Şimdi Ara

Japon üreticiden 'robot traktör' konsepti: Kubota X Tractor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli ve otonom sürüş teknolojilerinin çiftçiliğin geleceğine yön vereceğine inanan Japon traktör üreticisi Kubota, sektördeki 130. yıl dönümünü X Tractor adını verdiği yeni bir konseptle kutladı.



    Kubota X Tractor, Japonya’nın Kyoto kentinde düzenlenen bir fuarda görücüye çıkarıldı. Şirketin “robot traktör” olarak da adlandırdığı makine, yapay zeka destekli ve tamamen otonom olarak karşımıza çıkıyor. Zira oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan traktörün üzerinde sürücü kabini bile bulunmuyor.



    Tekerlek yerine paletlerle donatılan Kubota X Tractor’de her bir palete bağımsız olarak güç verebilen dört elektrik motoru kullanılmış. Bu motorları beslemek için de lityum iyon batarya paketi ve güneş pillerinden oluşan bir kombinasyona yer verilmiş. Söz konusu motorların teknik verileri ve traktörün tek şarjla kaç saat çalışabileceği ise açıklanmamış.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN, denizaltılarımızı görünmez yapacak



    Japon şirketin iddiasına göre, Kubota X Tractor tüm zemin koşullarında sürücüsüz olarak ilerleyebiliyor. Araç, üzerindeki kamera ve sensörler sayesinde zemine ve yaptığı işe göre yüksekliğini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Birbirinden bağımsız olarak çalışan elektrik motorları, paletlere iletilen gücün anlık olarak değiştirilebilmesini sağlıyor. Bu da robot traktörün dönüş çapını azaltıyor ve farklı zemin koşullarında daha kolay manevra yapabilmesine yardımcı oluyor.



    Kubota X Tractor'e "robot" denmesinin tek sebebi sürücüsüz olarak ilerleyebiliyor olması değil. Şirket, makinenin seri üretim halini aldığında hava durumu, tarlaların durumu, ilaç veya su gerekip gerekmediği ve mahsüllerin toplanma zamanı gibi bilgileri analiz edip tüm bunlara kendi kendine karar verebileceği de gelen bilgiler arasında. Görünen o ki X Tractor, insanlara uzaktan izleme ve kontrol etme dışında bir iş bırakmayacak.



    Kubota, elektrikli ve otonom traktörlerin 2030’lu yıllarda sektöre hakim olmaya başlayacağını düşünüyor. Japon şirkete göre bu makineler, işgücü kıtlığı ve maliyetlerin azaltılması gibi modern çiftçiliğin temel sorunlarına çözüm olacak.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden
    Japon üreticiden








  • Tasarı çlk güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kubota traktörler çok güzel ancak tr de fiyat olarak pahalı ve servis sıkıntısı var onun dışında çok güzel traktörler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktaktakirdama -- 30 Ocak 2020; 22:38:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Decepticon havası var. Sanki bir anda kalkıp saldıracakmış gibi duruyor. Tasarımı göze hoş geliyor.

  • şimdi çalıştırmak için 40 takla attığımız tarım işçileri düşünsün.

  • beğendim
  • Yeni nesil gençlerimiz, spora gider iyi görünür ama eli çamur toprak pislik görmesin.. Biraz fazla narinler.. Kof mu desem bilemedim.. Örnek: 37 yasında ben 57 yaşında amcam ile birlikte 400 küsür kasa portakalı indirip bindiriyoruz.. Yövmiyeci olarak gelen gençler 100 kasa atmadan ben bir daha bu işi yapmam diye öfleyip püfleyip kaçıyor.. :)

  • Tarlada Görsem Uzaylı Sanıp Topuklarım :) ....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.