Şimdi Ara

Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
964
Cevap
5
Favori
128.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soruma cevap vericek yokmu
  • w810 kullanmadım ama bnce mu telefonun sesı gayet kalıttelı temız cıkıo bı kere onun dısında kulaklıkta ıı ses verıo
  • Nokia 5700 XpressMusic İncelemesi



    Symbian işletim sisteminin avantajlarını farklı segmentlere taşıyan Nokia, son olarak satışa sunduğu 5700 model numaralı müzik cihazıyla oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.



    Nokia tarafından üretilen zorlu koşullara dayanıklı cihazlardan oluşan 5xxx serisi, genç, aktif kullanıcılara hitap eden bir iki yeni modelle genişlemeyi sürdürüyor. Bilgisayar ile cep telefonu arasındaki müzik aktarımı, cihaz ve PC üzerinde müzik yönetimi, farklı yollardan müzik dinleme ve paylaşma gibi mobil müziği komple bir paket halinde sunan Nokia XpressMusic serisi dahilinde üretilen 5700 de hemen hemen aynı kitleye hitap ediyor.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    İki adet cihaz taşımak istemeyen, dolayısıyla kaliteli müzik çalabilen güçlü bir iletişim cihazı satın almayı tercih eden kullanıcılar için oldukça başarılı bir alternatif olduğunu düşündüğümüz 5700, geçen sene satışa sunulan benzer tasarımlı 3250'nin devamı niteliğinde görülebilir. İki cihazın da numara tuşlarının bulunduğu alt bölümü döndürülerek farklı pozisyonlarda kullanım sunduğunu görüyoruz. 5700 üzerinde 3250'ye oranla oldukça önemli farklılıklar, avantajlar bulunuyor. Symbian işletim sistemiyle çalışan yeni mobil müzik uzmanı, S60 v3.1 arayüzüyle çalışıyor. Günlük hayatımızda sıklıkla gerçekleştirdiğimiz işlerde yardımcı olan bu arayüzün avantajları hakkında gerek yaptığımız haberlerde gerek incelemelerde detaylı bilgi veriyoruz. Oldukça şık ve sıcak bir görünüme sahip olan 5700'ün yuvarlatılmış hatları, orta bölümde kuymayan siyah kaplama, üstte ve altta bulunan beyaz pürüzsüz parlak kaplama detayları hem hoş görünüyor hem de oldukça rahat bir kullanım sunuyor.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Yüksek çözünürlüklü ekranıyla sadece müzik cihazları arasında değil tüm gelişmiş iletişim cihazlarıyla yarışabilecek 5700, 240 x 320 piksel çözünürlük ve 16 milyon renk desteği sunuyor. Klasik bar tipindeki cihazın tuş takımına göz attığımızda, Symbian taraftarı dikkatli okuyucularımızın gözden kaçırmayacağı bir eksiklik farkediliyor. Symbian'lı cihazların tümünde bulunan kalem simgeli 'düzenleme' tuşu 5700 üzerinde bulunmuyor. Bu açıdan işletim sisteminin pratik çoklu dosya seçme, metin kopyalama ve yapıştırma gibi özelliklerinden faydalanamıyorsunuz.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Menü tuşu çağrı cevaplama tuşunun solunda, silme tuşu da simetrik olarak sağa konumlandırılmış. Cihazı incelemeye devam ettiğinizde sol yanda kamera ve flaş, sağ yanda ise hoparlörün bulunduğunu göreceksiniz. Stereo ses verebilen ikili hoparlörlerin diğeri de sol üstte bulunuyor. Sağ yanda kızılötesi bağlantı noktasının hemen altında, yumuşak plastikten bir kapak altında mini USB, şarj bağlantılarıyla microSD kart yuvası yerleştirilmiş. Kulaklık çıkışıysa yerinde bir hareketle cihazın altına yerleştirilmiş. Bazı diğer modellerde bu çıkışın yan yüzde olması kullanım problemleri doğurabiliyor. 