Şimdi Ara

LG mobil, kayıpları bir türlü önleyemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 5G teknolojilerinin alt seviye segmentlere de yayılmasıyla en erken 2021 yılında kara geçmeyi ümit eden LG mobil bölümü bununla birlikte halen bir umut ışığı verebilmiş değil. Kayıplar giderek derinleşiyor.



    Dibe vurdu



    Geçen yılın son çeyrek rakamlarına göre LG mobil bölümü 1.12 milyar dolar civarında gelir elde etti ve yıl bazında düşüş yaşadı. Faaliyet zararı ise 280 milyon dolar ile geçen yıla göre arttı. 2019 yılı genelinde ise 5 milyar dolar gelir ve 850 milyon dolar zarar yazıldı.



    Ayrıca Bkz.Katlanabilir Galaxy Z Flip basın görselleri karşınızda



    LG diğer bölümlerindeki iyi performans ile mobil bölümün kayıplarını telafi etmeye çalışıyor ancak bu yük artık çekilmez bir hale geldi. Son çeyrekte firmanın toplam geliri 14 milyar dolar civarında gerçekleşirken faaliyet karı 85 milyon dolara kadar düştü. Halbuki bir önceki çeyrekte 600 milyon dolar civarında faaliyet karı elde edilmişti. Masraflar çıkıldığında ise net zarar 700 milyon dolar civarında gerçekleşti. Önceki dönemlere göre muazzam bir düşüş görülüyor.



    Bu yıl LG G serisinin rafa kalkarak yeni bir 5G destekli premium seri piyasaya sürüleceği gündeme gelmişti. LG V serisi de yine bu yıl 5G destekli olarak piyasaya çıkacak. Firma orta seviyede de 5G telefonlar piyasaya sürmeyi düşünüyor ancak kurtarır mı bilinmez.








  • Kayıpları önlemek için ne yaptı mesela çok merak ettim. Rakiplerinden öne çıkaracak ne yaptı? Bu kadar büyük firmalar nasıl bir zihniyetle yönetiliyor gerçekten aklım almıyor...

  • nerdeen nereye düştün be lg :/

  • Ekran konusunda LG Display zirveye oynuyor, batarya konusunda LG Chem çok iyi firma zaten, ses konusunda Quad Dac'dan herkes memnun. İyi bir kamera ve çentiksiz bir tasarım yapsa satacak zaten. Eski Android üreticilerinin tamamı saçma sapan tasarımlar yaparak pazar paylarını Apple'a ve Çin'li telefon üreticilerine kaptırdılar.

  • Samsung için de benzer sonuçlar geliyor çeyrek raporlarında. Güney Koreliler benzer tasarım, aynı kalite makul fiyatlı rakipler (çinliler) piyasaya girip rekabet ettikçe sıkıntıya düştüler. Ya pil performansında ya fiyatta ekstra işlet yapacaklar ki rekabet edebilsinler. iPhone marka değeri ve işletim sistemi farkıyla şimdilik günü kurtarıyor ancak eninde sonunda o da aynı senaryo ile karşılaşabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony, HTC, LG gibi firmalar malesef piyasa ve kullanıcı ihtiyaçlarını okuyamadılar ve bu duruma düştüler. İnsanlar artik fazla para vermek istemiyorlar çünkü en kötü cihaz bile çoğu zaman iş görüyor. Apple bile ucuz iPhone tanımı ile anılıyor çünkü fiyatlar uçuk seviyelerde. Habere göre LG premium segmente yönelecek ki bu hata olur çünkü fiyatların artması rakiperi ucuzken LG'yi kurtarmaz.

  • Sony'e gıcığım M4 Aqua telefonu yükledği bloatwareler yüzünden hiç etti. Anlayamıyorum nasıl kaldırılamıyor bu programlar

  • LG mobil, kayıpları bir türlü önleyemiyor

    LG zamanında G2 gibi bir telefon yaptı, bakın şu tasarımda ama adamlar bunun üzerine pek birşey koyamadılar. O arada samsung ve çinliler zaten çağ atlıyordu. LG gitti 2k ekran dedi g3 yaptı, deri kapaklı dedi g4 yaptı, yok işte modüler telefon dedi g5 yaptı, eeee tuttu mu ? hayır. Ama denedi uğraştı olmadı. V10 dedi v20 dedi hiçbirisi g2 gibi tutmadı niye ?

    Alan adamı mağdur etti, ekrandan ghosting sorunları, ahize sorunları, bootloop sıkıntıları, ekranda başka başka sorunlar vs. vs. vs. bunları yaşayan adam senden niye yeni model telefon alsın ki ? almaz. Yetmiyordu kullanıcıyı servislerde mağdur etmeler rezil etmeleri de cabasıydı.

