Şimdi Ara

ABD Uzay Kuvveti'nin yeni logosu medyada yankı uyandırdı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD başkanı, Aralık 2019'da ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığını değiştirerek, Uzay Kuvveti adını verilen yeni bir askeri şubenin onayını vermişti. Son olarak girişimin yeni logosunu tanıtmasıyla beraber bir anda gündemin merkezine oturdu. Uzay Kuvveti'nin yeni logosunun, Star Trek evreninde yer alan Starfleet'in logosuyla olan benzerliği ile dikkatleri çekti. Sosyal medyada ve ana akım medyada birçok insan tarafından alay konusu oldu.



    Ayrıca Bkz.Boeing 777X: Çift motorlu dünyanın en büyük uçağı ilk uçuşunu yaptı



    ABD Hava Kuvvetleri üyesi analist ve eski ulusal güvenlik politikası danışmanı John Noonan, yaşanılan bu olayların hemen ardından attığı bir tweetle, Uzay Kuvvetleri logosunun aslında Starfleet logosuna değil Hava Kuvvetleri logosuna benzediiğini iddia etti.






    Noonan, logonun merkezindeki tasarım öğesi olan delta simgesinin ilk olarak 1942'de ABD Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından kullanıldığını ve 1961'e kadar uzanan Hava Kuvvetleri uzay örgütü logolarında da kullanıldığını belirtirken Star Trek'in ilk olarak 1966 yılında yayınlandığını da sözlerine ekledi.








  • Adamlar neler ile uğraşıyor biz ülke olarak neler ile uğraşıyoruz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye benzerse benzesin bence güzel olmuş.
  • Biz deprem ile uğraşıyoruz onlar logo ile uğraşıyor, niye şaşırdınız? Yarın orada hortum çıkar onlar hortum ile uğraşır biz de büyük şehir belediyesinin yeni logosu ile uğraşırız, çok da şeetmemek lazım. Az kompleks çok mutluluk diyor uzmanlar.

  • Gayet guzel olmus.

    Ama Trump karsiti olan mallar, yine malliktan vazgecmemis ve sacmalamaya devam etmis...

  • Adamlar yapıyor biz anca okuruz. Zaten bunu eleştirmeye hiçbir Türk'ün hakkı yok. Olsa olsa Abd vatandaşı eleştirir. Daha çocukken insanlara gelişmeyi uzayı teknolojiyi anlatıyorlar. Bizimkilere ise çubukla ev çizdiriyorlar.
  • Burada yadirgayanlar dalga gecenler bir kere Jules Verne ile nice seylere ilham ve icaat edilmesi veya projelendirilip gerceklestirilmesine hakaret edilmistir! Yildiz Savaslarinda da Jules Verne in ruhu vardir dizisinde filmlerinde birsekilde ifade de edilir ...

    O yuzden yeni logo bana gore idealdir dogrudur ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

    Adamlar neler ile uğraşıyor biz ülke olarak neler ile uğraşıyoruz .
    Harbiden uzayla çok daha fazla ilgilenmemiz lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galaxy.

    Harbiden uzayla çok daha fazla ilgilenmemiz lazım

    Alıntıları Göster
    Ben uzayı geçtim hocam başımızı sokacak sağlam temelli bir evimiz yok yani biz çok geride bir ülkeyiz adamlar bizden 50 sene önde gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz TOKİ, riba, faiz, caiz. Ha bir de namazdan sonra tespihe üflenir mi üflenmez mi diye daha önemli şeyler ile uğraşıyoruz. Tabi bir de M.Kemal'in hayatını 2.500? satanlar var onlar ayrı bir dünya :)

  • Bu adamlarin herseyi çok kalite ve şekil bravo. Nede olsa Amerika. Congratulations :)

  • startrek filmi logıyu hava kuvvetlerinden esinlenmiş belliki.birde muhalefet her yerde aynı maksat karalamak olsun.ülkelerin değerleri muhalifte olsanız korumak zorundasınız.vergiler herkesin cebinden çıkıyor sonuçta.

  • Velhasıl-ı kelam; sanki dizi Türk dizisi idi de neden bu logoyu kullandı diyoruz. Dizi de ABD yapımı değil mi, isterse tıpatıp aynısı olsa ne olur, önemli olan biz neredeyiz, bizim uzayı bırak daha doğru düzgün altyapımız yok. Önce biz memleketi ihya edelim, bırak uzay sonraya kalsın. Pek çok ülke uzay için milyonlarca dolar harcarken insanlık için bir tl bile harcamaz, çoğu ülkenin komşusu içler acısı iken kendileri aslan, kaplan ve son model araçlarla zevk ediyor, üstelik bunların %75i müslüman ve dini söyleme gelince mangalda kül bırakmazlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.