5700 ile böyle bir sorun yaşamıyorsunuz. Yine 3250'nin hafıza kartı yuvasının olmadık bir yerde bulunması sebebiyle kullanım zorlukları yaşanıyordu (kart yuvası tarifi çok zor olan dönen bölümün mekanizmasına yakın bir yerde bulunuyordu). 5700'ün kart yuvası kullanım açısından sorunsuz. 270 derece dönebilen tuş takımı, kamera öne ve arkaya bakacak şekilde yan kullanılabiliyor. Müzik fonksiyonu içinse soldan sağa 180 derece döndürülerek müzik tuşları öne getiriliyor. Metal yüzey üzerinde oldukça sade tasarlanmış müzik tuşlarının bulunduğu bölümde oynatma/durdurma tuşu daha çukur tasarlanmış. Kullanım kolaylığını artıran bu durum özellikle aynı zamanda kamera çekim tuşu fonksiyonuna sahip olan bu tuşun ergonomisini artırıyor.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Cihazın içerisinde Symbian işletim sistemi ve S60 arayüzü tercih edildiğinden, çoğu kullanıcı için birkaç saat içerisinde alışılabilecek bir yapıda. Yüksek çözünürlüklü ekran üzerinde alıştığımız arayüze sahip cihaz eklenen yeni Nokia cihazlarında görmeye başladığımız gibi arkaplanda açık olan uygulama ve fonksiyonları ana menü simgesinin yanında bir yuvarlakla belirtiyor. Bildiğiniz üzere açık uygulamaların listesine menü tuşuna basılı tutarak da ulaşabilirsiniz. 5700 üzerinde tercih edilen joystick, hızlı bir kullanıcıyı tatmin edecek seviyede değil ne yazıkki. Aşağı, sağ ve sol yönlerde rahatlıkla kontrol edilebilen joystick'in yukarı fonksiyonunu kullanmak istediğiniz sırada yanlışlıkla içeri doğru basabiliyorsunuz, bu da bir üst simgeye gitmek yerine üzerinde bulunduğunuz simgeye tıklama olarak algılanıyor. Bu açıdan bazen yukarı basmak istediğinizde parmağınızı kontrol çubuğunun üzerine değil altına koymanız gerekebiliyor. Güçlü donanım, işletim sistemi ve kaliteli ekran birleşiminden anlayacağınız üzere 5700 video performansı açısından da oldukça başarılı. Her ne kadar kamerası 15 kare/saniye kayıt değeri sunsa da, tam ekran video oynatma sırasında akıcılık ve çözünürlük çok başarılı. Cihazla birlikte verilen örnek dosyalarda görüldüğü gibi müzik tutkunları klip ve animasyon videolarını büyük bir zevkle izleyebilirler.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Gelişmiş tema uygulamasıyla kişiselleştirilebilen 5700, mobil eğlence kapsamında iki adet oyunla birlikte geliyor. Kullanıcı klasöründe bulunan 'indirme' isimli yazılım kataloğu içerisinden bir oyun daha ücretsiz olarak edinilebilir. Oyunların üçü de grafik, oynanabilirlik ve eğlence açısından oldukça başarılı. S60 tarayıcısıyla internete erişen 5700 üzerinde fare imleciyle tanıştığımız tarayıcının ilk versiyonu tercih edilmiş. İnternet sitelerini masaüstünde gördüğünüz gibi gezebiliyorsunuz. Tabii HTML tarama yapıldığından yüklü sitelere girerken çok fazla veri ücreti ödeyebileceğinizi unutmayın. Olası yüksek faturalarla karşılaşmamak için başarısını kanıtlamış ücretsiz mobil internet tarayıcı Opera Mini'yi kullanmanızı tavsiye ederiz. Cihazın gelişmiş yapısı sayesinde çok daha fazla fonksiyonu Symbian ve Java uygulamalar sayesinde eklemek mümkün. 35MB dahili hafıza sunan 5700'e 2GB'a kadar microSD kart takabiliyorsunuz. Cihazın satış paketi içerisine 1GB kapasiteli kart da dahil.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    KAMERA VE MÜZİK
