Şimdi Ara

MIT, WiFi sinyalini 10 kat artıran 'akıllı yüzey' geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kablosuz teknolojilerin hayatımıza büyük bir kolaylık kattığı su götürmez bir gerçek. Ancak bu teknolojinin en büyük handikaplarından biri, sinyal gücünün her zaman istediğimiz seviyelerde olamaması ve bunun için de bazı sinyal artırıcı ek donanımlar kullanmak zorunda kalmamız. Ancak MIT'nin geliştirdiği yeni teknoloji gelecekte bu sorunu çözebilir.



    Ayrıca Bkz.Poco X2'nin gece çekim performansı rakibini geride bıraktı



    RFocus teknolojisi



    MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı araştırmacıları, kablosuz sinyal gücünü yaklaşık 10 kat artıran RFocus adlı bir akıllı yüzey geliştirdiklerini duyurdular. RFocus, kablosuz ağın sinyal seviyesini en üst düzeye çıkarabilmek için, yazılımla birlikte üç birnden fazla minik anten işlevi sağlıyor. Ek bir donanıma ihtiyaç duyulmayacağı için de, geleneksel yöntemlere göre daha az enerji tükettiği belirtilmiş.





    RFocus teknolojisinin ne zaman kullanılabilir hale geleceği henüz açık değil. Ancak MIT araştırmacılarının, en azından gelecek adına böyle bir sorunu ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir adım attıklarını söylemek yanlış olmayacaktır. WiFi ağlarından, 5G'ye kadar birçok kablosuz bağlantı için daha uzun menzilli çekim gücü sağlayabilecek bu teknolojinin geliştirilme sürecinin devam ettiği de gelen haberler arasında.








  • Tamam sinyal gücünü arttırıyor anladım da "Akıllı Yüzey" ifadesindeki akıllı kelimesi nin anlamı nedir

  • Haber içinde ki fotoya bakılırsa, duvarın içinde işlemi yerine getirebilecek herhalde, bu nedenle akıllı demiş olabilirler mi acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.