Şimdi Ara

Almanya uzatılmış Windows 7 desteği için Microsoft'a ödeme yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Zaman zaman kurumların daha güvenli teknolojilere geçiş yapmakta geç kalması büyük zararlara yol açabiliyor. Windows 7 teknik destek süresinin sonuna yetişemeyen Alman hükümeti Microsoft'a ek ücret ödeyecek.



    Geç kalındı



    Gelen bilgilere göre 14 Ocak tarihinde tamamen sona eren Windows 7 teknik destek süresinin sonrasında Almanya Federal bakanlığının elinde 33 bin civarında Wİndows 7 bilgisayarı kaldı. Kritik önemde olduğu için bu bilgisayarların uzatılmış teknik desteğe ihtiyacı var. Bu da maliyet demek.



    Ayrıca Bkz.UMURO Games'den yeni Osman Gazi oyunu



    Microsoft genelde teknik destek süresinin sonrasına kalan müşteriler için belirli bir fiyat karşılığında uzatılmış teknik destek sunuyor. Alman hükümeti için de aynı şey söz konusu. 33 bin bilgisayar için toplamda 887 bin dolar civarında teknik destek maliyeti çıkıyor.



    Microsoft uzatılmış destekte ilk yıl için bilgisayar başına 50$ istiyor. Sonraki yıllarda bu rakam daha da artıyor. Fazla sayıda bilgisayarı olan kurumlar için maliyetler milyon dolarlara dayanıyor.



    Elbette kurumlar için teknik destek süresi sona ermeden sistemleri yükseltmek önemli ancak bunun için zamanında bütçe bulmak zor olabiliyor. Haliyle astarı yüzünden pahalıya gelmiş oluyor.








  • lol daha neler w10 geçememişlermi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu iş kurumlar için o kadar kolay değil. Kullanılan programlar, özelleştirilmiş kurulumlar, sunucu tarafı, domain policies falan bir sürü iş. Yükseltme sonrası oluşabilecek bir aksaklığın maliyeti bu ödenen miktardan daha fazla olacaktır.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    doğrudur tabi işin orasida var .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar büyük şirket ve devletlerin sizin evde yaptığınız gibi format atıp win10 a yükseltmek olmuyor. O bilgisayarlarda çalışan kendilerinin geliştirdikleri bi sürü program var. Önce onları yeni sürüme uyarlamaları gerekiyor ve o işlem de öyle 1 günde yapılmadığı gibi ekstra maliyet gerektiriyor. Bu yüzden de bizim gözümüzde 10 dakikalık iş gibi görünen şeyler devlet ya da şirketlerde yıllar sürebiliyor.

  • Milyar euro fazlalık vermişlerdi, bunla toparlarlar diye düşünüyorum.

  • Almanya nın da Linux a geçme zamanı geldi emperyalizme para kaptırmaktan osanmadılar..

  • Fazlalığa harcayacak yer oluşturuyor adamlar zenginliğe bak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O bilgisayarlara bagli calisan ve o bilgisayarlardan 100 kat daha degerli elektronik, medikal vs cihazlar var. Senelerdir problemsiz kullanilan cihazlari bir isletim sistemi degisikligi yüzünden cope atmak san derece anlamsiz. Siz hic merak etmeyin Almanlar bunun matematigini coktan yapmistir. Böyle milyonluk sistemleri kullanmaya devam icin senelik 50$ devede kulak.

  • viper kullanıcısına yanıt
    Herkes Her Windows 7 yi Aynı Sanıyor. Sorsan Embeded Nedir Diye Fikir Dahi Yürütemezler.

  • Daha xp kullanan sanayi kuruluşları varken mantıklı bir hamle olmuş. Çalışan düzeni bozmamak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman devletinin hiçbir biriminin aklına linux kullanmak gelmezken bir tek bizim aklımıza geliyor. yaşasın ne kadar akıllıyız ya.

  • çalışıyorsa dokunma prensibi ve telemetre avcısı bir işletim sistemine geçmek istememelerinin, bunda payı var. kimse kurulum ayarlarında kapatılıyor demesin, onlarda bunun farkındalar. bana göre kritik noktalarda kullanılan bilgisayarlarda xp'den yukarısı kullanılmamalıdır. windows 7 bir noktada kabul edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.