Şimdi Ara

Elektronik tebligat sistemi ile gecikmeler tarih olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katılımıyla Sheraton Ankara Otel'de düzenlenen Elektronik Tebligat Tanıtım Programı'nda bir konuşma yaptı. Turhan, Elektronik Tebligat Sistemi ile gecikmelerin ve bu gecikmelerden kaynaklanan aksaklıklarla mağduriyetlerin tarih olacağını söyledi.



    Bilgi ve iletişim teknolojilerinin insan hayatı ve kamu işleyişinin ayrılmaz parçası haline geldiğini belirten bakan "Günümüzde ulaştırmadan savunmaya, sanayiden sağlığa, eğitimden adalet hizmetlerine kadar bilgi ve iletişim teknolojilerinin nüfuz etmediği alan bulunmuyor" ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.AB'nin akıllı telefonlar için evrensel şarj portu önerisine Apple karşı çıkıyor



    Turhan, Elektronik Tebligat Sistemi'nin kurulmasında PTT'nin üstlendiği role dikkat çekerek, kurumun üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirdiğini belirtti. Fiziki olarak günlerce süren tebligat işlemlerinin saniyeler içinde ilgilisine ulaştırılmasını sağlayan e-tebligat uygulaması, adalet sistemimizin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde işlemesine imkan tanıyor.





    Doğaya önemli katkı sağlayacak



    Elektronik Tebligat Sistemi, yaklaşık bir yıldan beri yürürlükte. Uygulamada 1 Ocak 2020 itibarıyla yeni bir safhaya geçildi. Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarıyla kısa sürede yaygınlaşması bekleniyor. Dijital dönüşüm stratejisinin en önemli aşamalarından biri olarak kabul edilen sistemin, e-Devlet gibi dijital uygulamalara da entegre edildiği bildirildi.



    E-tebligat'ın en önemli katkılarından birinin de doğaya olacağını söyleyen Turhan, "Geride bıraktığımız yıl içinde 19 milyon tebligat sistem üzerinden ilgililere ulaştırılmıştı. Böylece 8 bin ağaç kesilmekten kurtulmuş oldu. İnşallah kurtarılan ağaç sayısı yüz binleri bulacak. Ayrıca çok ciddi oranda maddi tasarruf da sağlanacak. Geçen yıl sistem üzerinden yapılan gönderimlerle sağlanan tasarruf 200 milyon lirayı buldu" dedi.








  • Türkiye'nin dijitallesme acisindan gelistigini görmek güzel. E-devlet sistemi gercekten yapilan en basarili islerden biri

  • Vatandaşın resmi işlem başvurusu sırasında e-devlet üzerinden tebligata teşvik edilmesi ve dosya masraflarından indirim yapılması bu sisteme geçişi hizlandiracaktir. Bir süre sonra zorunlu hale getirilmesi ve kullanmayı bilmeyenden posta ücreti talep edilmesi lazım.

    E fatura da ücretten düşüş kampanyası yada hediye ek kota kampanyası ile teşvik edilmeli.



    Mesela dava açacak şahsa e-devlet üzerinden tarafıma tebliğ yapılmasıni kabul ediyorum şeklinde imza attırılsın ve kabul etmemesi durumuna posta ücretinin davacıya yansıtılması zorunlu olsun. Davaliya da ilk fiziki tebliğden sonra zorunlu tutulsun.



    Neden e-devlet olsun diyorum? Çünkü normal eposta sistemleri kanitlanabilirlik açısından elverişli değil.



    Birde memurlara kurum içi tebliğler kurumsal eposta veya e-devlet üzerinden zorunlu olsun. Uygulama bildirim verir veya SMS gelirse açar bakarız tebligata.





  • Bir çok alanda elektronik sisteme geçildi ama hala kağıt işi var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E-devlet üzerinde mail kaydınızı mutlaka yapın! Sonra "E-devlet'te size duyuru yapmıştık" diyorlar ama sizin haberiniz olmuyor! E-tebligat diye aratıp ilgili yere kaydetmeniz gerekiyor, E-Devlet'in kendisine kaydettiğiniz maili tebligat yapan sistem bilmiyor, ayrı sistemler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 15 Ocak 2020; 15:32:27 >
  • Artık Ptt düşünsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah aşkına o kadar tebliğatıların %90 ı eminim borç harç, haciz okeye dönüyoruz haberimiz yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Allah aşkına o kadar tebliğatıların %90 ı eminim borç harç, haciz okeye dönüyoruz haberimiz yok.
    Tebligatlarin borc, harc ile ilgisinin olmasinin konumuzla ne ilgisi var acaba?????
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    canım istedi ne olacak şimdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E faturaya geçildi ok güzel fakat bu sefer de e faturayı basıp veriyorlar. Ne anladım ben şimdi bu işten!

  • Hangi yolla yapılacak bu tebligat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adliyelerden hala etebligat gelmiyor kağıt gönderi geliyor bana dijital olarak gelmeyene dijital olarak gerti cevap yazarsamda gitmiyor aramadığım yer kalmadı kimse bir bilgi vermiyor keşke mükemel olur gelmedi gitmedi derdinden kağıttan kurtulacaz 4 gözle bekliyoruz herkes öğrensin ve geçsin

  • Bir elektronik imza sahibi olursanız,
    1-Uyap vatandaş portal üzerinden tarafı olduğunuz dosyaları(Hazırlık, Soruşturma dosyaları hariç) görüntüleyebilir ve dosya içerisindeki dijital ortama aktarılmış evrakları goruntuleyebilirsiniz. *
    2-Adalet Bakanlığınca sunulan uyap doküman editörü ile talebinizi, dilekçenizi yazıp dijital olarak imzalayıp, uyap üzerinden dosyasına gönderebilirsiniz.

    *Dosyadaki evraklar yalnızca e imza/mobil imza ile giriş yapılması durumunda erişime açıktır. Diğer yöntemlerle giriş yapıldığında sadece safahat bilgisi(dosyadaki hareketler dökümü diyeyim) görüntülenebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam ne güzel dijital anlamda yenilikler yapılıyor. Ama devlet kurumlarının sunucuları yoğun kapasiteleri kaldıramıyor ve güvenlik bakımından da zayıf. Oralara da bir atsanız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence çok güzel bir uygulama ama kurumlar anlık takipte olup online tebligatı geciktirirsede aynı şekilde yine mağduriyet ortaya çıkacaktır.Kurumlara bu sistem gelişirken bunun hassasiyeti de verilmeliki gecikme oradada online olarak yansımasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.