Şimdi Ara

Sağlık Bakanı'ndan koronavirüsü açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’de ortaya çıkan koronavirüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 300 kişiye bulaşan ve 9 kişinin ölümüne neden olan 2019-nCoV koronavirüsü, henüz Türkiye’ye uğramadı.



    Bakan Koca, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada “Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum. Şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim. Çin'den gelen riskli bir hastayı karantina odamıza alıp özel ambulansla belirlenen hastaneye götürülmesi şeklinde hazırlığımız var. Bugün Bakanlığımızda bir risk değerlendirme toplantısı yapılacak." dedi.



    Ayrıca Bkz.Çin kaynaklı virüs salgınıyla ilgili neler yaşanıyor?



    ABD’ye sıçradı



    Koranavirüsü, ilk olarak Çin’de gözlemlendi. Tayland, Hong Kong, Japonya, Vietnam gibi komşu ülkelere dağıldı. Virüs son olarak ABD’de bir kişide tespit edildi. Korana virüsü genellikle ağır solunum yolu semptomlarıyla ortaya çıkıyor. ABD’de ve Rusya’da havaalanını kullanacak yolcular girişte termal kameradan geçirilmeye başlandı. Virüsten korunmanın herhangi bir medikal yöntemi bulunmuyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO); canlı hayvanlarla “korunmasız/açık” temastan sakınılmasını, etlerin ve yumurtaların iyice pişirilmesini ve soğuk algınlığı ya da nezle türü belirtiler gösteren insanlarla yakın temastan kaçınılmasını tavsiye ediyor.



    Corona virüsü nedir?



    Çoğumuzun hayatının bir bölümünde karşılaşabileceği bu virüs solunum yolu hastalıklarına neden oluyor. Genellikle ağır solunum yolu semptomlarıyla ortaya çıkan virüs, insandan insana genelde solunum yoluyla bulaşıyor. Kuluçka süresi 5 ila 14 gün olan virüsün en sık görülen belirtileri ateş, titreme, öksürük ve boğaz ağrısı. Ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığına neden olan virüsle aynı aileye mensup olan 2019-nCoV isimli corona virüs de diğerleri gibi benzer belirtiler gösteriyor.








  • o taraflardan gelip basit bir hastalikdan atesiniz falan cikarsa yandiniz soyliyim. gunlerce krantinada surundururler. bir arkasin basina gelmisti, tam ebola salgini sirasinda afrikadan donerken baska bir hastaliga yakalanmis. karantinada perisan olmustu.

  • Ülke gerçekleri ve yapılan önlemleri aldık hazırlıklıyız açıklaması pek örtüşmüyor

  • Hiç güven vermedi nedense.Kuluçka süresi 14 gün,eminim bakan bundan bihaberdir.Rusya ve Kore bundan ötürü bölgeden gelen yolcuları kabul etmiyor.Havaalanlarında uzaktan ateş kontrolü yapılıyor,geçmiş seyahatleri inceleniyor.

    -Düzenleme-
    Videoyu şimdi izledim.Evet haberi yok.Ayrıca termal kamera yokmuş.Önlemler alındı diyor,ne olduğunu bilen yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amphitritel -- 22 Ocak 2020; 15:18:23 >
  • Haberde geçen sağlık bakanlığının açıklamasına neden itibar edeyim öyleki kamu kurumlar dahil kapalı alanlarda Sigara içmek yasaktır gel görki bu yasak sadece formaliteden ibaret zaman zaman sağlık bakanlığından Sigara içimi ile ilgili açıklamalarını kamuoyu nezdinde paylaşılır yalnız bu yasağa özellikle kamu kurumlarında pek uyulmaz çalıştığım kurum mkek’de bu yasağı kimse kale almıyor

  • Klasik ABD oyunları Önce virüs yaratıyorlar sonra da milyonlarca aşı talebi olunca aşısını üretip satıyorlar Tarihte daha önce görülmemiş bir hastalık nasıl görüldü acbaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

  • Yazık, acaba bakan bey hiç internete bakıp bunları okuyup yahu ben bir şey diyorum ama kimse bana inanmıyor, güvenmiyor, itibar etmiyor. O kadar bakan olmuşum ama gayet güvenilmez bulunuyorum. Neden acaba böyle. Ben neleri eksik yaptım, neleri yapmam lazım diye düşünüyor mudur?

  • Ülkede inanılacak kurum kalmadı.O yüzden inanmıyoruz bunu kendi elleriyle yaptılar o yüzden inanmamızı beklemesinler.

  • Bu Çin’de daha ne virüsler vardır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nissan eski CEOsu Carlos Ghosn da ülkeye uğramadı denmişti... Güvenilir bir kurum veya yetkili var mı bu ülkede?

  • Herkes basınin caresine baksın demis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs soğukta yaşıyormuş alibaba vb yerlerden bir süre alışveriş yapmamak gerek.

    Ayrıca sağlık bakanı koca bir fiyasko siz kendi önleminizi kendiniz alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülke zamanında çaykur zarar etmesin diye radyasyonlu çayı canlı yayında millete içirmiş bir ülke, kesin önlem alınmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 23 Ocak 2020; 13:5:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

    Klasik ABD oyunları Önce virüs yaratıyorlar sonra da milyonlarca aşı talebi olunca aşısını üretip satıyorlar Tarihte daha önce görülmemiş bir hastalık nasıl görüldü acbaa
    Vallahi cok zekisiniz.
    O tarihde olan hastaliklarida ameriga cikardi demi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesinde Corona virüsüne sahip hasta tespit edilmiş. Bazı haber sayfalarında ise virüsün domuz gribi olduğu yazılmış.

    Sağlık Bakanı'ndan koronavirüsü açıklaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlem felan yok. Unut bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı kaynaklarda okuduğum virüsün çok dayanıklı olduğu eşya yüzeylerinde barınabildiğini söylüyor,Ne kadar doğru bilemem 2 hafta kuluçka süresi var.Ben risk almadım bütün aliexpress siperişleri iptal ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 23 Ocak 2020; 15:46:41 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.