Şimdi Ara

Microsoft sonunda Windows 10 yüklü 1 milyar cihaz hedefine ulaştı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2015 yılının Temmuz ayında Windows 10'u piyasaya süren Microsoft son derece iddialı bir hedef belirlemişti. Yeni nesil işletim sistemini iki yıl içerisinde 1 milyar cihaza getirmeyi planlayan şirket ne yazık ki bu hayalini gerçekleştiremedi.



    Ayrıca Bkz.Nokia, MWC 2020 için davetiyelerini yolladı



    İlk dağıtımdan sonra büyüme yavaşladı ancak Windows 7 destek süresinin sona ermesiyle tekrar hızlandı. Microsoft'un belirlediği hedefe ulaşması beklenenden "iki buçuk yıl" daha uzun sürmüş gibi görünüyor.





    Hedefe 4.5 yılda ulaşıldı



    Geçtiğimiz Eylül ayında, Windows 10 yüklü cihaz sayısının 900 milyonu aştığı açıklanmıştı. Şimdi ise Windows'un İtalyanca web sitesinde 2015'te belirlenen hedefe ulaşıldığını gösteren bir görsel yayınlandı.



    Microsoft henüz Windows 10 yüklü 1 milyar cihaz hedefine ulaşıldığını doğrulayan bir duyuru yapmış değil. Resmi olarak kaydedilen son rakam 900 milyon. Şirketin yakında konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.




  • Millet İllallah Etmiş 1 Milyarı Kutluyor Saftrikler... 1 Milyar Başa Bela Cihaz Var Dünyada Demekki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 1 Şubat 2020; 21:34:54 >
  • ben şahsen windows 10'u diğer sürümlerden daha çok seviyorum daha basit daha görsel geliyo bana. ilk çıktığından beri kullanıyorum 1 kere bile mavi ekran veya başka bi sorunla karşılaşmadım. sanırım bilgisayarın gücüyle alakalı bi durum ama kullandığım pc'de ahım şahım bişey değil casper nirvana'nın 2015'te çıkardığı nvidia ekran kartlı bi modeli 4gb ram falan var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 milyar diyince, Xbox one için 1 milyar satacak diyen Mici yöneticisi aklıma geldi. İstemsizce güldüm.

  • Windows 10 kesinlikle SSD'ye ihtiyaç duyan bir işletim sistemi. Çoğu insanın haberi olmasa bile Microsoft ihtiyacı olanlar kullanabilsin diye arka planda bir sürü yeni özellik ekledi ve eklemeye devam ediyor tabi bunlar da bilgisayar çalıştığı sürece işletim sisteminin okuduğu yazdığı dosya miktarını artırıyor. Sıradan bir HDD'nin en fazla 1-2MB/s rastgele okuma yazma hızı bütün sistemin performansını limitliyor. 8-9 senelik Sandy Bridge laptoplara bi SSD takıyorsun Windows 10 uçuşa geçiyor.

  • Her bir klik hareketi bile takip edilen 1 milyar cihaz, bosuna (neredeyse) bedavaya dagitilmadi o kadar kopya..



    Parmak izinizden begenilerinize, en gizli sirlarinizdan en sevdiklerinize, sevmediklerinize, saglik bilgilerinize, attiginiz adima, hangi guzergahi kullandiginiza, tum fikirlerinize, en merak ettikleriklerinize, amerika hakkindaki genel kanaatinize vs vs vs. sizi siz yapan her bilgiye sahipler. Gercekten paha bicilmez..

  • Tekel olmasa görürüm 1 milyarı. Ama bence Windows 10 gayet güzel bir sistem.

  • vista ve 8 faciasından sonra microsoft sırtında kambur gibi duran eski ceo'su Steve Ballmer'ı kovduktan sonra yerine getirdiği yeni ceo Satya Nadella sayesinde adeta level atladı.

    Satya Nadella öncelikle kullanıcı deneyimlerini ve isteklerini çok iyi analiz etti ve kalıplaşmış,kullanımı benimsenmiş bir işletim sistemini daha stabil hale getirerek tek bir versiyon üzerinden kullanıcılara sundu ve zaman içinde yine kullanıcıların istekleri dahilinde ufak değişimler gerçekleştirdi.

