Şimdi Ara

NUVIA girişimine Apple darbesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple'ın A serisi yonga setlerini geliştiren ekibi başta olmak üzere ARM ve Broadcom gibi pek çok firmadan ayrılan mühendisin kurduğu NUVIA yonga tasarımı girişiminin başı dertte. Apple eski elemanları kolay bıracak gibi görünmüyor.



    Apple peşini bıramıyor



    Gelen bilgilere göre Apple; NUVIA girişiminin kurucusu olan Gerard Williams III'ü mahkemeye verdi. Suçlamalar Apple'daki görevi esnasında Gerard'ın başka bir girişim kurma planı yapması, motivasyonunu buraya ayırması, optimiasyon teknolojilerini transfer etmesi ve diğer çalışanları firmadan ayrılmak için kışkırtması.



    Ayrıca Bkz.Asus onuncu nesil işlemcilerle donattığı mini bilgisayarını duyurdu



    Bilindiği üzere Apple A13 yongasına kadar Gerard Williams III bölüm şefi olarak önemli işlere imza atmıştı. Beraberinde John Bruno ve Manu Gulati olmak üzere Apple'dan ayrılarak NUVIA adlı bir girişim kurmuştu. NUVIA, sunuculara yönelik çok verimli yonga tasarımları yapmayı amaçlıyordu. Projesi çok beğenildiği için Dell gibi yatırımcılardan toplamda 50 milyon doları aşan bir yatırım almayı başarmıştı.





    Apple çalışanın esaki mesajlarına da ulaşmayı başarmış ve Gerard'ın muhtemel NUVIA kuruluşu sonrasında Apple'ın bu girişimi satın almak zorunda kalacağı öngörülerini tespit etmiş. Gerard Williams III ise bu mesajların özel hayatın gizliliğini ihlal ederek elde edildiğini ifade ediyor ve davanın düşürülmesin istiyor.



    Apple ve Gerard Williams III'ün şikayetlerini dinleyen mahkeme duruşma kararı almadan önce bazı konuları netleştirmiş. Gerard'ın davanın düşürülmesi talebini reddederken özel mesajların delil anlamında toplandığını ve ihlal konusu olmadığını belirtmiş. Apple tarafında ise sözleşmenin ihlali iddiası kabul edilmiş ancak çalışanın firmaya zarar verme niyetinde olmadığı düşünülerek zararın tazmini reddedilmiş. Ayrıca bir çalışanın diğer çalışanlarla bir araya gelerek yeni bir girişim kurma planı yapmasının da kanunen sakıncası olmadığı dile getirilmiş.



    Önümüzdeki haftalarda tarafların dinlenmesi için bir ön duruşma yapılacak. Sonrasında ise uzlaşma ihtimali veya davanın standart bir şekilde devam etmesi ihtimali belirginleşecek.



     








  • Acıyıp iş verdiğin nedir ya....
    Zorla mı işe aldın. Aldığın adam da mühendis yetkin biri...
    Onu alana kadar yeri geliyor 100 kişiyle görüşüyor...
    Beğenmiyor...
    1 kişilik değil 3 kişilik iş yaptırıyor...
    1 kişlik bile maaş vermiyor.

    Sonra da neymiş laga lugaymış.....
    YERSEN...

  • banada acıyıp hayrına çalıştıracak var mı iş verin ben firmadan çıkmam meraklanmayın öyle konu mankeni gibi dururum köşemde çalışıyor gibi yaparım maaşımıda öderler

    Bence adamlar haklı o kadar emek ver apple seni görmezden gelsin yaptıkları ayıp, örneğin hackerlar googleda açık bulunca işe alınıyor apple 100tl hediye çeki yolluyor yani emeği görmezden geliyorlar.

    Böyle böyle tasarruf ettiklerini düşünüyorlar herhalde
  • Kimse kimseye acıdığı için iş vermez. Böyle bir dünya hiçbir yerde yok. En büyük firmadan en küçük kobi'ye kadar bütün işletmeler kişilerin emeğini, bilgisini, zihinsel yaratıcılığını hiçbiri yoksa enerjisini sonuna kadar kullanmak için iş verir. Bunun için tonlarca mülakat yaparlar. İK departmanları bunun için vardır. Posası çıkarıldığında en fazla verim verecek elemanı seçmek. Evet bu insanlar olmazsa -özellikle beyin takımı- bu firmalar da olmaz. Karşılıklı bir fayda var yani. Ama bu faydanın aslan payı büyük bölümü işverene aittir.
    Bir de şöyle işverenler var. Adam vergi kaçırır, kayıtsız belgesiz iş yapar, işçilerin sigortasını yapmaz sonra da denetçiler gelince orataya çıkıp "Ben şu kadar kişiye ekmek veriyorum" diye isyan eder. Yalana, çarpıtmaya bak! Aslında "ekmek veriyorum" dedikleri ona ekmeğini kazandırıyordur. O kişiler düşündüğü gibi işine yaramadığı gün bir gün daha tutmaz orda. Sanki durduk yere, hayrına ekmek veriyor paşam.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.