Şimdi Ara

Balık yağı temelli ilaç Faz 3 denemesinde iptal edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Balık yağı temelli ilaç Faz 3 denemesinde iptal edildi



    AstraZeneca adlı ilaç şirketi balık yağı bazlı yeni ilacı Epanova’yı Faz 3 klinik deneme sürecindeyken iptal etti. Epanova daha önceden yüksek trigiliserit düzeyine sahip hastaların tedavisi için FDA tarafından onaylanmıştı ve ilacın kalp hastalığı için geleneksel olarak kullanılan statin tedavisine ek olarak daha geniş ölçekte kullanılması için ilaç klinik deneylere tabi tutulmuştu.



    Son yıllarda yapılan çeştili klinik araştırmalar omega 3 içeren balık yağı takviyelerinin kardiyovasküler hastalık ve inme riskini azalttığı göstermişti. 2018 yılında yapılan geniş çaplı meta analiz ise bu durumun tersini gösterdi ve omega 3 takviyesinin koroner kalp hastalığı riskini ve mortaliteyi azalttığına dair hiçbir kanıt bulunamadı.



    Vascepa adlı ilaç FDA tarafından onaylanmıştı



    Balık yağı temelli ilaç Faz 3 denemesinde iptal edildi



    Bu durum üzerine bazı ilaç firmaları balık yağında bulunan belirli yağ asitlerini çeşitli farmasötik ilaçlara ilaçlara dönüştürmek için kolları sıvadı. 2019 yılının Aralık ayında Vascepa adı verilen ilacın geleneksel statin tedavisine ek olarak uygulanmasına karar verildi ve ilaç FDA kurumu tarafından onaylandı.



    Vascepa adlı ilaç ‘’eicosapentaenoic acid’’ ( EPA ) olarak adlandırılan ve balık yağında bulunan eykosapentenoik asitin saflaştırılması ve ardından konsantre edilmesi ile elde edilen bir tür ilaç formu olarak üretiliyor. Epanova adlı ilaç ise EPA molekülü ile diğer bir omega 3 türevi olan ‘’docosahexaenoic acid’’ ( DHA ) yani dokosaheksaenoik asitin kombinasyonu ile elde ediliyor.



    Bahsi geçen 2 ilaç da FDA tarafından ‘’yalnızca’’ çok yüksek düzeyde trigiliseriti bulunan hastalar üzerinde uygulanmak üzere onaylanmıştı. Bu süreç içerisinde de ilaçlar resmi onay kazanmak ve daha büyük kitlelere ulaşmak, daha geniş kalp hastalıkları skalasında uygulanmak üzere büyük klinik denemelere tabi tutuldu.



    Epanova adlı ilaç Faz 3 evresinde, 13.000 hastanın verisini içeren kayıtlar incelendikten sonra iptal edildi. STRENGTH adı verilen ilaç deneme çalışması 22 farklı ülkeyi kapsıyordu ve deneme çalışmasıyla Eponova’nın ve plasebo tedavisinin kardiyovasküler olay riskindeki etkileri araştırılıyordu.



    Bilim insanları Epanova adlı ilacın etkinliğinin azalmasının, içeriğindeki DHA molekülü sebebiyle olduğunu belirtmekle birlikte Vascepa’nın tek başına başarılı olması bu durum ile açıklandı.



    Ayrıca Bkz.Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde



    Böylece STRENGTH adı verilen araştırma, Epanova açısından başarısızlıkla sonuçlandı ve ilaç FDA tarafından iptal edildi. STRENGTH araştırmasının başındaki isim Steven Nissen; araştırma başarısızlıkla sonuçlanmasına rağmen önemli bir bilimsel soruna cevap buldukları için ekibin gurur duyduğunu belirtti.








  • Benim kandaki triglserid duzeyi yuksek cikmisti (250 mg/dL). Uc aydir kaliteli bir balik yagi kullaniyorum (bozuk koyu sari renkli balik yaglari gibi degil, neredeyse renksiz). Trigliserid formda yuksek doz EPA/DHA (3:2) iceriyor. Gunluk 2040 mg EPA+DHA aliyorum. Baya dusurdu kandaki trigliseridi (su an 170 mg/dL civari).