    Wİndows hayatımıza girdiğinden beri başlat menüsüyle,masaüstü argümanlarıyla kullanımı kalıplaşmış bir sistem ve Satya Nadella'da amerikayı tekrar keşfetmek yerine doğru olanı yaptı ve windows 10'nu çıkararak ekosistemi sağlam temellere oturttu.Herşeyden önce bir pc kurduğunuz zaman şu parçanın sürücüsü,bu parçanın tanıtım programı ile uğraşmıyorsunuz.Adam adeta "driver yükleme geleneğini" tarihe gömdü.Bu ayrıntı bile windowsun 1 milyar cihaz hedefini ne denli kolay elde ettiğini kanıtlayan bir ayrıntı.
  • Yalnız bir yanlışlık var, 2 yıllık hedef değil 3 yıllık bir hedefti bu.

    Kaynak:https://www.bbc.com/news/technology-36824687

  • ölümüne windows 10, kahrolsun windows 7 ve diğer önceki sürürmler.

  • Bir denge var. Ben OS seçimini böyle yapıyorum.

    Kesenin bir tarafına Win 10'un akıcılığı, görselliği, basit kullanım kolaylıkları, özellikle işlem merkezi özellikleri ve elbette güncel donanımlarla uyumunu koyuyorum.

    Kesenin diğer tarafına Win 7'nin neredeyse sıfır uyumsuzluğunu koyuyorum.

    Win 10 ağır basıyor ve bunu kullanıyorum. MS nasıl garip bir şirketse artık Win 7'de çalışan bazı çok eski oyunlar çalışmıyor. Sebep ne? Amacın ne ya? Niye zorluyorsun beni?

  • yok öyle bir dünya !

    4 milyar insan yaşıyor !

    bu şu demek 4 kişiden 1 kişi W10 kullanmıyor !

    belki beta versiyonunu denemek için hesap açıp daha sonra kapattı !

    ama sistem kapatılan sayıları görmüyor !

    sadece açılan oturum sayısını devamlı açık olarak kabul ediyor !

    bu rakamlar kesinlikle gerçeklikle alakası bile yok !

  • W10 sayesinde ;
    insanlar linux ve Wine uygulamasının ne olduğunu
    çok iyi bir şekilde öğrendi ! :D

  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir sistem değil; özellikle denetimler, sırf kullanıcı kurcalamasın ve benim dediğim gibi kullansın diye karmaşıklaştırılmış ve çoğu ayar kaldırılmış. MS'in arka planda ne halt ettiği belli değil. Ara yüz çok kötü ve karma karışık, aradığını bulmak bir eziyet.
    Daha çok problem çıkartır, bence pişman oldular ama geri dönmek istemedikleri için kurcalamaya devam ediyorlar.

  • Şu an win 7 deyim, olur da biterse, linuxe geçerim. Win 10 u para verseler kullanmam.

  • Windows 10 devri bitmek uzere. Windows 10X cikacak yil sonuna dogru ama yeni cihazlarda ve eski cihazlardan da terfisi olmayacak.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Eksiklikleri ve bazı saçmalıklarının olduğu aşikar tabi ama ben LTSB kullanıyorum çünkü en güncel sürüm gereksiz yere fazla kaynak tüketiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Her bir klik hareketi bile takip edilen 1 milyar cihaz, bosuna (neredeyse) bedavaya dagitilmadi o kadar kopya..



    Parmak izinizden begenilerinize, en gizli sirlarinizdan en sevdiklerinize, sevmediklerinize, saglik bilgilerinize, attiginiz adima, hangi guzergahi kullandiginiza, tum fikirlerinize, en merak ettikleriklerinize, amerika hakkindaki genel kanaatinize vs vs vs. sizi siz yapan her bilgiye sahipler. Gercekten paha bicilmez..
    Ne alaka anlamadım çünkü kopya bedava değil yükseltme bedava, Windows 10 Home'un bile kopyası şuan 1300₺.

    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/windows-10-home/d76qx4bznwk4

    MacOS de ücretsiz yükseltme sağlıyor.

    Takip edildiğimizi yükseltmenin ücretsiz olmamasına bağlamamalısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.