Şimdi Ara

Avrupa Birliği, yüz tanıma teknolojisini yasaklamayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Avrupa Birliği, kamuya açık alanlarda yüz tanıma teknolojilerinin kullanımına yönelik potansiyel bir yasağı tartışıyor. Mobil cihazlarda ve kameralarda bulunanlar gibi yüz tanıma donanımlı sistemlerin, kolluk kuvvetleri tarafından aranan kişileri bulmak gibi cezai soruşturmalarda yararlı araçlar olduğu savunulmaktadır ancak eleştirmenler, bu teknolojinin kamuoyunun rızası olmadan kötüye kullanılanılabileceğini ve insanların gizlilik hakkını ihlal ettiğini söylüyorlar. 



    Ayrıca Bkz.Microsoft, 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü verdi



    AB, politikacılara gönderdiği taslak bildirilerle; park alanlarına, turistik merkezlere ve spor alanlarına benzer yerler de dahil olmak üzere, kamuya açık alanlarda yüz tanıma teknolojisi kullanımı konusunda beş yıla kadar yasak getirmeyi planlıyor.





    AB Komisyonu sözcü: “Yapay zekanın faydalarını en üst düzeye çıkarmak ve zorlukları ele almak için, Avrupa tek olarak hareket etmek zorunda ve kendi yolunu, kendisi çizecek. Teknoloji bir amaca ve insanlara hizmet etmek zorundadır. AB vatandaşlarının güveni ve emniyeti bu nedenle bizim stratejimizin merkezinde olacaktır." ifadelerinde bulundu.




  • kapalı kapılar ardından her şey yapılıyor zaten. insanların içini rahatlatalım rahat rahat işimize bakalım diye yapıyorlar.

  • Kendi çıkardıkları teröristleri kendi emniyeti nokta atışı yapar diye yasaklamaları sadece onlarca sebepten bir tanesi.

  • "The history of the human race is the history of society's increasing dependence on a new technology with unpredictable side effects that end up requiring the creation of and the increasing dependence on a new technology."
  • Alenen gözetleneceğini bile bile kim bir ülkede yaşamak ister. Çin'in halkına yaptığı dayatmaya karşı güzel bir yasak. Buradan Avrupa medeniyeti olarak Çin mentalitesinden uzağız demiş oluyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrup Birliğinden’de bu beklenirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amaçları suçlu arapların ve afrikalıların yakalanmamasını sağlamak.
    Türkiyedede getirmezler bu teknolojiyi yoksa surilerin suçları daha belli olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habere girerken telefonlardaki yüz tanıma teknolojisinden bahsedildiğini düşünenlerdenim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rektifier R kullanıcısına yanıt
    Keşke insan sevgisinden mahrum, yüreği küf bağlamış, insanı hakir gören nasipsizleri de suratından deşifre eden sistemler olsa da herkes ona göre muhatap olsa. Bir bitkiye bile "annen baban var mıdır" diye soran Yunus Emre'den nereye... Demirin tuncuna insanın piçine kaldık, ahir zaman...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizde olsa senaryo şöyle gerçekleşirdi: Geçen bakan arkadaşla geceleyin çay içiyorduk. Böyle yüzden tanıma şeysi varmış diye laf açıldı. Hemen talimatı verdim uygulamaya geçiyoruz....... Ondan sonra aksaklıklar her tarafta baş gösterir, 5 yıl sonra yine ayak üstü ani bir karar alınır. Ya biraz düzelir ya daha da içine edilir. Bir 5 yıl daha öyle gider. Eğer dünyada bu iş iyice rayına oturur iş kolay ve hata yapılmayacak hale gelirse bizde de düzelir değilse karmaşa devam eder gider.

  • ..

  • İyi olur. Ulen Çin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.