    Arastirmalarda hem EPA hem DHA nin kandaki trgliserid duzeyini dusurdugu saptandi bugune kadar. Haberde muhtemelen DHA sebebiyle etkisi azalmistir deniyor ama aksine DHA nin daha cok dusurucu etkisi var.
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    konunun detaylarini arastirmadim ama bu testler yuzlerce binlerce kisi uzerinde denendikden sonra bir sonuca varilir, her kisinin bunyesi durumu farklidir, sizde triglseridin dusmesi bir sey gostermez, keza bunun nedenleri baska faktorlerde olabilir, yada sizde oyle etki ediyorda olabilir. bunun bilimsel ve tipbi olarak bir anlami olmaz.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Tabii ki bendeki izole etki bir sey ifade etmez. Ama yayimlanan bir suru bilimsel makale var. Pubmed'den bakip okuyabilirsiniz. Kontrollu deneylerle hem EPA hem DHA nin trigliserid duzeyini dusurdugu kanitlandi. DHA nin dusurucu etkisi ise daha fazla.

    Asil haberde bahsedilen metadata analizleri bircok sorun iceriyor cunku cok farkli datalari bir araya getiriyorlar. Bu metadata analizleri zamaninda E vitamini icin de erken olume sebep veriyor diyordu. Ama o kadar hata doluydu ki. Farkli hastalik gecmisi olan ve degisik ilaclar kullanan binlerce hastanin datasini bir araya getirip inceliyorlar. Biyoinformatik analiz yapiyorlar kisacasi. Kontrollu deney yok ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 16 Ocak 2020; 23:40:36 >
  • balık yağı alacaklara duyurulur. İFOS onaylı olmasına dikkat edin. ya birde arkadaşlar cevizde falanda omega 3 var illa balık yağı almanıza gerek yok. illaki alacam almazsam kendimi dehşet kötü hissederim derseniz de size önereceğim markalar türkiye için : carlson, ocean ve efa olacaktır. diğerlerinin ne idüğü belli değil solgar dahil.

    De ne gerek var ? kan damarlarındaki yağı azaltmanın yolu sadece balık yağı mı ? ketojenik diyet uyguladınız mı ? yahut makronuzun yüksek oranda düşük yağ içerdiği bir diyet yaptınız mı ?

    yıllardır öyle bir pazarlanıyor ki her gün 1 adet omega 3 seni beni süperman yapacak......

    arkadaşlar trigliserid oranınız çok da yüksek olsa hafif antreman en önemlisi doğru diyet ile 1 ayda toparlarsınız kendinizi gözünüzü seveyim uzak durun şu para tuzaklarından. Adamlar ülke oldu ülke. Bir yandan omega 3 bir yandan l carnitin. hey gidi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceRulez -- 17 Ocak 2020; 0:34:51 >




  • Ketojenik Diyet ten bahsettin de keske risklerinden de bahsetseydiniz !
    https://www.medicalpark.com.tr/ketojenik-diyet/hg-2058

    Karaciger, beyin bilissel fonksiyonlar olumsuz etkilenmesi vs bunlar onemli zararlaridir.

  • NHK World TV'de Medical Frontiers diye bir bölüm var izlemenizi tavsiye ederim. Bir bölümünde kalp rahatsızlıkları ve kardiyovasküler rahatsızlıklar için EPA/DHA ilaçları veriliyor Omega3 yağlarının faydalarından bahsediliyordu. Bu tür besin takviyeleri Japonya'da devlet karşılıyor.

  • Epanova adlı ilaç Faz 3 evresinde, 13.000 hastanın verisini içeren kayıtlar incelendikten sonra iptal edildi.

    STRENGTH adı verilen ilaç deneme çalışması 22 farklı ülkeyi kapsıyordu ve deneme çalışmasıyla Eponova’nın ve plasebo tedavisinin kardiyovasküler olay riskindeki etkileri araştırılıyordu.

    Bu 22 ülkeyi merak ettim. Bu ülkelerde nasıl deney yapılıyor?. İnsanları o ülkedeki şubeleri vasıtası ile mi buluyorlar? Yoksa insanlar gönüllü mü oluyor? Denek olunduğundan insanların haberi var mı?

    Tüm ilaçlar araştırılırken birileri denek olarak kullanılıyor. Sistem nasıl işliyor acaba siz de merak ettiniz mi?

    Bence ilaçtan çok yapabiliyorsak sağlıklı yaşamaya çabalamamız gerek.. İşin içine ekonomi şu bu girecek bu yazı uzayacak neyse çok uzatmayayım. Sağlıklı yaşamaya çalışalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    balık yağı alacaklara duyurulur. İFOS onaylı olmasına dikkat edin. ya birde arkadaşlar cevizde falanda omega 3 var illa balık yağı almanıza gerek yok. illaki alacam almazsam kendimi dehşet kötü hissederim derseniz de size önereceğim markalar türkiye için : carlson, ocean ve efa olacaktır. diğerlerinin ne idüğü belli değil solgar dahil.