    Nokia 5700'ün kamerası dönen alt bölümün yanına konumlandırılmış. Kullanım açısından oldukça pratik bir konum olsa da, cihazı sağ elde tutarken sıklıkla parmağınız lense değdiğinden, çekim sırasında bulanıklık yapmaması için temizlemeniz gerekebiliyor. 1600 x 1200 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen kameranın flaş ışığıyla desteklenmiş olması önemli bir avantaj. Bu sayede az ışıklı ortamlarda daha net fotoğraflar kaydedebiliyorsunuz. Tuş takımını sola veya sağa döndürerek kamera uygulamasını otomatik olarak aktif hale getirebilirsiniz. Müzik oynatma/durdurma tuşu aynı zamanda çekim tuşu olarak atanmış. Tuş takımı her iki yönde dönebildiğinden, kendinizi veya başkalarını kolayca fotoğraflayabilirsiniz. Tuş takımı yan konumda tutulurken seçim tuşlarına ulaşmak zor olduğundan ayarları yapmak çok rahat değil. Ayrıca kamera uygulamasının yaptığınız ayarları kaydetmemesi, her seferinde yeniden ayar yapmanıza sebep oluyor. Bu gibi bazı eksiklikleri bir yana koyarsak, 5700 ile pratik bir şekilde fotoğraf ve video çekmek mümkün. Ayrıca işletim sisteminin verdiği avantajlarla çektiğiniz medya öğelerini farklı yollardan sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Gelelim 5700'ün uzman olduğu alana. Gelişmiş bir müzikçalar uygulamasına sahip olan cihaz her an müzik çalmaya hazır. Arkaplanda sürekli olarak çalışan ve kapatılamayan müzikçalar, tuş takımının 180 derece döndürülmesiyle otomatik olarak aktif hale geliyor. Bu pozisyonda öne gelen müzik tuşlarıyla şarkıları yönetebiliyorsunuz. Beyaz kulakiçi kulaklıklarla birlikte gelen 5700'ün müzik uygulamasında standart birkaç ekolayzır ayarının yanı sıra stereo genişletme ve ses yoğunluğu özelliği mevcut. Ses yüksekliği Sony Ericsson Walkman cihazlardan biraz daha az olsa da, ses kalitesi açısından oldukça tatmin edici. Müzikçalar uygulamasında ayrıca yanlış bir tabir olarak grafik ekolayzır diye de bilinen 'görselleştirme' özelliği bulunuyor. Bu sayede çalan müziği dört farklı grafik animasyonuyla takip edebiliyor veya sadece albüm kapağını görüntüleyebiliyorsunuz. Bluetooth A2DP gelişmiş müzik dağıtım profili sayesinde kablosuz stereo ses aktarımını destekleyen 5700 ile sayısı her geçen gün artan bluetooth stereo kulaklıklarını da kullanabilirsiniz. Cihaz üzerinde bulunan stereo ses veren hoparlörler, şimdiye kadar telefonlar üzerinde incelediğimiz en kaliteli sesi veriyor olsa da, hala tek başına müzik dinlemeye yetecek kalitede değil. Yine de genel müzik performansı açısından hemen her kullanıcıyı tatmin edebilecek seviyede olan Nokia 5700 XpressMusic, hafıza, uygulama, ses kalitesi ve kullanım testlerinden başarıyla geçti.
     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık

    Örnek Fotoğraf



    'MOBİMAG 'ten alıntıdır.'




  • güzel inceleme saolsaın
  • Dün aksam Gold Computerden 5700'ı aldım.Ses ve dizayn olarak mükemmel.Hoparlörler capraz olunca ses bir degisik cıkıyo.Hele alt kısmının dönmesi cok ilginç.Hemen mp3 doldurdum.Gayet iyi ses veriyo.N73 de oldugu gibi 3D Music'de mevcut.Ben ilk defa sürgülü veya dönen tel aldıgım için elime biraz rahatsız geldi ama alışıyo insan.Kameraya gelince herkes kameradan şikayet etmiş.Ben şikayetciyim.Fotoraf cekmeden önce ekran cam gibi fakat çektikten sonra görüntü kare kare oluyo.Görüntü kalitesini en yüksek yaptım Çözünürlük 1200*1600 ayarladım.Ama genede Fotoraf cekmeden önce ekran cam gibi fakat çektikten sonra görüntü kare kare oluyo.Acaba kameranın önünde oluyo ya çizilmesin diye ilk alındıgındaki seffaf yapıskan war heralde dedik ama yok öle bişi...Eger ayar sorunu warsa yardım ederseniz sevinirim....
  • Bir de telefonun hafızası 2 GB'a kadar arttırılmıyor muydu?Resmi sitesinde 4 GB'a kadar diyor.
  • Resmi sitede yazan doğrudur büyük ihtimal.
  • KARDEŞ BENDE 1 AYDIR KULLANIYORUM MÜTHİŞ RESİM ÇEKİYOR DEDİĞİN GİBİ OLMUYORÇSEN KAMERA AYARLARINI Bİ DAHA GÖZDEN GEÇİR FOTOĞ ÇEKİMİ GERCEKTEN ÇOK İYİ AYRICADA SANKİ YANIMDA MÜZİK ÇALAR VAR GİBİ...O SES HİÇ BİR TELDE OLAMAZ.....AÇ DIŞARI İÇERİ FARKETMEZ HERKES DİNLESİN SEVGİLER
  • İŞTE 5700 RESİM KIRMIZILIKBULABİLEN MESAJ ATSIN...

     Nokia 5700 XpressMusic | Ana Başlık
  • arkadaşlar bu telefondan almak isteyen olursa dükkanıma bi uğrasın...
  • BU TELEFON ŞU ANDA NOKİANIN EN İYİ İŞLEMCİLİ TELEFONU YÜRÜYEN MÜZİK SETİ HERKESE TAVSİYE EDİYORUM
  • Bir yerde okumuştum kamerada yapılan ayarları kaydetmiyor ve her açıldığında tekrar yapmak zorundaymışız.Bu doğru mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eP_362

    Ses yüksekliği Sony Ericsson Walkman cihazlardan biraz daha az olsa da, ses kalitesi açısından oldukça tatmin edici.

    'MOBİMAG 'ten alıntıdır.'



    eP_362 kardeş bunu yazdın ya, bu telefondan soğudum
    n91 ile 5700 arasında kalmıştım sanırım n91 alacağım
    bu arada bilgisi olan varsa diye soruyorum....

    N91' in yeni versiyonu (bence n90'ın yeni versiyonu n93...gibi) çıkacak mı?
    n91 8 GB demeyin bana




  • quote:

    eP_362 kardeş bunu yazdın ya, bu telefondan soğudum
    n91 ile 5700 arasında kalmıştım sanırım n91 alacağım
    bu arada bilgisi olan varsa diye soruyorum....

    N91' in yeni versiyonu (bence n90'ın yeni versiyonu n93...gibi) çıkacak mı?
    n91 8 GB demeyin bana


    Nokia N91'in yeni versiyonunun ne zaman çıkacağı şu an için belirsizliğini koruyor.
  • Telefon bayramdan sonra elime geçecek bir inceleme yaparım.
  • Arkadaşlar yardım edin.Güncelleme yaparken birdenbire telefonla bağlantı kesildi.Telefon açılmıyor ne yapmam gerekiyor yardım edin...
  • Arkadaşlar benim arkadaşımda bu telefondan alıcak.Tavsiye edermisiniz?
  • KESİNLİKLE VEDE İSRARLA TAVSİYE EDEİRM.MÜZİK ÇALAR TAŞIR GİBİ MÜTHİŞ BİR TELEFON....AL GÜLE GÜLE KULLAN
  • Tavsiye ederim.Daha alalı bir hafta oldu ama cumartesi güncelleme yapayım derken bağlantı koptu ve telefon şimdi serviste.
  • 3250 yi verip bunu almak ıstıyorum
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.