    Ne oldu pil olarak güzel bir model çıkartabildiler mi ? hayır. Ekran olarak çıktı mı ? hayır. Tasarım olarak hangi telefonu G2'den iyi ? şu tasarımın çerçevesini azaltın 2020 model diye satın değil mi öyle bir tasarımı var. Adamlar her G yeni serisinde G2'i aratır oldular. V serisi dediler onda da geriye gittiler. Ya üstüne koyar insan değil mi ? bak samsung bile direndi direndi çoklu kameraya işte ekrandan parmak izine vs. vs. ne oldu ? mecbur koydu çünkü rakipler zorluyordu. Şimdi 5 tane kameralar zorlanır oldu.

    Yeni A serisi buna örnektir mesela, 2 sene önceye kadar samsung çinlilerin orta segmentiyle elindeki dandik J serisini kapıştırıyordu aynı paralara satmaya çalışıyordu ee ne oldu ? bitti. Mecbur eli mahkum M20 A20 A50 yok A70 vs gibi cihazlarla orta segmente girdiler ve kazanıyorlar. LG bunları yapamadı, önünü göremedi hep milleti kobay faresi gibi denedi durdu. G5 neydi öyle ya neymiş efendim alttan dac değişiyormuş vay efendim buraya modül takacakmışsın kamera özelliği geliyormuş ekstra pil vs. vs. yahu piyasada öyle bir talep yaratamıyorsun ki ? pili ufacık cihazı sattın. Sonra niye lg mobilde başarısız niye acaba ?

    Aynı kafa Sony, ne oldu işte ? yıllarca taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ilk nesil Z modelinden beri aynı tasarımı xz1'e kadar utanmadan sattılar, ya biraz daha farklı tasarım yap arkadaş yok. Algılayıcıda herifler bir numara mobil telefonların kamera algılayıcısında liderler değil mi ? e arkadaş yıllarca sony telefonların hangisinin kamerası iyi çekiyordu ?
    Samsung aynı algılayıcıyı almış yazılımı kendi yapıyor sony'den daha iyi alet fotoğraf ve video çekiyor bu nasıl oluyor ?




  • G4 alma, bootloop' a girince servisten kullanıcı hatası yanıtını duyma şanssızlığını yaşadım. Bende G2 den gelen güvenle ve LG Nexus 4,5 nedeniyle LG telefon almaya devam etmiştim ama g4' ten sonra hepsi gözümde bitti. Böyle büyük bir firma nası olur da kendini bu hale düşürür anlayabilmiş değilim. Bunun sebebi olsa olsa geliştirici ekibin başındaki vizyonsuz bir yöneticiden kaynaklanabilir. Yazık!

  • Aslında tam zamanı lg için. G2 gibi fiyat performansı bir ürün yapsa ve "devam ettirebilirse" çıkış başlar.tabiki geçmişinde yaptığı hataları yapmamalı. Kullanıcılarını ortada burakmamalı, onların geri dönüşlerini dikkatle dinlemeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Benim arkadaşım g4'ü çıkınca satın aldı, g3 kullanıyordu sorun yaşamamıştı ama kamerası da iyi biraz daha düzgünceydi deri kapak vs güvenmiş g4 almıştı. Aradan 4 ay geçti telefon birgün cebindeyken kapanmış ve açılınca hep reset atıyormuş hiç açılmıyormuş. Yetki teknik servise verdi cihazın anakartı değişti o geleni de 2 gün kullanabildi gene aynı sorun oldu. Verdi bu sefer kullanıcı hatası anakart değişmiş yetkisiz müdahale var diye suçlamışlar. Tüketici hakem heyetine verip çocuk parasını geri aldı ama 6 ay'a yakın sürdü bu durum. Şimdi bu adama sen birdaha yeni model lg telefonu satabilir misin ? almaz, bende olsam bende güvenip alamam. Birde yani kocaman lg ya ips panelin sahibi lg diye biliyorum bu adamların işi ekran, televizyonlar telefonlar notebooklar tabletler vs. vs. vs. telefonu alırsın çok geçmiyor ghosting yok işte sarı sarı lekeler vs. ekranı komple sararanlar vs. vs. çok sıkıntı çekenler oldu. Öyle tabi sony örneğini de o yüzden vermiştim tepesindeki arkadaş yüzünden mobil kısmını öldürdüler. Yoksa ses kalitesi ekran ve kamera olarak sony'nin şöyle amiral gemisi sağlam cihazını göremez miydik ? ufaldılar işte ufala ufala kısıtlı yerlerde öyle göstermelik telefon satıyorlar.




