Şimdi Ara

2009 THY Amsterdam kazası ile ilgili skandal gelişme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Havacılık dünyası Boeing 737 Max modellerindeki yüzlerce kişinin canına ma olan hata ile sarsılmaya devam ederken ihmaller zincirinin aslında 2009 yılındaki THY uçağının Amsterdam kazasına kadar gittiği ifade ediliyor.



    Skandallar zinciri



    Hatırlanacağı üzere 25 Şubat 2009 tarihinde THY uçağı Amsterdam Shipol havalimanına iniş esnasında düşmüş ve kazada 9 kişi yaşamını yitirmişti. Hollanda Güvenlik Kurulu tarafından 2010 yılında yayınlanan raporda otomatik pilotun yükseklik göstergesindeki farklılık nedeniyle uçağın hızını düşürdüğü ve pilotların buna geç müdahale ettiği açıklanmıştı.



    Ayrıca Bkz.Tam kablosuz kulaklık sınıfında Apple mutlak hakim



    Bununla birlikte kurul tarafından kazayı incelemek üzere görevlendirilen Dr. Sidney Dekker'in hazırladığı detaylı rapor; Boeing'in ve ABD'li yetkililerin sorumluluğu pilotların üzerine yıkmak için büyük çaba sarfettiğini, kendi kusurlarını örttüğünü ifade ediyor.



    New York Times tarafından ulaşılan rapora göre BOeing 737-800NG uçağının sisteminin iki sensörden gelen verileri kıyaslayarak otomatik pilotu devreye sokması gerekiyordu. 2006 yılından itibaren satılan uçaklara Boeing bu çözümü opsiyonel güncelleme olarak sunmayı kabul etmişti. Ne var ki önceki model uçaklarda Boeing böyle bir güncellemeyi gerekli görmemişti. Üstelik bununla ilgili pilotları uyaracak talimatları da kullanım klavuzlarına eklememişti. Firma pilotların bu hatayı anında fark etmesini umuyordu. Düşen THY uçağı da 2002 üretimiydi.





    Güvenlik kurulunun raporunun ilk aşamasında Boeing'in ihmalkarlık gösterdiği vurgulanmıştı ancak ABD'li yetkililer bu bölümleri sildirerek konuyu biraz daha pilotların hatası olarak göstermeye çalıştı. Aynı dönemde Boeing yetkilileri de benzer açıklamalar yaparak manipülasyonu derinleştirmişti. Dekker'in raporunun güvenlik kurulu kararı ile yayınlanmadığı da gelen bilgiler arasında.



    Dekker bugün yaşanan 737 Max kazalarında ortaya çıkan bulguların THY uçağı kazasına kadar gittiğini ve o dönem tasarım hatalarının sümen altı edilmesi nedeniyle büyük bir fırsatın kaçırıldığını ifade ediyor.



    Ortaya çıkan gelişmeler oldukça ilginç ve o dönem tasarım hataları kabul edilseydi Boeing'in önemli bir tazminata çarptırılması ve hataların düzeltilmesi için o günden itibaren çalışmaya başlaması işten bile değildi. Bugün yüzlerce insanın hayatı da kurtulmuş olabilirdi.








  • İçinde CIA ajanları vardı; tüm avrupa bununla çalkalanırken, yurdum insanı mercedes bayram modundan çıkamamıştı..

  • Her tyh Boeing haberirin altına yazıyorum .THY Boeing den uçak almasın siparişleri iptal etsin Airbus dan alsın .Avrupalılar güvenlik konusunda Amerika'dan daha hassas ve şeffaftır .her bunu yazdığımda bir sazan düşer ve beni eleştirir .THY şuan bile bozuk olan 70 tane 737 Max bekliyor.burda yazılmadı ama 737 Max ların yeni yazılımı bile hatalı çıktı .iş yine uzadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torabi -- 20 Ocak 2020; 21:32:1 >
  • Evet maalesef thy tüm bunlara rağmen hala gitti 737 sipariş etti. Bir de diğer havayolu şirketlerinin rahat 2-3 katı fiyat alıyorlar yolculardan. Thy vatandaşını düşünmüyorsa uçmayın thy ile. Adam gibi airbustan alsın bineriz.

