Şimdi Ara

ASELSAN 'Back to Turkey' projesine başvurular için web sitesi yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASELSAN 'Back to Turkey' projesine başvurular için web sitesi yayınladı 
     
    Türk askeri elektronik sanayii devi ASELSAN, uzun zamandır farklı coğrafyalarda yaşayan nitelikli iş gücünün ülkemize geri dönerek, çalışmalarına burada devam etmeleri için çaba sarf ediyor.
     
    Şirket, ASELSAN'dan yurt dışına giden ya da şirketin ve Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunabilecek faaliyetler yürüten kişilerin ülkeye geri dönüşü amacıyla geçen yılın ikinci yarısında "Back to Turkey" projesini hayata geçirmişti.
     
     
    Bu kapsamda, Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı öncülüğünde hedef kitlenin yoğunlaştığı Hollanda, Almanya gibi ülkelerde çeşitli çalışmalar yapılmıştı ve orada yaşayan Türklerle bir araya gelinmişti. Bunun yanında İngiltere, Özbekistan ve Güney Afrika'da savunma sanayisinde kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyen yeteneklerle buluşulmuştu.
     
    Bu çalışmaların sonunda da geri dönüş kararı veren yaklaşık 25 kişi ASELSAN bünyesine çalışmalarına başladı.
     
    Şirket, şimdi ise projenin çok daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına yurt dışındaki adayların online olarak başvuru yapabilecekleri backtoturkey.aselsan.com.tr web sitesini yayınladı. 
     
    ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi,
     
    "Tüm dünyaya ulaşmak, yetenekleri ASELSAN ve Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz. Belki her ülkeye gitmemiz mümkün olamayacak ama herkesin bize ulaşabileceği ve kendileriyle yakından ilgilenilecek bir organizasyonu hayata geçirdik. Bu amaçla dünyanın her yerinden bize 'backtoturkey.aselsan.com.tr' adresinden ulaşılabilecek. Başvuruları değerlendirecek ekibimiz, kendileriyle temas kurarak süreci birlikte yürütecek. Yurt dışı ziyaretlerde kurulan ve kurulacak bağlarla da hem projeyi hem de geri dönüş süreçlerini destekleyeceğiz."
     
    İnternet sitesinin projeyi daha geniş kitlelere ulaştıracağını dile getiren Karataş, web sayfasının çok yakın zamanda birçok farklı özellik eklenerek geliştirileceğini, projedeki gelişmeleri buradan paylaşacaklarını bildirdi.
     
    Karataş, tüm ASELSAN ailesinin de yurt dışında bağlantıda olduğu yeteneklerin aileye kazandırılması konusunda kendilerine destek vereceklerini kaydetti.







  • Gidiş nedenleri karşılık bulmadıkça dönmeleri zor gibi.

  • Ülkedeki nitelikli insanlara iş bulduk da yurtdışındakiler kaldı.

  • Çok güzel hareketler bunlar 💚 🇹🇷

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siyasi bir yakının veya aynı düşüncede olmadan etkili ve yetkili bir konuma gelmek mümkün olmadığı herkesin malumu. Beklenen karşılığı bulmayacak bir hareket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 2 Şubat 2020; 16:40:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fikir güzel fakat buradan Avrupa'ya giden vatandaşlar parası için değil daha gelişmiş insani yaklaşımlar için gidiyor. İsterseniz burada 20 bin TL verin ama bu kişiler trafiğe çıktığında maganda tacizine uğramalarını engelleyemiyorsunuz veya taksiye bindiğinde yaşadığı gerilimin önüne geçemiyorsunuz, daha geçen günlerde Cem Yılmaz'a yapılanlar ortada, bu derece bilgi birikimi olan insanlar sadece parası iyi diye neden Türkiye'ye gelsin bunu düşünmek lazım.

  • Önce bir düşünsünler neden akıllı insanlar ülkeden kaçıyor diye. Burada fikir özgürlüğü yok, liyakat bitmiş, bir yerlere yakın olmadan yükselmek imkansız, aykırı fikirlere yer yok vs. Bu siyasal düzen değişmeden kimse geri dönmez malesef.