    De ne gerek var ? kan damarlarındaki yağı azaltmanın yolu sadece balık yağı mı ? ketojenik diyet uyguladınız mı ? yahut makronuzun yüksek oranda düşük yağ içerdiği bir diyet yaptınız mı ?

    yıllardır öyle bir pazarlanıyor ki her gün 1 adet omega 3 seni beni süperman yapacak......

    arkadaşlar trigliserid oranınız çok da yüksek olsa hafif antreman en önemlisi doğru diyet ile 1 ayda toparlarsınız kendinizi gözünüzü seveyim uzak durun şu para tuzaklarından. Adamlar ülke oldu ülke. Bir yandan omega 3 bir yandan l carnitin. hey gidi...
    Ben Intelligent Labs (Ultra Pure Omega 3) kullaniyorum.

    Cevizde falan da omega 3 var demissiniz. Dogru. Ama hepsi ALA formunda. Cevizi gectim, illa bitkisel ornek vereceksek, keten tohumu yaginda cok fazla omega 3 var. Ama yine hepsi ALA formunda. Bitkisel omega 3'ler ALA formunda bulunur. Vucudumuzun bunu EPA/DHA ya cevirme orani oldukca dusuk ve omega 6 tuketimimize bagli. Yemeklerde kullandigimiz butun bitkisel yaglar omega 6 ile dolu oldugundan, vucudumuzdaki ALA dan EPA/DHA ya cevirme orani yok denecek kadar aza iniyor (cunku ilgili process i gerceklestiren enzim icin compete ediyorlar). Yani ALA formundaki omega 3 yag asitleri bir ise yaramiyor.

    Modern diyetteki omega 6 bollugunu ekarde etmemizin bir olanagi bulunmadigi icin, ALA yerine dogrudan EPA/DHA almamiz gerekiyor. Bu da denizden geliyor. Alg'ler uretiyor EPA/DHA yi. Baliklar da alg'leri yiyerek bunyelerine dahil ediyorlar. Yagli balik yiyerek de EPA/DHA ihtiyaci karsilanabilir ancak baliklarin agir metallerle kontamine oldugu gercegini ele alirsak, molekuler distilasyonla temizlenmis balik yagi supplement'lerini tuketmek cok daha saglikli. Tabii ki piyasadaki balik yagi haplarinin cogu bes para etmez. Balik gibi kokan, koyu sari renkli haplar bozulmus (okside olmus) yag asitleri iceriyor ve/veya yeterince saflastirilmamis oluyor. Asagida uc farkli markanin soft gellerini ve de iceriklerini yan yana gosterdim. En renksiz ve kokusuz olan Intelligent Labs. Bunlarin disinda cok fazla marka denedim, sag olsun Amazon'un iade poltikasi oldukca iyi. Intelligent Labs urunleri Turkiyede satilmiyor sanirim ama Turkiye'de iyi bir marka sorulacak olursa, EFA S-1200 urununde anladigim kadariyla kaliteli bir balik yagi kullaniliyor (yagi aldiklari ureticinin saflik iddialarina dayanarak soyluyorum), ancak test etmedim.

    Balık yağı temelli ilaç Faz 3 denemesinde iptal edildiBalık yağı temelli ilaç Faz 3 denemesinde iptal edildi

    Ekleme: Ayrica yag asitlerinin oksidasyonunu geciktirmek icin tocopherol (E vitamini, bir antioxidant) iceren urunler tercih edilmeli. Degisik markalarin balik yagi iceriklerini agzi acik test tuplerinde 90 C de bir sure isittigimda, tocopherol icermeyen balik yaglari cok cabuk bir sekilde iyice koyu sari renge burunuyor (yani okside oluyor). Tocopherol icerenler uzunca bir sure oksidasyona dayaniyor. Ote yandan, daha iyi emilim icin balik yagi trigliserid formda olmali. Bu EFA S-1200 balik yagi hem trigliserid formda hem tocopherol iceriyor. Kullandiklari balik yaginin kaynagi da guvenilir ve iyi bir saflik iddiasina sahip (renk olarak da acik renkte oldugunu iddia ediyor). Yani Turkiye'dekiler bu urunu deneyebilirler.

