Şimdi Ara

Elon Musk çılgın planını açıkladı: 1 milyon insan Mars'a gidecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk çılgın planını açıkladı: 1 milyon insan Mars'a gidecek



    SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk, insanlığı 'gezegenler arası bir ırk' haline getirmek için kolları sıvamış durumda. Mars planlarıyla ilgili bugün Twitter üzerinden bazı açıklamalar yapan Musk, 2050 yılına kadar tam 1 milyon insanı Kızıl Gezegen'e göndermeyi planladığını söyledi. 





    SpaceX'in yeni nesil uzay gemisi Starship ile ilgili konuşan Musk,"Starship tasarımındaki amacımız her bir roketin günde 3, yılda ise yaklaşık 1000 uçuşa çıkabilmesi. Starship'in 100 tonluk taşıma kapasitesi var. Yani 10 farklı Starship roketi bir yıl içerisinde yörüngeye bir megaton yük taşıyabilecek." ifadelerini kullandı. 





    Elon Musk, gezegenler arası yaşamın mümkün olması için yörüngeye yılda bir megaton yük taşıyabilecek durumda olmamız gerektiğini söyledi. Şu anda aktif haldeki roketlerden hiçbirisi bunu başarabilecek seviyede değil. Starship uzay gemisi bu alanda yepyeni fırsatlar sunuyor olacak. İnsanlı Mars ve Ay görevleri için tasarlanan Starship, uzay araştırmaları tarihini değiştirebilecek müthiş bir potansiye sahip.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk'ın 2023'te Ay'a göndereceği Japon milyarder, yanına 'kız arkadaşı' arıyor



    Elon Musk geçtiğimiz yıl yaptığı yaptığı bir açıklamada, Mars'ta kendini idame ettiren bir koloni kurmak için yaklaşık 1000 Starship roketine ihtiyaç olduğunu söylemişti. Musk, SpaceX'in hedeflerinden birisinin yılda 100 adet Starship üretmek olduğunu belirtiyor. Yani 10 yıl gibi bir sürede 1000 Starship'lik dev filo tamamlanabilir.



    Starship, 2021'de hazır olacak



    SpaceX tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Starship'in 2021 yılı itibarıyla resmi görevlerine başlayacağı belirtilmişti. Şirket bu hedefe ulaşabilmek için şu anda sıkı bir çalışma sürecine girmiş durumda. SpaceX bildiğiniz gibi 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşımaya başlamak istiyor.



    Tam 100 kişilik taşıma kapasitesine sahip olan Starship; boyutlarına rağmen görece düşük maliyetlerle üretilebilmesi, devasa itici gücü ve tekrar tekrar kullanılabilme özelliğiyle Apollo görevlerinden bu yana belki de son 50 yılın en heyecan verici roketlerinden birisi olacak. Elon Musk'ın da ifadeleriyle Starship, insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip. Bakalım devasa roketin Mars'a ilk insanları taşıdığı günleri görebilecek miyiz. 




    Kaynak:







  • Hayalperestler ve meraklı insanlar olmasa bir adım ileri gidemezdik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rusların geliştirdiği ses hızının 27 katına kadar çıkabilen füzesi doğru ise bence hayal değil. Çünkü bu füze nükleer yakıt ile çalışıyor. Normal jet yakıtı ile malzeme ağırlığının bir sınırı var. Çünkü taşınacak yükün ağırlığı ne kadar artarsa jet yakıtı aynı oranda artmıyor. Daha fazla yakıt gerekiyor. Atıyorum 1 ton için 100 litre yakıt gerekiyorsa 2 ton için 200 değil 400 litre gerekiyor. Rakamları salladım. Bir de jet yakıtı için oksijen gerekiyor, ama nükleer için buna gerek yok.

    Aslında radyasyon yaymasa nükleer sayesinde Jetgilleri çağını yaşıyor olurduk şu anda :)

  • elon musk'i severim, sempati duyarim ama bunu hep yapiyor. cok iddiali, yapabilceklerinin cok otesinde iddialarla dikkatleri uzerine cekiyor, yatirimci destegi sagliyor. su ana kadar cekirge iyi sicradi ama 1milyon kisiyi marsa tasimak elon musk'in yasam suresi icinde basarilabilcek bir sey degil, tasimasi hadi neysede, o kadar kisiyi besliyecek, ihtiyaclarini karsilayacak tedarik hattini kurmak, isigin bile 10dakikadan once ulasamadigi bir uzaklikda gunumuz teknolojisiyle cok zor.