  • LG G7 ThinQ kullanıyorum ve menunum. Kullanılan kamera donanımı iyi olmasına rağmen kamera yazılımı çöp olduğundan gcam ile uğraşıyoruz. Android 10 ise üçüncü çeyrekte gelecekmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında lg nin hikayesi yalancı çoban hikayesine döndü. g2 sonrasi karanlik ama G6 dan itibaren çok iyi telefonlar ürettiler. Fakat fiyatlar piyasanın genelde biraz üstünde kaldı. Bahsettiğim yalancı çoban hikayesi de cabası, sorunlu serilerden sonra gerçekten çok iyi yapılmış modeller insanların daha önceki deneyimlerinden tereddüt duymaları nedeniyle pek ilgi görmedi.

    g2 - v10 ve son olarak g7 kullaniyorum. g2 de ariza hic cikmadi mesela aile buyuklerine verdik kullaniyorlar. v10 da ise garantiden bir kere ekran bir kere de anakart degisti. revize anakart bootlop hic olmadi asiri ozensiz kullanimima ragmen. distrubutor disi girmis erken donem g4 veya v10 lar kesinlikle bu revize anakartlar ile guncellenemedi-guncellenmedi ve insanlar illalah etti.

    g7 ise a dan z ye herseyine ozenilmis farkli bir cihaz. bir kere hic bir sekilde onceki telefonlarim kadar isinmiyor, dolayisi ile isi kaynakli sorunlar yaratmiyor "örn:ekran sararmasi - ghosting"

    iyi ekrani var piyasanin en iyilerinden, piyadaki en iyi ses cihazi disa verdigi ve kulakliga verdigi ses cikisi olarak, su gecirmez, mil810 saglamlik sertifikali uzuyor gidiyor liste. tum bunlarin yaninda dehset bir ram ve batarya yonetimini de yazilimsal olarak fevkelade kotardigini soyleyebilirim cihazin . 2700 e resmi garantili benim icin cok cok iyi bir anlasmaydi arkadaslar. lg nin yalanci coban algisi da olmasa bu paralara guncel premium amiral gemisi alabilmek hayal ulkemiz sartlarinda. g8 de benzer fiyatlardan verilsin direkt alirim bu arada... ve g8 e biraz daha fazla para veririm gibi geliyor cunku g7 den gercekten memnun ayriliyor olurdum yukseltme durumu olsaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • un Lucky Goldstar oldu artık...
  • koklu bır degısım atılımı yapılmadıkca muhtemelen her yıl aynı durumlar soz konusu olucaktır
  • LG halen daha zarar etmesine rağmen bircok yeniliğe imza atiyor ancak aziyla kus tutsa da artik is isten gecti. Cok iyi bir telefonu zararinada olsa uygun bir fiyattan satmadikca mobilde kendi yarattigi olumsuz algiyi kiramayacak. Malesef bu olumsuz algi televizyondan buzdolabina her urune yansiyor. Buradaki esas problem G3 ve G4 ile ugrasan tüm dünyadan insanlarin ön yargısı. Bütün dünyada bu problemler yasandi. LG aklina basina alip dusunecek. Genel olarak oluşan flagship telefonlarinin problemli algisini zararinada olsa gidermedikce, yeni bir G2 yaratmadigi surece tümleşik marka hafizasini yenilemedigi surece kaybetmeye devam edecektir. 1 milyar dolari satamamaktan zarar edecegine ucuza satmaktan zarar etmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony, Htc şimdide Lg, çinliler büyük firmaları batırdı resmen mobil bölümlerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme konusunda meizu ile yarışa tutuşan bir firma artık lg. Düşünün ki g6 ya 9 verdiler daha yeni ama güvenlik yaması mayıs 2019.... Böyle saçmaşık nasıl olur ki? Son sürüme yükseştiyorsıiun ama 150mb lik yamayı ekleyemiyorsun.. Sonra da niye satmıyoruz.... Elalem apple çakması çentiği bırakırken lg ısrarla devam ettiriyor. Tasarımda özgünken kopyalamaya başladı... Yenilikte öncüyken şimdi tekrardan öteye gidemedi.... Hala telefon satıyorsa gene sevinsinler....

  • Lg den g5 telefon aldim çeşitli sorunları oldu eyvallah ama garanti bittikden 2 ay sonra telefonu restart yaparken kapandı ve birdaha açılmadı servisine görürdüm o zamanın parası 1300 tl masraf çıkardılar sen olsan birdaha lg alır mısın

  • Lg g2 den sonra g3 'te kasa çatlağı, g6 ya kadar ise bootloop ve ghost screen gibi kronik sorunlu cihazlar üretti
    buda tüketici gözündeki güvenilirlik algısını yok etti asıl sıkıntı buydu.

    Şimdi tükettiği krediyi yeniden elde etmeye çalışıyor ve bu kolay bir iş değil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 2 Şubat 2020; 10:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.