Şimdi Ara

Motorda seri üretim ilk meyvelerini verdi: PD170’ler havalanmak için hazır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2012 yılı Aralık ayında TEI tarafından imzalanan sözleşme ile üretim süreçleri başlayan İHA motoru PD170, geçen 7 yıllık sürecin ardından tüm testlerden başarıyla çıktı ve seri üretim aşamasından geçip üretilen ilk modeller ile birlikte TUSAŞ’a teslim edildi. İlk etapta 13 adet üretilen yerli İHA motorunun üretim ve testleri Eskişehir’de yer alan TEI tesislerinde gerçekleştirildi.



    Bir süredir uçuşlu testlerle de denenen PD170 sayesinde TUSAŞ’ın etkin görevde bulunan insansız hava aracı ANKA, daha uzun süre havada kalabilecek ve daha fazla faydalı yük taşıyabilecek. PD170 TEI’nin ilk İHA motoru olsa da 170 beygirlik bu motora ek olarak 220 beygirlik PD220 de üretilecek ve AKINCI gibi daha büyük milli İHA’larda da görev üstlenebilecek.





    TUSAŞ’a teslim edilen bu motorların yeni üretilecek ANKA ve AKSUNGUR İHA’da kullanılması planlanıyor. İhracat konusunda da ülkemizin elini güçlendirecek olan motorlar, hava araçlarında kullanılacak motorların geliştirilmesi noktasında bir bilgi birikimi oluşmaya başladığının bir göstergesi olarak da son derece önemli.



    Bilindiği üzere ülkemizin son dönemde savunma sanayii alanındaki en önemli eksiklerinin başında motor geliyor ki zaman zaman ihracat önünde de bu durum önemli bir engel teşkil ediyor. Hatırlanacağı üzere Pakistan’a satış anlaşması imzalanan Atak helikopterleri halen bu nedenden ötürü beklemede. Bunun yanı sıra milli muharip uçak için TRMOTOR tarafından geliştirilme süreci devam eden jet motorunun da yaklaşık olarak 2026 - 2027 yılları civarında ilk test çalıştırmalarının başlamış olacağı tahmin ediliyor.








  • Devlet içerisine yerleşmiş adeta parazit konumundaki andavallı memur tayfasına rağmen ortaya ite kalka birçeyler konuyor sözüm tabikide işini layıkıyla yapanlara değil

  • PD220'nin Akıncı'da kullanılabilecek olması biraz düşündürücü. Hali hazırda kullanılan motorlar 450 beygir güç üretebiliyor. Daha hafif bir akıncı için kullanılacaksa da; TSK neden Aksungur gibi bir platform varken düşük kapasiteli Akıncı'yı satın alsın.

  • peki motorda kullanılan demir elementi Türkiyeden mi çıkarıldı yoksa ithal mi edildi?

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    +1

  • SigSauer6 S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
    Bu uçağın 3 sürümü olacak.
    Bu uçak çok farklı rollerde görev yapabilecek, her rolde aynı motor gücüne sahip olması gerekmiyor.
    Bunun için role uygun motor ile güçlendirilecek.
    Örneğin alt sürüm bir model sadece keşif podları ve hafif mühümmat yükü ile uçabilecek iken üst sürüm bir model keşif podlarının yanında ağır mühimmatlar ile uçabilecek.

    1- Alt sürümü ( 2X220HP PD222 TEI ürünü )
    2- Orta sürümü ( 2x450HP UKRAYNA motoru )
    3- Üst sürümü ( 2X550HP TEI ürünü )

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    bir daha motoru yerli mi gibi saçma salak bi soru okumayacağım ya motorun üretilmesinden daha çok buna seviniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemersini -- 15 Ocak 2020; 20:58:4 >
  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Yani, hele kullanılan yakıt yerli olmadıktan sonra motoru yerli olmuş ne işe yarar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • savunma sanayisinin kalbi motor. özellikle ihracat yapılabilmesi için şart. pakistana yerli ve milli atakları satıyorduk noldu ? ilerleyen zamanda helikopter-tank hepsinin motorlarını üretiriz umarım.

  • Yapabiliriz! Sadece biraz zaman ve sabıra ihtiyacımız olduğu bir kez daha kanıtlandı. Hayatınızda "bu yapılamaz, çünkü" diye başlayan cümleleri üstlerinizden çok duyacaksınız. He he deyip geçin sadece, taa ki sizi dinleyen biri çıkana kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    beğenmek için giriş yaptım :) ama yetmez montajını yapan çalışanların dna larını araştırıp gerçekten türkmü değilmi bakılması lazım :)

  • bu motoru istanbul tekno-fest festivalinde sergilemişlerdi,görmüştüm.
    emeği geçenlerin eline sağlık.
    togg'un sedan aracında uygun şanzıman seçenekleri ile iç piyasada satışa sunulsa çok iyi olurdu :)
    bu tip girişimlere köstek olmayı bırakınca bişiler üretilebiliyormuş demek.
    bunun 'civatası ithal' mottosunu da acilen bırakmak lazım.

  • "Ya bunun motoru yerli mi?" sorusu saçma sapan bir soru değildir. Haberi okumaya üşenen bazı saçma beyinlere burdan açıklayalım. Savunma sanayinde üreteceğin her şeyin "yerlisi" olmak zorunda.

    Sen önce bir yerlisini üret ondan sonra ucuza başka altarnatif ithal motor kullanmak istersen satın alırsın. O sana kalmış.

    Ancak savaşta ve ticarette ithal motor senin önüne engel olur. Savaşta kaybettiğinin yerine yenisini koyamazsın, ticarette ise motoru ithal ettiğin adam sana engel koyar satamazsın. Pakistan'a satamadığız Motoru İthal Yerli Helikopterlerimiz gibi.

  • Motor üretmek, araç üretmek, bu millet bunu layıkı ile yapar.. Yeterki köstek olunmasın..

  • Yazsanıza kötü bişeyler hadii. Bunada yazın :)

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Elektrikli arabada şanzıman yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoksul seytan yapamazzzlar diyordun kadırıyorlar diyordun şimdi edebiyata başlamışın ne iş :) senin bildiğini herkes biliyor dünya bilwe 6 günde yaratılırken siz çemkirmek için sıraya giryordunuz

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    özelleştirilen daha sonraları yunan şirketine satılan ereğli demir çelik fabrikasında üretilen demir olabilir.şu an hisse dağılımı nasıldır bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 16 Ocak 2020; 22:6:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umit_22

    "Ya bunun motoru yerli mi?" sorusu saçma sapan bir soru değildir. Haberi okumaya üşenen bazı saçma beyinlere burdan açıklayalım. Savunma sanayinde üreteceğin her şeyin "yerlisi" olmak zorunda.

    Sen önce bir yerlisini üret ondan sonra ucuza başka altarnatif ithal motor kullanmak istersen satın alırsın. O sana kalmış.

    Ancak savaşta ve ticarette ithal motor senin önüne engel olur. Savaşta kaybettiğinin yerine yenisini koyamazsın, ticarette ise motoru ithal ettiğin adam sana engel koyar satamazsın. Pakistan'a satamadığız Motoru İthal Yerli Helikopterlerimiz gibi.
    Ya evet F-35 lerin bütün parçaları Amerikada yapılıyor.
    F-35 örneğini güncel diye verdim F-16 da farketmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.