Şimdi Ara

Dünya Sağlık Örgütü uluslararası acil durum ilan etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya Sağlık Örgütü uluslararası acil durum ilan etti



    Dünya Sağlık Örgütü, ölü sayısı 170’i, enfekte vaka sayısı 8.000’i bulan coronavirüs salgını için uluslararası acil durum ilan etti. Acil durum bildirisinin yayımlanmasının ana nedeni olarak virüsün diğer ülkelere yayılması gösterilirken virüsün yayılmasını önleme konusunda yetersiz olan ‘’zayıf sağlık önlemlerine ve yetersiz sağlık hizmetlerine sahip ülkeler’’ de bildiride yer alıyor.



    Uluslararası acil durum ilan edildi



    Dünya Sağlık Örgütü uluslararası acil durum ilan etti



    Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2019-nCoV etkeninin neden olduğu salgın sebebiyle uluslararası acil durum ilan edildiğini açıkladı.



    İlk kez Çin’in Wuhan hayvan pazarından yayılan ve pnömoni benzeri semptomlar göstererek viral pnömoniye ve respiratuar distres sendromuna sebep olan virüs Asya kıtasına, Amerika Birleşik Devletleri’ne, Avrupa’ya ve Orta Doğu’ya yayıldı.



    İlk kez 31 Aralık 2019 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilen etkenin, Çin’li bilim insanları tarafından SARS ve MERS etkeninin bağlı olduğu coronavirüs ailesine bağlı olduğu tespit edilmişti.



    Coronavirüs salgını sebebiyle ölüm sayısının 170’e ulaştığı ve 7.834 kişinin enfekte olduğunun onaylandığı belirtiliyor.



    Dünya Sağlık Örgütü açıklamaları dolayısıyla Çin halkının ve salgından etkilenen kişilerin yalnız olmadığı, dünyanın destek amacıyla bu kişilerin yanında olacağı açıklandı.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs nedir ?



    Dünya Sağlık Örgütü daha önce, 2019 yılında domuz gribi (H1N1) 2014 yılında polio, 2014 yılında Ebola, 2016 yılında Zikavirüs, 2018 yılında Ebola etkenleri olmak üzere 5 kez uluslararası acil durum ilan etmişti.



    Sürekli güncellenen dünya coronavirüs salgın haritasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.



    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6



     








  • aşının önümüzdeki 6 ay içinde üretileceğini öngörürsek ciddi can kaybı yaşanabilir
  • Uluslararası ama bizi bağlamıyor neyse ki :) İyi Parti coronavirüsü için komisyon kuralım dedi. Akp, mhp gerek yok diyerek red etti. Ha bir şey olursa da, bu işin fıtratında var, her yerde bulaşınca öldürüyor diyebilirler. Bu söze de kimse bunlar ne diyor ya, dalga mı geçiyorlar demez.

  • einhander kullanıcısına yanıt
    Aşısı çoktan çıktı zaten. 30-40 bin civarı ölüm bekliyorlar aşıyı satabilmek için. İnsanlar hala gerçek anlamda korkmadı. Şimdi çıkarsalar çok satmayacak çok ölüm olursa çok satar. Virüsü bulanlarda aşıyı çıkartanlarda aynı kişiler.

    Ve dünya sağlık örgütü dahil herkes bu pisliğin içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 31 Ocak 2020; 10:46:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünya nüfusunu azaltmak istiyorlar, savaş maliyetli, en basit çözüm hastalık.. Hemen olmaz ama zaman içinde gerçekleşir..

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ölüsü sayısı 200ü çoktan geçti.Sadece dün 43 kişi ölmüş.İvme artıyor yani.Çaresini bulana kadar baya kayıplar olacak anlaşılan.
  • 1 bu işin fıratında var yapacak bir şey yoktur.
    2 kuş gribinde 2008 yılında otralığı ayağa kaldıran (ilaç satmak için ilaç şirketinde hissesi olduğu ortaya çıkmıştı) doktor grip lakaplı prof. sonradan çıkıp özür dilediğinide hatırlarım.

