Şimdi Ara

Takipçi artırma servisi, binlerce Instagram kullanıcısının şifresini sızdırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Binlerce Instagram kullanıcısının kişisel bilgileri, Social Captain adlı bir sosyal medya takipçi hizmeti tarafından sızdırıldı. Sızan bilgiler kullanıcı adı ve şifreleri içeriyor.



    Ayrıca Bkz.Xaiomi'nin katlanabilir akıllı telefonu Mi Mix Fold'un detayları netleşiyor



    Instagram'da açıklama yaptı



    Social Captain, Instagram kullanıcılarının hesaplarını bu servise bağlayarak yeni takipçi kazanmalarına yardımcı oluyor. Sistemi kullanmaya başlayabilmek için, kullanıcılardan servise Instagram kullanıcı adı ve şifrelerini girmeleri isteniyor ve TechCrunch'ın haberine göre, Social Captain'ın bu verileri düz metin şeklinde saklamayı tercih ettiği yönünde.



    Açıklanan bilgilere göre web sayfası kaynak kodunu Social Captain profil sayfalarında görüntüleyen herhangi bir kullanıcı, platforma bağlandığı sürece Instagram kullanıcı adını ve parolasını kolayca görebiliyor. İşleri daha da kötüleştiren ise herhangi birinin, sisteme giriş yapmadan kullanıcıların profillerine erişmesine izin veren bir güvenlik açığı olarak gösteriliyor. Bu da söz konusu hesabın şifresinin açıkça görüntülenebilmesi demek.





    İsmini vermek istemeyen bir güvenlik araştırmacısının, kanıt olarak TechCrunch'a binlerce kullanıcının şifresinin de yer aldığı bir elektronik tablo gönderdiği belirtiliyor. Instagram ise, Social Captain sitesinin kullanıcı bilgilerini yanlış bir şekilde sakladığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: "Araştırıyoruz ve uygun önlemleri alacağız. İnsanları asla bilmedikleri veya güvenmedikleri kişilere şifrelerini vermemeleri için uyarıyoruz."








  • Bu tarz sistemlerde zaten şifreyi hash leyerek saklamanız imkansız. Ya düz metin olarak saklayacaksınız ya da şifrelenmiş bir metin şeklinde. Şifrelenmiş bir metin olarak saklasanız bile çözme anahtarı da aynı sistemde tutulmak zorunda olduğu için şifrelemenin çok bir anlamı kalmıyor. Neden bu şekilde saklanmak zorunda derseniz bu sistemler Instagram'ı simule eden bir API aracılığıyla çalışıyor. Bu API'ye giriş yaparken de kullanıcı adı ve şifrenizi düz metin formatında göndermek zorundasınız.

  • Bu tür uygulamalara girerken iki korumalı instagram şeyi olunca girmiyor zaten kaldırırsanız da insta mail atıyor hemen başka cihazdan girildi diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dyson lin bu sistemin mağduru mu oldu acaba.hesabı ban yemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 31 Ocak 2020; 17:45:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle servislerdemi varmış ? Doğal seçilim inşallah başlarına birşey gelir bir insan İnstagramda takipci kasacam die neyin ne olduği belirsiz servislere niçin bilgi verir gerçekten anlamıyorum anlıyamıyorum pes Bu insanlara beyin nakledilmeli.Dünyada mutluluğu İnstagramda takipci sayısı artımada gören İnsancıklar türedi.Tanımadığım insanlar takip etse ne olur etmese ne olur bu yeni nesil gençlere genclere gerçekten hayret ediyorum.21. Yüzyılın şaka gibi insanları!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların zaten amacı bu?

  • sms ile giriş var zaten nereye giriyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gereksiz şeyler bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal kasın işte ne gerek var böyle sitelere

  • İyi olmuş ne saçma hesaplar görüyoruz öyle beş gönderi paylaşmış üçü kendi saçma sapan pozları takip ettiği 100 takipçisi 10.000 bilmem ne hayır nasıl bir ego tatmin etme yöntemidir anlamadım gitti arkadaş.
  • Daha önceleri de yaşandı nedense hiç güven vermiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.