Şimdi Ara

Coronavirüslerin rezarvuarı yılanlar olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Coronavirüslerin rezarvuarı yılanlar olabilir



    Journal of Medical Virology dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre yeni coronavirüsünün genetik DNA incelenmesi ilk meyvelerini verdi. Araştırmanın gösterdiği verilere göre virüsün kaynağı Wuhan pazarında bulunan ve halka satılan yılanlar.



    Kötü prognozlu viral salgınların orjinini genel olarak hayvan kaynaklı virüsler oluşturuyor. Zoonotik viral hastalıklar hayvanları  enfekte ediyor ve hayvanlar arasında yayılıyor. Daha sonra virüsler bulundukları organizmada evrim geçiriyor ve genetik mutasyonlar ile insanlara bulaşma yetisi kazanıyor.



    SARS ve MERS virüslerinin de yarasa kaynaklı olduğu, evrim geçirdikten sonra diğer hayvanlar arasında yayıldığı ve nihai olarak insanları da enfekte etme yetisi kazandığı düşünülüyor.



    2019-nCoV



    Coronavirüslerin rezarvuarı yılanlar olabilir



    SARS virüsünün maskeli palmiye misk kedileri ile insanlara bulaştığı düşünülmekle birlikte MERS virüsünün baş şüpheli bulaş halkasını develer oluşturuyor.



    Yeni coronavirüs salgınına sebep olan 2019-nCoV virüsünün Wuhan hayvan pazarından yayıldığı düşünülüyor. Wuhan hayvan pazarı kurt yavruları, tavus kuşları, kirpi ve timsah gibi çeşitli egzotik hayvanların satışı ile ünlenen bir pazar.



    Çin’li bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi ilk kez yeni virüsün genetik analizini yaptı. Yeni araştırmanın sonucuna göre 2019-nCoV etkeninin iki farklı kaynağı bulunuyor. İlk halkayı yarasalar oluştururken ikinci halkayı orjini belirsiz bir kaynak oluşturuyor. Bu da virüsün rekombinant özellik taşıması anlamına geliyor.



    Virüs tarafından kodlanan belirli protein dizileri incelendiğinde 2019-nCov etkeninin ikinci halkasının yılanlar olduğu düşünülüyor. Yapılan evrimsel genetik analizler virüsün insanlara geçmeden önceki rezarvuarının yılanlar olduğunu ortaya koyuyor.



    Yeni analizlerin 2019-nCoV etkeninin neden olduğu pnömoni salgınları açısından oldukça önemli ve fayda sağlayabilecek bilgiler içerdiği belirtilmekle  birlikte yılanların rezarvuar olduğu hipotezin mantıklı olduğu ancak herhangi bir köken kesin olarak kanıtlanmadığı için daha fazla çalışma yapılmasının gerekli olduğu belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs nedir ?



    Yılanlar vahşi doğada genel olarak yarasaları avlıyorlar bu durum da coronavirüs salgınının yarasalardan yılanlara, oradan da insanlara sıçramış olma olasılığını yükseliyor ancak virüslerin hem sıcakkanlı hem de soğukkanlı konakçılara nasıl adapte olduğu ve organizmalarda nasıl barındığı hala sır olarak kalıyor.



    Yeni araştırma The Journal of Medical Virology dergisinde yayımlandı.








  • Emeğine sağlık 🙏🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Cinliler DNA uzerinde kontrolsuz deneyler yapiyorlar . Anlasilan bu rezalete de vesile olmuslar gibi ...

  • Her B.ku Yemeseniz Olmaz Değilmi Çinliler....

  • Adamlar o kadar çok her şeyi yiyor ki, bugüne kadar bir şey kapmamaları asıl şaşırtıcı. Bir pazarları var, bir ucundan diğer ucuna ulaşmaya mide kaldırmaz.

  • Corona RNA'lı değil miydi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    rna

  • Adamlar ne b.k bulsa yiyor hatta b.k bulsa yiyecek.



    Ondan sonra dünya uğraşsın dursun.

  • yenmeyecek şeyleri yiyorlar kendilerine böyle bir kültür oluşturmuşlar, yenmeyecek şey adı üstünde insanın yememesi gereken şeyler vardır, ondan sonra dünya uğraşsın dursun

  • Deli Dana hastalığından binlerce sığır katledildi. Kuş virüsünde milyonlarca kümes hayvanı uçan kanatlı. Korona'da nedense yılanları öldürmek yerine Çin'lileri öldürmek isteyen daha çok insan türedi sosyal medyaya, garip değil mi? Konu virüse karşı duyar ise geçen sene Afrika'da 1.984 insan Ebola virüsünden öldü ama kimsenin umurunda olmalı, kimse sorgulamadı Afrikalı ne yer ne içer. Burada çok pis bir algı var kusura bakmayın. İnsani tarafıyla değil de internet nasıl istiyorsa ise öyle düşünen zombilere dönüşmüşsünüz. Belki de asıl virüs bu ve bu gibi düşünenler gerçek tehlikeli hasta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Ocak 2020; 16:59:29 >
  • O değilde barış özcan'ın yüklediği videoyu izlemenizi öneririm, 1400 yıllarda ortaya çıkan ve çok büyük bir etkisi olan bir salgında yine aynı bölgeden çıkmış, Çok garibime gitti değişik düşüncelere geliyor insanın aklına böyle şeyler olunca
  • Benim anlamadığım bu adamlar daha önceden de yarasa yılan yiyolardı bişey olmuyodu şimdi mi birden patlak verdi aklıma biyolojik saldırı gibi geldi

  • Hiç ama hiç üzülmüyorum bu insanlara. Yahu ne istersiniz şu zavallı hayvanlardan. Bir gün yılanlara bile acıyacağım aklıma gelmezdi cidden. Köpek balıklarının bile soyunu kuruttular çorba yapmak için. Ne diyim, beter olsunlar.

  • Yılan çorbası ,yarasa çorbası falan yemezsek sorun yok yani?
  • şahsen ben biraz daha komplo teorisi tarafındayım.. yıllardır şu gribi bu gribi diye dünya kadar virus çıktı... ben bu viruslerin laboratuvarlarda üretildiği düşüncesindeyim...

    hastalık olmazsa ilacada gerek kalmaz, bu virusler insanlar veya ülkeler üzerinde test ediliyor... bu adamlar bunları şimdi yemiyor 1 yıldır yiyor
  • Tiksinc

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Yarasa corbasi sifa niyetine ve tadi inanilmaz guzel. Yilanlardanboa yilaninin ve kral kobranin etini yiyen baska eti kolay begenmez bir daha.

  • spenx01 kullanıcısına yanıt
    Afiyet Şeker Olsun Sana Güzel Kardeşim Ye Ye Benim İlk Yorumumu Hatırla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.