Şimdi Ara

Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Kutusundan telefonun kendisi, 5V 2A hızlı şarj adaptörü, Tip C kablosu, şeffaf silikon bir kılıf ve kulaklık çıkıyor. Ekran jelatini uygulanmış halde geliyor.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Casper’ın uzay siyahı dediği bir renk bu. Çerçeveler polikarbonat, arka yüzeyi cam. Normalde ağır bir telefon değil ama elde ağır hissettiriyor, içi dolu hissettiriyor.,
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    5.8 inç ekranın kasayı oranı %78, daha iyi olabilirdi lakin kavraması, tek elle hakim olması mümkün bir telefon. Büyük bir çentiği var, ilk nesil çentikli ekranlarda bu manzarayı görüyorduk biz. İstenirse kapatılabilir, alttaki şeritle aynı kalınlıkta oluyor. Yalnız batarya göstergesi ve saat çok sınırlarda, uçları kesilmiş, güncellemeyle düzeltilmeli.

    Kamera çıkıntısı abartılı değil, masada yalpalamıyor. Parmak izi okuyucusu nazlı, parmağı güzel ortalamak lazım, hızı segmentine göre normal.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Sağda güç ve ses butonları, başparmakla erişirken zorlamıyorlar, solda SIM ve hafıza kartı girişi, yukarıda 3.5mm jack, aşağıda da Tip C girişi ve mikrofon.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    5.86 inç 19:9 formatında 1520x720 HD+ IPS bir ekran. 287PPI ile çözünürlük yeterli seviyesinde. Ton ayrımı çok kuvvetli değil ama renk canlılığı beklediğimden iyi çıktı. Siyahlar pek derin değil, arkadan ışık vuruluyormuş hissi var. Dizi film izlenir mi ama, izlenebilir.

    Maksimum ışığı için 400nit denmiş, güneş ışığı altında biraz daha açmak istiyorsunuz. Açıya göre renk sapması var, özellikle koyu tonlarda.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Kalbinde 12nm mimarili Helio P60 var. 4 performans odaklı Cortex A73 çekirdeği, 4 verimlilik odaklı Cortex A53 çekirdeği, hepsi 2GHz’e kadar çıkabiliyor. GPU Mali G72’nin 3 birimli versiyonu. CAT 7 sınıfı modemi 300Mbit destekli, ülkemiz operatörleri düşünüldüğünde yeterli bir hız. 3GB RAM ve 32GB dahili depolamalı, Micro SD kartla arttırabiliyorsunuz. Casper VIA telefonlar genelde segmentinde RAM ve depolamayla ayrışan telefonlar, P3’te öyle olmamış.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    HD+ ekran ve Mali G72M3 ikilisi. PUBG’de Dengeli grafik ve Yüksek kare hızı ayarıyla 25 kare/saniye civarı bir hız yakaladım. Bu telefondan fiyatı dışında bir performans beklememek lazım, elbette çok daha güçlü telefonlar var ama kare atlaması yapmadı ve yeteneklerimi sınırlamadı, öncelikle beklediğim şeyler de bunlardı. Pek ısınan bir telefon değil, maksimum ekran ışığıyla oyun başında aldığım hız neyse sonda da o oldu, ısınan, elde terleten bir telefon değil.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik

    Arkada f/2.0 13MP ana, f/2.4 5MP ikinci kamera var, bu bokeh efekti için veri sağlıyor. Önde f/2.2 8MP özçekim kamerası var. Arka kamera 1080P, ön kamera 720P 30 kare/saniye video çekebiliyor.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Detay gücü, ton ayrımı, renk derinliği, dinamik aralık, giriş segmenti bir telefondan bekleyebileceğiniz düzeyde, dolayısıyla fazla aydınlık ve karanlık alanların olduğu fotoğraflarda zorlanabiliyor ama iyi ışık yakalarsanız ortaya çıkan fotoğraflar bunlar, paylaşılırlar.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 
     
    Karanlık sahnelerde noise belirgin. Bokeh efektli çekimlerde obje ayrımı yer yer kaçabiliyor. Video tarafı için de fotoğraf tarafında söylediğim şeyler geçerli.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik

    Android 9 üzerine kurulu bir arayüz, gayet sade, stok arayüze oldukça yakın. Donanım tarafı da yeterli olunca uygulamalar öyle anında açılmıyor belki ama arayüz akıcı kalıyor çoğu durumda. Kullanım istatistiklerinizi takip edebiliyorsunuz, evebeyn denetimleri var, Duraspeed ile de arka planda aktif kalmasını sağlayabileceğiniz uygulamaları seçebiliyorsunuz. Casper büyük Android güncellemeleri konusunda pasif, güncelleme tarafında beklentiniz olmasın.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Mono hoparlörün maksimum sesi yeterli gelmeyebilir ve Casper bir ekolayzır ayarı uygulamış, tizler ve midler geri planda, baslar ön planda. Herkesin hoşuna gitmeyebilir bu tabii ama fiyat segmenti ayırt etmeksizin son zamanlarda duyduğum en güzel tok tınılardan birine sahip. 3.5mm jack giriş ve orta segment kulaklıkları yeterince besler.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    3000mAh batarya ise hücresel veri açık ve otomatik ekran ışığıyla oyun harici günlük kullanımla 5-5.30 saat civarı bir ekran süresi sunuyor, günü çıkarmaya yeterli.

    802.11ac destekli, çift bant destekli, menzil ve stabilitesi normal, aksi bir durumu yok. Bluetooth 4.2 var, TWS kulaklıklarla denedim özellikle, her şey normal görünüyor.
     
    Helio P60'lı Casper VIA P3'ü denedik 

    Casper VIA P3. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 1400TL civarına bulunabiliyor, tabii güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Artık telefonun detaylarına haizsiniz, listenizi oluşturun, karşılaştırın rakipleriyle, tercih sizin arkadaşlar.
     







  • video 3 ay önce çekilmiş galiba. 1400 değil, 1070 tl şu an.

    siz kurumsal olduğunuz için söyleyemediklerinizi ben söyleyeyim. bu telefonun ederi 850-900 tl. bu fiyatın üzeri asla verilmemeli.

    bundan 1000-2000 mah fazla bataryası olan samsung m10s, veya redmi markalı telefonları 1100 liraya bulabilirsiniz. hepsi de android 10 güncellemesi alacak.

  • ÇÖP

  • Almayın şu markayı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia 5.1 Plus bildiğin bu. Ama Nokia 5.1 Plus Android 10'u da alacak. Casper alır mı yok öyle birşey.

  • Casper ne zaman ust seviye uretecek ? Snapdragon 855 Plus beklerdim. Hatta Snapdragon 865 li.

    Bunca yildir nerdeler ?


    Sonra da yerli marka niye tercih edilmiyor deniliyor diye serzenislerdeler ...

  • Bu paraya yaşlılar için alinabilicek teller arasında bir tel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.