Şimdi Ara

Microsoft, Bing’i yaygınlaştırmak için Chrome’a zorla eklenti kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un arama motoru Bing geri planda kalan seçeneklerden. Görünüşe göre Microsoft bu durumdan bir hayli rahatsız. Yazılım devinin Bing’i yaygınlaştırmak için bulduğu yöntem kullanıcıları bir hayli rahatsız edecek.



    Microsoft Bing konusunda ısrarlı



    Microsoft bugüne kadar bir çok hamlesiyle kullanıcıları istemedikleri değişikliklere itti. Çokça tartışılan ve yazılım devinin eleştiri yağmuruna tutulmasına neden olan son hamle hatırlayacağınız üzere Internet Explorer’ı varsayılan olarak seçmesiydi.



    Avrupa’daki düzenleyici kuruluşların kestiği cezadan uslanmayan Microsoft bu sefer bir adım daha ileri giderek Office 365 ProPlus kullanıcılarının Chrome tarayıcılarına izinsiz bir şekilde kuracağı eklentiyle Bing’i varsayılan arama motoru haline getirecek.



    Ayrıca Bkz.Windows 7’nin son güncellemesi duvar kağıdı özelliğini bozdu



    Şimdilik Office 365 Business kullanıcılarının etkilenmeyeceği hamle ancak sistem yöneticilerinin grup politikası kurallarıyla engellenebilecek. Önümüzdeki dönemde önce Almanya sonrada Fransa’nın ardından tüm dünyada başlayacak kurulumlar bir çok firmanın bilişim bölümünün ekstra mesai harcamasına neden olacak. Son olarak Microsoft’un planına göre Firefox da durumdan nasiplenecek ancak şu anlık Firefox kullanıcıları rahat bir nefes alabilir.




  • Gercek tekel olmadigi yerde microsoft bu yuzden rekabet edemiyor. Kullanicisina yeni imkanlar, yenilikler sunmak yerine zorliyarak istedigi yere getirmeye calisiyor. Google mesela mail isine girdiginde herkesin 20mb kota verdigi zamanda 1gb kota vererek hemen yayginlasmisti. Microsoft ise sadece zorlamayi biliyor bu yuzden bing in de sonu ayni olacak

  • Google da chrome ve android için benzer şeyler yapıyor. Bu amerikan şirketlerini 1600 lü yılların haydutları mı yönetiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi de pek ihtimal dahilinde olmayan bir olay haber şeklinde verilmiş. Mahalledeki Şukufe teyzenin dedikoduları bile bundan fazla haber değeri taşıyor.

  • Chrome kullananlar düşünsün!Operaya devam!

  • o kursun biz silelim :)
  • Aynısını Yandex de yapıyor, hatta daha beter şeyler yapıyor. Bu yüzden kesinlikle Yandex ürünü kullanmıyorum. Hatta Yandex ile işbirliği yapan Turkcell'de buna dahil.

  • bıktıh bıktıhh şu BİNG ve YANDEX den! bıktıhh!!

  • Microsoft'un kendi yeni tarayıcısı Edge Chromium da varsayılan arama motoru olarak Yandex ile geliyor :D:D Adres çubuğunda arayınca Yandex'ten, yeni sekme sayfasındaki arama çubuğunda arayınca Bing'ten sonuç getiriyor; ortalık çok karışık. Ama yine de bir süredir varsayılan tarayıcım yeni Edge Beta, arama motorunu Google'a çevirdikten sonra güzel bir hal alıyor :)

  • Maalesef, bizim ülkemiz de bile Yandex sunmaya devam ediyor. Arayüz olarak çok eski, eğer Windows 10 arayüzüne uygun bir şekilde destekler. Duckduckgo gibi detaylı ayar sunarsa ve arama veritabanını iyileştirirse ilgi çekebilir. Yoksa google asla geçemez.

  • Yandex'in bir şey yaptığı yok. Tamamen sizin gibi teknoloji özürlülerin başarısı :D :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.