  • Grip türevi virüsler için önerilerim var. En az 15 yıldır kullanmakta olduğum; yarı yarıya karıştırılmış çörekotu yağı ve susam yağı karışımını özellikle yatmadan önce bir çay kaşığı ile burun deliklerine 1’er damla damlatıp, geniz yoluna kadar akması sağlanmalıdır. Şiddetli hastalıklarda bu yağ günde en az 3 defa kullanılmalıdır. Bu tedavi sinüzite de iyi gelmekte ve geniz akıntısını da önlemektedir. Bu virüsler öncelikle burun yollarına yerleşmekte, oradan da boğaza ve akciğerlere atlamaktadır. Erken fark edilerek tedaviye başlanması çok önemlidir. Hatta kendisini korumak isteyen kişiler, hiç bir hastalık belirtisi yokken dahi kullanabilir. Bu yağın dışında bir de çay bardağının yarısına kadar doldurulan kaynamış suya 4 çay kaşığı tuz karıştırıp, bu sudan günde bir defa burun deliklerine damlatılabilir.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Her şeyin altından böyle komplolar çıkarmayı ne kadar seviyoruz. Heyecanlı oluyor sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • H1N1 virüsü 2009'da patlak verdi. https://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic

  • hiç umrumda değil öyle dandık bir yerde yaşıyorum ki bu virüs beni bulamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya tehlikede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Millet kafayı yemiş her şeye mecliste komisyon kurulsun milletvekillerinin de çok yetkin olduğu bir alan zaten. Ülkede tek vaka görülmemiş görülse dahi dünyadaki önlemlerle aynı seviyede olduğumuz bir konuda böyle bir durumda bile particilik yaparak tarihe geçin az ülkenizi sevin be, devlete biraz olsun inanın,hükümetler bürokratlar kalıcı değil ama kurullar sistemler aynı bu ülkede merak etmeyin. 24 Ocakta Sağlık Bakanlığı Coronavirus hakkında rehber yayınladı. Tüm ülkedeki Sağlık personellerine yolladı. Bundan haberdar mısın?

    https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/ncov-rehber-ve-vaka-bilgi-formu.html

    İllerdeki referans hastanelerine kadar yazıyor başvurulacak. Particilik yapmadan akılla bilimle aşama aşama yapılacak mekanizmalar var devletin Halk sağlığı kurumu var daire başkanları var, salgın yönetimi var eksikler tabi ki vardır ama o senin dediğin gibi bu aşamada komisyon kurulması değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şeyi gerçekleştirebilecek bir güç bu gücü salaklıkla elde etmiş olamaz. O yüzden eğer böyle bir güç varsa ve hedefi dünya nüfusunu azaltmak ise bunu böyle bir salgın ile yapmaz. Ayrıca bu salgının (savaş gibi milyarlarca insanı öldürmesi durumunda) maliyetinin daha düşük olacağını nereden çıkardınız?

  • yukaribak Y kullanıcısına yanıt
    Sağlam saçmalamışsın bu millete bişey olmaz olsa da kaderdir,deprem,virüs vız gelir tırıs gider

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Grip türevi virüsler için önerilerim var. En az 15 yıldır kullanmakta olduğum; yarı yarıya karıştırılmış çörekotu yağı ve susam yağı karışımını özellikle yatmadan önce bir çay kaşığı ile burun deliklerine 1’er damla damlatıp, geniz yoluna kadar akması sağlanmalıdır. Şiddetli hastalıklarda bu yağ günde en az 3 defa kullanılmalıdır. Bu tedavi sinüzite de iyi gelmekte ve geniz akıntısını da önlemektedir. Bu virüsler öncelikle burun yollarına yerleşmekte, oradan da boğaza ve akciğerlere atlamaktadır. Erken fark edilerek tedaviye başlanması çok önemlidir. Hatta kendisini korumak isteyen kişiler, hiç bir hastalık belirtisi yokken dahi kullanabilir. Bu yağın dışında bir de çay bardağının yarısına kadar doldurulan kaynamış suya 4 çay kaşığı tuz karıştırıp, bu sudan günde bir defa burun deliklerine damlatılabilir.
    Saçma öneriniz. Hastalıklarda geçici çözümler değil hastalığın kendisine odaklanmak gereklidir. Virüsler burun deliklerini rahatlatarak geçmez. Zaten sizin bahsettiğiniz grip olduğunuzu sandığınız şey belli ki aslında alerji. Burun akıntısı, aksırma, sinüzik, nefes alamama, uykuda nefes zorluğu bunların temel nedeni soğuk algınlığına benzeyen alerji belirtisidir. Bunun çözümü için bilmem ne otu bilmem ne yağı ile burun deliklerini açmak yerine neyin alerjiniz neden olduğunu anlayıp engellemek ortadan kaldırmak gereki. Hele corona virüsünü burun deliklerine susam yağı çörek otu ile çözeceğinizi sanıyorsanız fena yanılıyorsunuz. Oturun yerinize. Sıfır.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.