  • Boeing ABD temelli olmasa bu kadar yaşar mıydı acaba? merak ediyorum. klasik bir ABD kapitalizminin göstergesi. tek önemli olan şey para. he Airbusta çok mu sütten çıkmış ak kaşık? tabii ki değil. ama en azından enselerinde ABD NTSB gibi tehditler olduğu için her adımını dikkatli atıyor. 737ler dünyada en çok kullanılan uçak. ama her gün ayrı bir sorunları ortaya çıkıyor. valla şansa uçuyorlar heralde.

  • Günaydın
    https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/yilmaz-ozdil/kurecik-5513665/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poseidon4448 -- 20 Ocak 2020; 22:24:56 >
  • THY Boeing almazsa ülke olarak ABD'ye uçma iznimizin elimizden alınması ihtimali var. Bu sebeple sadece Airbus alınması mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanSYK -- 20 Ocak 2020; 22:30:55 >
  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    Az alsınlar ozaman mesela 10 tane .filonun neredeyse yarısı 737 serisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torabi

    Her tyh Boeing haberirin altına yazıyorum .THY Boeing den uçak almasın siparişleri iptal etsin Airbus dan alsın .Avrupalılar güvenlik konusunda Amerika'dan daha hassas ve şeffaftır .her bunu yazdığımda bir sazan düşer ve beni eleştirir .THY şuan bile bozuk olan 70 tane 737 Max bekliyor.burda yazılmadı ama 737 Max ların yeni yazılımı bile hatalı çıktı .iş yine uzadı
    katılıyorum. hadi dreamliner'lar çok popüler. aldınız. tek koridorlular için gidip embraer, bombardier (a220) bakın. artık firmaların filolarını daha akıllı yapılandırması gerekiyor. off season da thy'nin çoğu çift koridorlu avrupa rotasyonlu uçağı düşük kapasite çalışıyor. özellikle ters saatlerde. delta, lufthansa gibi şirketler regional jetlerle bu konuda daha verimli hale getiriyor filolarını.

    muhtemelen iade konusunda sorun yaşadığı için thy zaten şuan elinde tutuyordur gerçi. boeing'in tamam uçakların hepsini geri alıyoruz diyeceğini sanmıyorum.




  • Dünyanın başına bela olsun diye Amerika var. Bir gün bu saltanat da bitecek o zaman da Çin dünyanın başına bela olmaya devam edecek

  • Abd den alınması siyasidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu abd nin sonu hiç iyi olmayacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bence onca şeylerin arasında normal kalıyor. Neler vardır neler. Yine de adamların azmine saygı duyulmalı. İyiler her konuda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • take a minute T kullanıcısına yanıt
    Ne deliği
    İtirazın varsa yazarsın.
    2.dunya savaşı ile beraber major savaşlar bitti. Bunun da nedeni amerikanın dünyaya kabadayılık çekmesi.
    Böyle olmasaydı. Şimdi hiç olmasaydı (bizimle ilgili olarak) İstanbul ve Karadeniz ruslarin olurdu.
    Zamanında her on yılda bir savaş yapılırken şimdi böyle şeyler yok. Hayır. Böyle olmayabilir. Ancak edebinize cevap verebilirdiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda internette yer alan Dark Waters filminde adamlar kendileri itiraf ediyorlar sistemi yönettiklerini. DuPont ne ise Boeing de o. Ama açığa çıktıktan üzerine gidildikten sonra en azından tazminatınızı alırsınız

  • NYT gazetesinde tam yazıyı okudum. Baskı'dan ziyade , uçağın düşmesine sebeb olan ,737 Manueller'de yazmayan ve 737 kullanan pilotların çoğunun bilmediği "Missing Information" var.
  • Amerika atom bombasini attiginda millet ortaçağdamiydi yada ortaçağdaki gibi birbirini mi kesiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.