Şimdi Ara

Apple, coronavirüs sebebiyle Çin’deki mağazalarını kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Coronavirüs tehdidi teknoloji sektöründe de etkisini göstermeye devam ediyor. Üretimin büyük bir bölümü Çin’de olduğu için çoğu teknoloji firması da krizin içerisine girmiş oluyor. Her ne kadar Apple’ın üretimini yapan Foxconn gibi bazı üretim merkezleri yaptığı çalışmalarla üretimi aksatmayacağını açıklasa da satışlara yansıyan negatif tablo tüm markaların ortak sıkıntısı oluyor. Apple da coronavirüs sebebiyle Çin’deki tüm mağazalarını kapatacağını açıkladı.



    Satışlar azaldı



    Coronavirüs salgınının ardından Çin’in kritik yerlerinde olan üç Apple Store halihazırda kapalıydı. Ancak durumun ciddiyetinin artmasıyla birlikte Apple, ülke genelindeki 42 mağazasını birden kapatacağını açıkladı. Mağazalar en az 9 Şubat tarihine kadar kapalı kalacak.



    Apple mağazaları, ürünleri elinize alıp denemeniz için uygun yerler. Haliyle virüs salgınının insanlar arasında geçmesi için de uygun ortamı oluşturuyor. Salgının ardından hızla düşen satışları da hesaba katınca, Apple mağazalarını geçici süreliğine kapatmayı uygun görmüşe benziyor.


    Ayrıca Bkz.Avrupa'nın 1,5 milyar euroluk uzay aracı Solar Orbiter, haftaya Güneş'e gönderiliyor

    9 Şubat tarihi oldukça yakın. Ancak salgının gidişatına göre bu tarihin uzaması mümkün. Apple haricinde Tesla vb. firmalar da benzeri hamleler gerçekleştiriyor. Hatta Tesla Çin'deki tüm elektrikli araç sahiplerinin ücretsiz olarak SuperCharge istasyonlarından yararlanmasının da önünü açtı.








  • Online magazalari da kapatirsa anlamlidir aksi halde beklenen seyler cunki insanlar artik sokaga bile cikmiyor ...

  • Önemli olan üretimi durdurmak ama yemiyor tabi.

  • Çin ekonomisi ne kadar etkilendi acaba? Düzgün haber bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.