    EPA/DHA kullanmanin tek amaci kandaki trgliserid duzeyini dusurmek degildir. Bunlar hucre zarlarimiz icin elzem esansiyel yag asitleridir. EPA ayrica vucuttaki enflamasyonu azaltarak sayisiz fayda sagliyor. DHA nin ise cok onemli bilissel faydalari var. Saglikli veya sagliksiz her insanin olene kadar EPA/DHA kullanmasi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 17 Ocak 2020; 11:26:42 >




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Aksine karaciğer yağlanmasıni azaltan tüm bilişsel fonksiyonları kat kat yukarı taşıyan diyettir kendim 4 ay uyguladım. Uyku kalitem değişti hiç acikmiyordum ve ciddi yağ yakmıştım. Fat adapted olduğunuzda dünyanın en mutlu ve sağlıklı insanına dönüşüyorsunuz. Probiyotik takviyesi ve sodyum alımına dikkat etmek gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Her insanin bunyesi saglik durumu vs farklidir. Size yarayan seyler baskalarinda da olumlu yanlari olmayabilir.

    Bir de plasebo etkisi vardir :) . Inancin kosullanmanin gucu/ aldanisi diyelim :) .


    Kaynak verdigin her ne kadar akademik bir makale olmasa da bir hastaneye ait paylasimdir. O paylasima gore elle tutulabilir kaynaklariniz da olmalidir. Yoksa olay muhabbetlerle tavsiye edilmelere donecektir ki ideal de degildir :) .


    Su da bir gercektir ki : Dogru bilnen evya yanlis bilenen seyler bir bakiyoruz tam tersi oluyor :) ... Bir de her ulkede denetleme kriterleri ve denetleyen kurumlarin obejektifligi guvenirliligi de her zaman duzgun olmayabiliyor ... Bunlara ek olarak GIDA TERORU duzenine gore sekillenmektedir ...

    Beyin ile alakali durumunuz nasil dikkatinizden kacmasin :) ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Dostum.kaynak istiyorsan Dr berg videolarını izle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    balık yağı alacaklara duyurulur. İFOS onaylı olmasına dikkat edin. ya birde arkadaşlar cevizde falanda omega 3 var illa balık yağı almanıza gerek yok. illaki alacam almazsam kendimi dehşet kötü hissederim derseniz de size önereceğim markalar türkiye için : carlson, ocean ve efa olacaktır. diğerlerinin ne idüğü belli değil solgar dahil.

    De ne gerek var ? kan damarlarındaki yağı azaltmanın yolu sadece balık yağı mı ? ketojenik diyet uyguladınız mı ? yahut makronuzun yüksek oranda düşük yağ içerdiği bir diyet yaptınız mı ?

    yıllardır öyle bir pazarlanıyor ki her gün 1 adet omega 3 seni beni süperman yapacak......

    arkadaşlar trigliserid oranınız çok da yüksek olsa hafif antreman en önemlisi doğru diyet ile 1 ayda toparlarsınız kendinizi gözünüzü seveyim uzak durun şu para tuzaklarından. Adamlar ülke oldu ülke. Bir yandan omega 3 bir yandan l carnitin. hey gidi...
    Ocean plus kullanıyorum, memnunum.




  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Bir ara bakarim :) Oraya da bakacagim :) Tesekkurler.
  • Ben her gün 1 kaşık ceviz yağı kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara Ocean plus kullanmıştım ama faydası oldumu bilmiyorum
  • Sağlıklı yaşamanın tek kuralı vardır dostlar. Canın ne istiyorsa yiyeceksin fakat "ölçüyü kaçırmayacaksın".

  • haftada bir balık yeyin kafi. doğal yetişmişini özellikle.

    birde şöyle bişeyvardır. mesela c vitamini= askorbikasit
    bunu saf olarak almaktla doğal zengini limonu tüketmek arasıbda çok fark vardır.
    limonda vit-c yeyardımcı onunn tam çalışabilmesiiçin gereken herşey vardır.
    askorbikasit limonda bulunan bir sürü organik asitten biridir. bilim onu ayıklayıp
    yükseltmiş halbuki benzerlerinin işlevleri yada vitamin benzeri bir sürü molekülün
    ne işe yaradığını henüz bilmiyoruz. bir şifalı bitkiden bir madde izole edip o madde
    o bitkinin yerini tutsun demek genellikle olmaz. bir karanfilde antibakteriyel ,
    ananaljezik,anestezik koku giderici vs bir sürü madde var.
    kısaca bir vit. ydaa benzeri maddeyi doğal kaynağından tüketmek çoook daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 18 Ocak 2020; 2:23:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.