Şimdi Ara

AMD'den Radeon RX 5600 XT hamlesi gecikmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'den Radeon RX 5600 XT hamlesi gecikmedi



    Son günlerde AMD ve Nvidia arasında adeta bir savaş yaşanıyor. AMD'nin CES 2020 fuarında duyurduğu RX 5600XT ekran kartının hemen ardından GeForce RTX 2060 ekran kartında 50$ indirim gelmişti. Bİr hamle de AMD'den geldi.



    Özellikler değişti



    Üretici ortakların sayfalarından elde edilen verilere göre Radeon RX 5600 XT ekran kartının bazı özelliklerinde değişiklik yapıldı. Daha önce 1375MHz ve 1560MHz olan hız değerleri 1615MHz ve 1750MHz olarak değiştirildi.



    Ayrıca Bkz.Tam kablosuz kulaklık sınıfında Apple mutlak hakim



    Performans tarafında bir miktar artış olacağı tahmin edilen yeni kartın üretici ortak tarafında da farklı dokunuşlara sahne olacağı görülüyor. Örneğin Sapphire bellek hızlarını 12Gbps seviyesinden 14Gbps seviyesine çıkardı ve ısıl tasarım gücü de 160W oldu. Bu kartlarda herhangi bir OC ibaresi yer almıyor.



    AMD'nin hamlesi ile Radeon RX 5600 XT ekran kartı GeForce RTX 2060 modeline karşı oldukça rekabetçi bir hale geldi. 300$ seviyesine inen RTX 2060 bu hamle öncesinde öne geçmiş gibi görünüyordu.



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/263059/amd-allegedly-bolstering-radeon-rx-5600-xt-in-response-to-rtx-2060-price-cut







  • ilk yorum olarak söylüyorum arz talep işidir ama rekabet her zaman bizlere yarıyor canlı ornegi haberdedir.

  • Rekabet çok güzel bir şey gerçekten. Son 2-3 senedir bu firmaya hayranlığım iyiyce artmaya başladı. NVİDİA tekelim ayağı yapıyordu şimdi kuzu kuzu fiyatları indirmek zorunda kalıyor. :) Kısmet olursa R5 3600X+ RX 5700XT yada R7 3700X + RX 5800XT & RX 5900XT (gelirse) düşünüyorum. Cyberpunk 2077 ertelenmeseydi Nisan sonlarında yeni sisteme geçiş yapacaktım ama Eylül veya Ekim gibi yeni sisteme geçicem.

  • Sırf rekabet artsın diye insan AMD tercih etmeli. Nvidia ve İntel'in tekelliği yıkılıyor çok şükür.

  • https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-5900.c3489 böyle bir bilgi var ama ne kadar doğru bilinmez. rx 5950 xt den bile bahsediliyor ve 16.74 TFLOPS gücü olacağı söyleniyor.

  • Lisa Su: Nvidia ne yaparsa bir fazlası bizden

    AMD'den Radeon RX 5600 XT hamlesi gecikmedi
  • Nvidia'nın AMD'nin karşısında intel gibi ağladığı günleri görmek nasip olurmu bee

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komple amd sistem kullanıyorum iyi ki de kullanıyorum.

  • İntelciler gelir Nvidia'yı da savunur şimdi. AMD piyasayı canlandırdı, kuracağım ilk sistem AMD olacak, hakediyorlar.
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Bir tanesi gelmiş bile. Bak arkadaşım olay AMD melek İntel şeytan değil. İki şirkette babamın değil, olay RAKİP olabilmek. Sen AMD'e destek verip piyasada yer almasını sağlayabilirsen (elbette düzgün ürünleri iyi fiyata çıkardığı müddetçe) diğer şirketler kendilerine rakip görüp mecburen KULLANICI DOSTU olma yolunda adım atacaklar. Her zaman kullanıcı kazanacak. Takım tutar gibi şirket, siyasi parti, fikir tutmayın şu dünyada. Dar fikirli olmayın.
  • Şu amd rtx destekli kartları duyursa da bi aksiyon olsa. İlla yeni nesil konsollar duyurulduktan sonra duyurur şimdi bunlar bu kartları

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

    Bu mesaj silindi.
    Daha önce 1375MHz ve 1560MHz olan hız değerleri 1615MHz ve 1750MHz olarak değiştirildi.