  • geri dönüş yapanların çoğu yurtdışında junior olarak çalışanlardır tahminim. kilit personelleri hollanda, ingiltere gibi ülkeler bize kaptırmaz. bugünün kuruyla 6.65 kat maaş farkı var. o geri dönüş işleri 2008-2009 gibi bitti.
  • Torpille bir halta yaramayan adamları devlete yerleştirdiler akıllı kafası çalışan adamları elediler.Şimdide kardeş geri gel diyorlar😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 2 Şubat 2020; 22:33:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne hakla ve ne gerekceyle ?

  • Mevzu sadece maddiyat değil ki huzur için kaçıyor yetişmiş beyinler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Projeye başvuranlardan ve bu alanda girişimde bulunanlardan bazılarını tanıyorum. Hasbelkader yurtdışında eğitim görmüş ve burada yeterince kalifiye olmadıklarından dolayı bilimsel alanda başarı elde edemediği için alanndan bambaşka işler yapan (garsonluk, taksicilik vs) yandaş kişiler. Sorsan diplomaları var ama hiçbir yayınları ve akademik başarıları yok. Bu kişiler projeyi kendileri için oluşturulmuş bir fırsat olarak görüyorlar. Bu yüzden burnuma farklı kokular geliyor. Bekleyip göreceğiz.

  • Bazen kendi kendime soruyorum; Iskandinav ülkelerinin birinde neden doğmadım ki? Ama bir saniye Iskandinav ülkeleri batmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 3 Şubat 2020; 1:21:3 >
  • Özelinden devletine her köşe başını cahiller tutmuş, etrafını da onları koruyan şakşakçılar sarmış. Aklı başında, kabiliyetli, ahlaklı adamların iş ve mevki sahibi olması gerek ki arkadan gelen bu tiplerin yaşama, nefes alma, işi daha da büyütme şansı olsun. E bu ortamda bunu yapmak çok büyük kabiliyet ve kahramanlık gerektirir ve başarılı da olamayabilir. Hadi aradan birkaç tane çıktı ama o da yeterli olmaz. Peki bu sorun nasıl çözülecek? ..ngalakların işi kolay, önü açık, zaten başka şansı yok ve bıkma gibi bir durumları yok; ama diğerlerinin işi zor, yükü ağır, önleri kapalı, çelme takan çok ve psikolojik olarak yorgunluk ve bıkkınlık içindeler...

  • Maaş için gittiklerini sanıyorlar. İş yerindeki haksızlıkları görmezler. Genel müdür benim tanıdığım diyenler. İnsan kaynaklarından torpilli işe alımlar. Müdür iş böyle olacak dediyse öyle olacak. Anlatıyorsun bu şekilde hata yüzdesi artar ve geçmişte kalmış bir yol diyorsun bir iki gün düşünüyor. Böyle yapılacak son kararımdır. Demesi yetiyor. Kim para için kalır ki.

  • yıllardır beklediğim proje hemen istifa edip geliyorum

  • Vatan millet Sakarya edebiyatiyla yurumuyor bilim ve kariyer isleri. Sen once hukuki ve ekonomik guvence verebilecegini ispatla sonrasi kolay...

  • ülkeyi öyle bir hale getirdiniz ki herkes kaçmanın çarelerini arıyor. heryere donanımsız torpilli imamhatiplileri yerleştiriyorsunuz ,ülkede yaşam kalitesi yerlerde, ondan sonra bu insanlar neden gidiyor diyip geri döndürmeye çalışıyorsunuz. kusura bakmayın ama sadece konuşuyorsunuz üstelik boş şekilde. yani icraat yok gerçek anlamda yok. herşey lafta içi boş.

  • Aselsan'a komple kenfi adamlarını doldurdular ,yurt dışına giden adam bu yüzden gidiyor , liyakat sistemi yokki niye gelsin , çalışıcak çalışıcak sonra torpillinin tekini üst mevkiye koyacaklar emir verecek adama ,

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.