Şimdi Ara

Cooler Master kompakt sistemleri hedef alan MasterAir G200P'yi duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cooler Master kompakt sistemleri hedef alan MasterAir G200P'yi duyurdu



    95×92×39.4 mm boyutlarıyla kısıtlı alana sahip kasalarda dahi rahatlıkla kullanılabilecek G200P’de 50’nin üzerinde alüminyum yaprağa 2 adet C şeklinde bakır ısı borusu eşlik ediyor.



    Düşük profilde yüksek soğutma kapasitesi



    Genelde düşük profilli soğutucularda görülen maksimum 65 watt TDP sınırı, işlemci desteği listesine bakılırsa Cooler Master’ın modelde daha yüksek bir bloğa yer vermesi ve 2 adet bakır ısı borusu konumlandırması sayesinde aşılarak 95 watt’a yükseltilmiş. Buna karşın firma yine de maksimum TDP desteğine yer vermekten kaçınmış.



    Cooler Master kompakt sistemleri hedef alan MasterAir G200P'yi duyurdu



    800-2600 RPM çalışma aralığında 35.5 CFM havayı iterken 26 dBA gürültü oranına ulaşan RGB aydınlatmaya sahip 92 mm’lik fan ise anakart üreticilerinin sağladığı kontrol yazılımı üzerinden kontrol edilebiliyor.



     



    Ayrıca Bkz.NZXT Kraken X-3 ve Z-3 serisi AIO soğutucularını duyurdu



    40 000 saat ömür biçilen fanın eşlik ettiği G200P AMD tarafında AM4/FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 soketleriyle, Intel tarafında ise LGA1151/1150/1155/1156 uyumluluk gösteriyor. Son olarak kompakt soğutma çözümü 2 yıllık garanti ile 44.99 dolardan satışa sunulmuş durumda.




    Kaynak:https://www.anandtech.com/show/15448/cooler-master-masterair-g200p-lowprofile-cooler-394-mm







  • 3700X'ı soğutabilir mi acaba ? CM birde güzel bir H100'den daha ufak bir Mini ITX kasa çıkarsa çok iyi olur.

  • Bazan merak ediyorum, başkasının ana kartına kasa, soğutucu uyduracağım diye cebelleşen ve bunda da başarılı olan bir firma, neden kendi ana kartlarını da üretmez ki? Böylece, çok daha temiz, kablo düzeni çok daha iyi kasalar üretebilir, daha iyi soğutan soğutma sistemleri geliştirebilir.

  • Neden düşük profil soğutuculardaki fanlar havayı içe çekiyor? İşlemcinin ısısını ramlara mosfetlere de dağıtıyor tam bir saçmalık. Aldığım her düşük profil soğutunun fanını ters çevirmekten gına geldi. Şimdikilerin tasarımı da izin vermiyor illa kesip biçeceğiz. Ters çevirin şu fanı abi. Isıyı dışarı atsın ram de mosvet de nasiplensin.

  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Ben mosfetlere soğutma sağlasın diye wrait prism aldım kule tipi yerine millet öyle öneriyor hep yabancı sitelerde. Bi bildikleri vardır öyle yapmalarının büyük ihtimal zaten senin önden gelen soğuk havayı o bloklara üfleyerek daha soğuk olur diye düşünüyorum mantıken

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Mantıken evet doğru ama o sadece iyi soğutucularda işe yarıyor. Yani 60 derecede felan tutuyordur işlemciyi, 50 derece de hava çıkışı oluyordur mosvetleri de atıyorum 60 civarı tutar. Fakat mini-itx anakart kasa düşük profil bir soğutucu (prism in yarısı kadar mesela) ile işlemci 80 leri gördüğü durumlarda o sıcak hava mosvetleri de ısıtıyor olmadık yere. Fan olmadan belki pasif soğutma ile 70 derece görecek max mosvetler ama bu tasarım yüzünden işlemci ısısı sadece bu sıcaklığa çıkarıyor mosvetleri. Birde uzun süreli yüklenince mosvetlerin kendi ısısı da giriyor işin içine. Bu sefer mosvetler throttling e giriyor güç kesiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 2 Şubat 2020; 16:36:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Bakır tabanlı amd soğutucu'ya 80mm fan'ı ters bağladım,kasa açık, core temp programı min 6 max 11 derece diyor, sizce nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 4 Şubat 2020; 0:12:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.