    1615/1375=1,17
    1750/1560=1,12

    Haberdeki verilere göre çıkan oranlar bunlar.
  • Nvidia şimdiye kadar niçin indirim yapmadı? 1 hafta önce 350$'dan ekran kartı almış adama ne diyecek? Kusura bakma Mike mı?

    İndirim yapılmasının tek sebebi AMD'nin sağlam gelmesi başka şey değil. Ne kadar yazarsan yaz bu gerçek değişmez. Fiyat düştükten sonra da bios ile performans artışı aklıma şunu getirdi.

    AMD'den Radeon RX 5600 XT hamlesi gecikmedi

    Bunu zamanında niye yapmadı diye sormak lazım ama nividia ve intel gibi ibişlerle rekabet eediyorlar.




  • Bir kere şunu açıklayayım ne amd ne intel ne nvidia umurumda değil. Ben cebime bakarım. Paramla en iyi performansı almaya çalışırım. RX 5700 xt(bir önceki 1070 ti) ve amd 3600 kullanıyorum. Parama göre alabileceğim en performanslı ürünler bunlardı.

    F/p için amd kullanan biriyim. İndirime karşı niye olayım ki? Bunlar tüketici için güzel gelişmeler. 1800X ve 590'ın daha güçlü modelleri çıkınca fiyatları normal olarak ucuzladı. Orada söylemek istediğim 2060'ın üst modeli çıkmadığı halde indirim oldu. Satış stratejisi olsa da panik ile yapılmış hareket. Buna karşı AMD'de de panik ile yapmış olabilir. Sonuçta dediğiniz gibi kapitalist sistem ve firmalar karları için herşeyi yapabilirler.

    Ben ve birçok kişide yüksek fiyat ve performans artışlarını düzgün vermemesinden dolayı intel ve nvidia'ya karşı önyargı ve öfke var. Bunu özellikle amd'nin son yıllardaki atakları ile gördük. Zaten geç kalmış olan ataklardı. Adamlar hala 1300$'dan ekran kartı satıyor. Pırlanta gibi değeri düşmüyor. Çünkü kartın rakibi yok. AMD'nin bu şekilde sevilmesinin sebebi intel ve nvidia'yı biraz hizaya sokması. Yoksa 6/12 i5 nasıl görecektik ki? ya da 8gb rtx 2060 super/2070 super.

    Sürücü sorunlarına gelirsek forumları gezdiğimde rtx serisinde de sorunlar var ama amd'dekiler kadar değil. Özellikle rx 5700 serisinde iyice sıvadı. Bir ara benim bile sabrım kalmadı değişik kombinasyonlar deneyip totem yapmaya başladım. Bir de sürücü sorunları benim gözlemlediğim kadar oyunlara göre farklılık gösteriyor. En yaygın olanı BF V'teki oyundan atma. Division 2 oynuyorum ekran kartı 73 derecede , 5 gb vram kullanımı ile sorun yaşatmazken, 3 gb vram ve 69 derece ile BF V'te oyundan atıyor. Bu yüzden adrenaline 2020 kullanmıyorum ve bundan başka sorunum yok. Başkalarının yaşadığı onca sorunu da kapatmıyor. Ama diğer oyunlardaki performansı sebebi ile gözardı edilebiliyor.

    3600ü stok olarak msi b450 tomahawk'da pbo ve sadece auto ile de denedim(kule tipi soğutucu ile) aşırı bir ısınma söz konusu değil. Cinebench R20de 69 dereceyi geçmiyor. Manuel voltaj verip all core yaptığımda ise 65 derece oluyor. Yani intelde all core yapmak için mauel voltaj girişi kolay oluyor da amd için niçin bu kadar zor anlatılıyor çözebilmiş değilim. Bioslar birbirinden bu kadar farklı olamaz. Ayrıca Intel kullananlar chipset sürücüsü kurmuyor mu?(gerçekten bilmiyorum).

    Son söze gelirsek intel ve nvidia'ya tepkinin sebebi daha önceki satış politikalarıdır. AMD'nin son atakları insanlara resmen umut verdi. Uygun fiyata ekran kartı ve işlemci alabiliyor. Lisa Su'nun her sunumu bu despotluğa karşı ezilenlerin sesi olarak yükseliyor. Bakalım ne kadar böyle devam edecek.




  • bizim fakir yorumcular $ var mı? :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.