Şimdi Ara

Tesla, araçlarının kendiliğinden hızlandığı iddialarını reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, Tesla otomobillerinin aniden hızlandığına dair soruşturma başlatılmasını istemiş, şirket bu iddiaları reddetmişti. Tesla şimdi ise konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.



    Ayrıca Bkz.Samsung Mobile CEO'su Dj Koh'un görevine atanan yeni isim belli oldu



    Tesla sorumluluk kabul etmiyor



    Tesla'nın yaptığı açıklamada markanın otomobillerinin "tasarlandığı gibi çalıştığı" belirtiliyor. Yani, otomobiller sadece ilgili pedala sürücü tarafından basıldığında hızlanır veya yavaşlar. Şirket analiz ettiği tüm araçlarda, araç verilerinin normal şartlarda çalışmayı gösterdiğini ve bu nedenle Tesla araçların istemsiz bir şekilde ve aniden hızlandığı suçlamalarını yalanladı.




    Elon Musk'ın şirketi, hem gaz hem de fren pedalının bağımsız sistemlere sahip olduğunu belirterek, her bir pedalın kendi verilerini kaydettiğini, bu nedenle de aracın herhangi bir anormalliği raporlayacağını söylüyor. Ancak yaşanan 110 kazanın, beklenmedik ani bir hızlanma nedeniyle yaşandığı iddiaları ise kafa karıştırmaya devam ediyor. Yukarıdaki videoda örneğini görebileceğiniz bu kazaların, kendiliğinden hızlanma sonucu yaşanıp yaşanmadığı ise henüz çözülmüş değil. Tesla'nın patronu Elon Musk ise bu iddiaların arkasında Tesla'yı zor duruma düşürmek isteyen petrol şirketlerinin olduğu görüşünde.







  • Eee göğsünüzü kabarta kabarta videolar paylaşıyordunuz ya arkadan çarpmak için gelen aracı farkeden Tesla müthiş ivmeyle kendini öne atıp kazadan kurtuluyordu ne onlar yalan mı yoksa şimdiki mi yalan :) Şimdi dış mihraklar moduna girmiş modern Tesla :D

  • Fren yerine gaza basmış olamazmı adam? Sürücünün Suçu üstesinden atmak istemesi çok normal.

  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Adamlar insan ve araçları farkeder diyor duvarı dükkanı farkeder demiyordu :D

  • sayet tesla yalan soylemiyorsa, videoda gordugum tam klasik acemi kazasi, cok yasanan bir durum. fren yerine panikle sert sekilde gaza basip dukkanin camekanina dalanlari gozumle gordum.

    diger firmalarin otonom surusde cok istekli olmamalari aynen bu nedenden. her kazada surucu sucu sirkete atacak, milyonlarca, on milyonlarca arac satiyorsun hepsiyle tek tek ugrasmasi ciddi bas agrisi. oylede bir durumki su kazayi yapan surucu aracin hatasi oldugunu kendide inanir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 21 Ocak 2020; 15:34:37 >
  • çocuğum sen küçükken çürük yumurta falan mı yedin yada ateşli bir hastalık mı geçirdin? Bu bir haber! HAAA BEEEERRR ! Adamlar haber veriyor. Tesla nın açıklamasını da yayınlamış. Yav siz niye okuduğunuzu anlamıyorsunuz?

  • Ya pedala basarken CC ayarlamaya çalıştı ya da önüne bakmıyorken pedala abandı.
    Teslalık olay yok, acemi kazası dümdüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar gaz ve fren pedallarının loglarını tutuyor. Ciddi bir yazılımsal hataları yoksa şayet, "kendi kendine hızlandı" olayı tutmaz.

  • bu tür kazarlada genelde kaza yapan acemiler şöyle der; "Ne olduğunu anlamadım, araç bir anda altımdan kaydı, birden gitti"

  • ..

  • Boingler düşmez Tesla kaza yapmaz kesin sürücü veya pilot hatalıdır araştırmaya soruşturmaya bile gerek yok.

    Tesladan olayı inkar etmek yerine boşa zaman harcıyorsunuz, her türlü işbirliğine hazırım demesi gerekmezmiydi. Hemen yağ gibi öne çıkmak nedir.
    Bi dünya marka araçlarında bi hata tespit ettiğinde araçlarını çağırıyor bunda utanacak sıkılacak bişi yok. Kul yapısı işte.

  • Hayır hayır hayır !!! Dikkatle incelenmesi gerekiyor. Şikayetlerin üstü kapatılmamalı. Araç yıkamadayım. Full paket bir tesla aldık. Kapılar kendi kendine kapanıyor, aracın yanına geldiğinizde kapısını kendi açıyor. Temizlik garajımızda durduğu halde kendi kendine ışıkları yakıyor, kapatıyor ! Korna bile çaldı ! Aracı temizledikten sonra bir dahada ellemedik dokunmadık. Araç gece garajda kaldı. Sabah geldiğimizde kapıyı aç kapa, aç kapa sonunda kapı öyle kaldı. Sahibi şofor koltuğuna sağ kapıdan bindi, uzaktan bağlantılar yapıldı. Kapı öylece kapalı kalmış ve sistemde açık gözüküyor. Yani bir teslanın durduğu yerde nasıl kafayı yediğini gözlerimle gördüm...

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    110 vaka var. Ayrıca bu aracın çarpışma uyarı ve önleme sistemi yok mu?

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Hocam otopilot tam devrede değil, onu devreye Alman gerekiyor ki her yolda da devreye alınamıyor diye biliyorum. Arabadan kaynaklı hata da olabilir. Ama benim dediğim şey çok normal. Fren yerine gaza basmak herkesin başına gelebilir. Dayımın oğlu yanlışlıkla kendi evlerine girmişti arabayla. Evin önüne park ederken fren yerine gaza bastı. Sen kendini o adamın yerine koy. Pahalı bir araba ve fren yerine gaza bastın, sen ne derdin ? Ya da herkes gaza bastım dermiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.