Şimdi Ara

Makineli tüfekli drone Songar, TSK'da göreve başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ASİSGUARD tarafından geliştirilen makineli tüfekli drone SONGAR, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) teslim edildi. SONGAR, çok yakında göreve başlayacak.



    SONGAR, 5.56mm kalibreli makineli tüfeğe sahip. Üzerindeki otomatik değiştirilebilen mermi kutusu sayesinde 200 adet mermiyi yüksek hassasiyet ile hedefe isabet ettiriyor. Tüfeğin geri tepmesinden etkilenmiyor.






    Songar’ın operasyonel menzili 10 KM çapında. Gerçek zamanlı görüntü aktarıyor, gece ve gündüz görev yapabiliyor. Otonom özelliklere sahip değil. Uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN, denizaltılarımızı görünmez yapacak



    Songar; karakol ve kalekollarda taciz atışına karşı, kara araçlarının ve konvoyların intikalinde pusu veya tehdit altında havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka arttırıcı, gerektiğinde taarruzi olarak kullanılacak.



     








  • Her yıl TSK için gereksinim duyulan alanlarda drone teknolojisi geliştiriliyor.

    Farklı özelliklerde ve farklı operasyonel alanlarda kullanım amaçlı üretilen ve maliyet tarafıda düşük olan bu teknolojiler sayesinde meskun mahal çatışmalarında personel kaybını ortadan kaldırması ve doğru planlamalar ile yapılacak harekatlar için stratejik öneme sahip bu ürün daha çok düşman hatlarını karıştırmak ve hedef şaşırtmak amaçlıda kullanılacak.

    Drone teknolojileri tek başına operasyonel hareketlerde bütüncül sonuç getirmez.Misal egede Türk deniz kıtasahanlığını ihlal etmeyi adet haline getiren yunanlılar için bundan 10 yıl öncesinde TSK her daim f16 ları kaldırıp yunan tarafı ile it dalaşı yapardı.Bu ekonomik olarak bize büyük mali külfet getiriyordu zira bir f16 kaldırma maliyeti yaklaşık 20bin dolar civarıdır (bakım-yakıt-personel ihtiyaçları gibi) Şİmdi ise direkt siha lar kaldırılıp ege denizinde kontrollü keşifler ve devriyeler atılıyor ve 1 siha kaldırmak 1000 dolardan daha az maliyette.Buna mukabil yunanlılar bizim siha lara karşı kendi uçaklarını kaldırmak zorunda kalıyor karşı cevap vermek adına ve bu onların ekonomilerinede büyük zarar getiriyor,yunanlıların son zamanlardaki aşırı agresif tutumlarının bir sebebide bu.

    Kısaca drone teknolojilerinde zaten TÜrkiye dünyada ABD den sonra 2. sırada,bu gurur verici bir durum olduğu gibi her yıl üstüne koyarak kendi coğrafi niteliklerimizin gerekliliği üzerinden geliştirilen drone teknolojilerinin ileriki yıllarda daha farklı konseptlere dönüşeceğini düşünüyorum.




  • Beka arttırıcı derken neyi kastediyorsunuz silah üstünde acaba. Nasıl yalayacağınızı şaşırdınız iyice.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth-bsky -- 1 Şubat 2020; 16:54:42 >
  • başlık göreve başladı

    içerik ; çok yakında göreve başlayacak.


    editörler bu kadar işte forumda
  • fth-bsky F kullanıcısına yanıt
    Keşke savunma sanayiindeki "beka" kavramını bilecek kadar zekan olsaydı anlatırdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel görünüyor merak ettiğim bir şey var bunları imha etmesi kolay mı acaba dışı zırhla mı kaplı ? 2 kurşun ile parçalanıyor mu merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçuş süresi niye verilmemiş ya da şarj süresi?

    Ayrıca okuyan yetkili falan varsa dji benzeri Hobi dronlari yapın lütfen. Adamlar bin dolardan okutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda ucuna taramalı bağlamışlar, geriye bonba kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masAllah.

    Allah devletimize zeval vermesin, ordumuz gucleniyor.
  • 1 kurşun ile bir can kaybediyoruz. cana geleceğine mala gelsin. dronu vurmaya çalışan düşman, gereksiz yere zaman, mühimmat kaybetmiş ve kendini açık etmiş olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Çok güzel görünüyor merak ettiğim bir şey var bunları imha etmesi kolay mı acaba dışı zırhla mı kaplı ? 2 kurşun ile parçalanıyor mu merak ettim.
    drone ların çok hızlı manevra kabiliyeti ve hızlanma avantajları vardır.Bu drone tipinin vuruş mesafesi piyade tüfeklerinin menzili içinde olmasına rağmen vur-kaç stratejisi ile operasyonlarda dikkat dağıtma,düşman mevzisini yanıltma gibi görevleri yürütecek.Dayanıklılık noktasında çok büyük bir etkinliği yok ancak üretim maliyeti ve personel kayıplarının önüne geçilmesi göz önüne alındığında saha operasyonlarında kabul edilebilir kayıp olarak görülecektir bir vurulma durumunda.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Dji'dan çok daha iyisini kendin yapabilirsin. Zor birşey değil. Elin tornavida tutsun ve birazda bilgisayar bilgin varsa çok çok daha iyisini yaparsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MertDrx

    Dji'dan çok daha iyisini kendin yapabilirsin. Zor birşey değil. Elin tornavida tutsun ve birazda bilgisayar bilgin varsa çok çok daha iyisini yaparsın.
    Drone um var .Ben pazar için diyorum. Dji 1000 dolara satıyorsa sen aynısını 750 dolara sat mesela.

    Ama koca bir drone yapmak isterim uygun fiyatlı olursa. Uzun süre uçsun (30 dk) , menzili 5 km olsun , 500 metre yükseklikte sağlam dursun ve üstüne büyük sensörlü bir kamera takayım.

    Var mı bunu imkanı ?
  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Anlat dinliyoruz silahın beka arttırıcı özelliğini o süper zekânı konuşturda faydalanalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oku öğren kafanı çalıştır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Öğrendiğini paylaş bizde bilelim
    İşkembe-i kübradan sallayarak olmuyor o işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    vergisini uçuş izni aldın mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.