Şimdi Ara

Boeing 777X: Çift motorlu dünyanın en büyük uçağı ilk uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD merkezli uçak üretim şirketi Boeing, dünyanın en uzun ve en büyük çift motorlu uçağı 777X uçağının, ilk uçuşu gerçekleştirdi. Uzun zamandır 737 MAX ile gündemde olan Boeing, yeni uçağı ile yıpranmış olan imajını düzeltmeye çalışacak. 777 serisine eklenecek olan 777X; 777-8 ve 777-9 olmak üzere iki farklı varyanta sahip ayrıca havayolu şirketlerinin isteklerine göre farklı iç tasarım özellikleriyle üretilebilecek.



    Ayrıca Bkz.Vine benzeri video uygulaması Byte, piyasaya sürüldü



    Boeing 777X, Airbus'ın geniş gövdeli çift motorlu uçağı A350-1000 ile rekabet etmek için tasarlandı. 737 MAX uçağından yaklaşık 9 milyar dolar zarar eden şirket, yeni uçağının ilk uçuşuyla beraber havayolu şirketlerinden aldığı siparişlerde artış görüldü. Dubai merkezli Emirates Havayolu, 400'den fazla yolcu taşıyabileceği 777X'i, özelliştirmelerle beraber 420 milyon dolarlık ücretle, sipariş eden ilk şirket oldu. Boeing 777-8; 410.2 milyon dolar, 777-9; 442,2 milyon dolar liste fiyatına sahiptir.





    Katlanabilir kanat ucu tasarımına sahip olan 777X, rakiplerine göre %10 daha düşük yakıt kullanımı sunacak. 777-9, 426 yolcu kapasitesi ve 13500 km menzile sahip olacak. 777-8 ise 384 yolcu taşıyabilecek ve 16000 km menzile sahip olacak. Boeing 777X uçaklarını önümüzdeki yıldan itibaren havayolu şirketlerine teslim etmeyi planlıyor.










  • fotolardan gordugum kadariyla 777max ile ayni tasarim problemine sahip. 777max de yasanan problemler daha genis capli motoru ucagin yerden yuksekligini degistirmeden koyma calismalarindan kaynaklanmisti. daha genis capli motor yakit tuketimini azaltiyor ama klasik boeing tasariminda kanat altina sigmiyordu, ucagin yerden yuksekligini artirmak eski tasarimda marjinal degisiklige neden olacagi icin tercih edilmedi. marjinal degisiklik pilotlarin yeniden egitilmesi demek, buda havayolu sirketlerinin yeni ucaga soguk bakmasina neden olacakti. boeing bunu cozmek icin motoru kanadin onune cekip yukari tasidi. ama bu seferde motorun one tasinmasiyla ucagin agirlik merkezi, ucus dinamikleri degistirdi. boeing in hatasi bunu yazilim ile yamiyarak pilotlari bu konuda bilgilendirmemesiydi. bu yeni ucakdada 777max ile ayni motor tasarimi gozukuyor. bilmiyorum boeing bu sefer agirlik merkezini dengeleyecek degisiklikler yapmistir umarim. bu kadar aptal degilllerdir.

  • Albirini vur ötekine şu 737 max teki olay baska bir şirkete olsaydı iflas ettirip kapattırırlardı ama işin ucunda abd olunca direk hatalı üretse de bozuk yapsa da üstü kapatılıp sanki hiç olmamış gibi devam ettirilebiliyor.

  • Bu motor bu aracı çekmez (!)

  • "Boeing 777-8; 410.2 milyon dolar, 777-9; 442,2 milyon dolar liste fiyatına sahiptir."cümlesindeki anlatim bozuklugunu neredeyse her yazinizda görmek mümkün. Bu bir genel gecer bilgi degil ki, genis zaman kullaniyorsunuz. "Boeing 777-8; 410.2 milyon dolar, 777-9; 442,2 milyon dolar liste fiyatına sahip." kulaga daha dogru geliyor, yoksa yanlis mi düsünüyorum?

    "e. Geniş Zaman

    Fiil kök veya gövdesine "-r" ; "-ar/-er" ; "-ır/-ir/-ur/-ür" eki getirilerek söz konusu olan işin vb. geçmiş, şimdiki ve gelecek zamanların tümüne ait olduğunun, yani her zaman tekrarlandığı bildirir. "

    Kanyak: (https://www.turkedebiyati.org/fiiller/fiilde_kip.html)





  • Muguroz M kullanıcısına yanıt
    “Sahiptir” dogru şekilde kullanılmış. Cümle sahip diye bitmez. Sahip fiil degil. İsimden yüklem yapılmış. Bu durumda ismin sonuna -tir/-dir eki gelmesi tabiki de gereklidir. Örnek: İstanbul güzel bir şehirdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasan544 H kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örnekte İstanbul'un güzel bir şehir olması genel geçer bir gerçek olarak sunulmuş, ama haber cümlesinde genel geçer bir gerçekten bahsedilmez ki, o bi yenilik ve editör de bunun duyurusunu yapıyor. "İstanbul güzel bir şehir." cümlesi yanlış bir cümle mi? sizin verdiğiniz cümleyle arasındaki anlam farkı nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasan544 H kullanıcısına yanıt
    Bu arada fiil konusunda haklısınız, orada paylaştığım bilgi tam tutarlı olmamış. Cevabınızdan sonra internette biraz gezindim, ama kafam karıştı. Bu sitede -dir eki parantez içinde yazılmış. Donanimhaber sotesindeki diğer haberlerde de bu yazıdaki stile hiç rastlamadım. Bilgilendirici bir site varsa bu konu hakkında mutlu olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muguroz M kullanıcısına yanıt
    Sayın Muguroz, siz de haklısınız. Neden geniş zaman diyorsunuz anlıyorum. Ama Türkçe de işimden yüklem yapıyorsanız isim olarak bitiremiyorsunuz. Sahip diye bitirse bile, o sahip(tir) kabul ediliyor zaten. Dil bilgisinde dogru yazım sonuna geniş zaman da olsa ek koymaktir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçen radyoda haberde thy nin hollandada tarlaya düşen uçağında boeingin hatasını örtbas edip pilot hatası demişler. haberi yayınlayanda newyork times. 737 max daki gibi bir olay küçük bir şirketin başına gelse hemen kapatırlar ama abd şirketi ve çok büyük. arka kuvvetli yani

  • vaw bee aramızda ucak yapacak uzmanlar varmıs

  • S.Vettel55 dk.<br />Bu motor bu aracı çekmez (!)<br /><br />O iki motor senin yaşadığın mahalleyi bile uçurur. :)))

  • 400 milyon dolara(2.4 milyar türk lirası) 1 adet uçak satıyorlar ne bu adamlar batar, ne de bu ülkelerde yaşayanların sırtı yere gelir...

  • Bu forum çok şanslı.
    Uçak konusunda uzman kişiler burada takılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.