  • Adamin başına bir şey gelmese iyi,ciddi anlamda devlet korumasina alınmalıdır ki muhtemelen korunuyordur...her yüz yılda çıkmaz böyle güzel cesur adamlar!

  • Çok güzel bir hayal fakat kullanılan teknoloji ile imkansız görünüyor. Ben tek çözümün nükleer enerjili UFO benzeri teknoloji olduğuna inanmaktayım ve bu konudaki çalışmalarım, ben var olduğum sürece devam edecektir. Çalışmalarım hakkındaki ayrıntılı bilgiler için sadece bilgisayar üzerinden ulaşılabilecek adres;https://www.youtube.com/channel/UCs_813Abuwc6Ij6LtRMPuJA/discussion?view_as=subscriber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 19 Ocak 2020; 18:32:40 >
  • Daha roketi dikey olarak indiremeyen, aksilikler yaşayan, bazısını indiren bazısını infilak ettiren bir şirketin bırak marsı aya insan göndermesi bile hayal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpaceX'in camları Cybertruck'ın camları gibi olur ise o iş yaş, daha atmosfere çıkamadan bütün yolcular mefta...

  • Reklam kokan hareketler

  • 2050 çok uzak bir yıl. Elon musk daha fazla çalış. Senden ricam, egosu tavan yapmış, narsist insanları, isimleri belli, ismi lazım değil, kim olduğunu bilirsin sen, hepsini topla, marsa götürsen biz de dünyada rahatımıza baksak. Bizim gibi insanlar aza kanaat eden insanlardır. Hele bir de oraya gittikten sonra başka boyuta geçseler tadından yenmez bir olay olur.

    Buradan sevgilerimi iletiyorum.

  • Aliminyum koruma elbiseleri giyeriz sfsfsf

  • ne için 1 milyon insan gidecek. Madencilik ? için bile olsa o kadar insana gerek yok. Turizm ? zannetmiyorum dünyada o kadar uzaya meraklı zengin yoktur. Koloni Kurmak için ? 2050 ye kadar dünyanın bokunu çıkarmazsak ona da gerek yok.

  • Yapamazsa hayal kurdu deriz. Yaparsa olay olur ama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • taşımaktan kasıt orda bırakmak değil:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    ...👍
  • ANTİ GRAVİTE SEVK SİSTEMLERİ OLMADAN BU İŞ OLMAZ İNTİHAR OLUR ROKET TEKNOLOJİSİNİN GELECEGİ YOKTUR AKON ELİZABET KLARER

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlığın beklemesi gereken tek teknoloji yapay zekanın tam verimde çalışmasıdır. Böylece insanlığın doğuşundan beri varolan sorulara ve sorunlara x süre içerisinde yapay zeka cevap verebilecek.

    Yapay zeka ile her biri insanlığı binlerce sene ivmeleyecek olan gelişmelerden bahsedersek;
    *genetik şifrenin tam olarak çözülmesi ve anne karnında manipülasyon ile ideal insan üretimi (tüm hastalıklar zaten çözülecek ve insan herhangi yeni bir hastalığı da bağışık olarak doğacak vs),
    *verimli ve ucuz süper yakıt ve piller (böylece yakıt sorunu kalkacak ve insanlar rahatlıkla uzay yolculuğu yapabilecekler),
    *atom manipülasyonu ile istediğiniz maddeyi neredeyse yoktan varetme,
    *ışık hızının ötesine çıkabilen araçlar vs...

    Yani sadece yapay zekayı beklememiz yeterli.
  • Uzay gemisi ve ışınlanma icat edilene kadar Uzay haberlerine inanmıyorum. Kıytırık roketler gidemiyor, gitse bile geri dönemez.

  • Bizdeki çılgın projelere bak birde elon dayıdaki projelere gel heyt be 👍🏼 🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müzeye gidip gelmek gibi olacağı için 1 milyon kişi normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.