, yani bu yıl 1575 Milyon Dolarlık oyun ihracatı olması gerekli. Bu rakam ne ne zaman açıklanacak, herhangi bi bilginiz var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.