Şimdi Ara

Airbnb müşterilerin psikopat olup olmadığını 'yapay zeka' ile tespit edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti sunan Airbnb, müşterilerin kişilik özelliklerini sosyal medya hesaplarını ve çevrimiçi etkinliklerini analiz ederek tahmin edebilen yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştirdi. Şirket bu sayede ev sahiplerini korumayı ve konutların zarar görmesini engellemeyi umuyor.



    Ayrıca Bkz.OnePlus 8'in ekranı tanıtıldı: 2K OLED panel + 120 Hz tazeleme oranı



    Söz konusu yazılım Airbnb'nin 2017'de satın aldığı Trooly şirketinin teknolojisini temel alıyor. Ancak yapay zekanın sosyal ağlardaki sayfaları analiz etmek için hangi algoritmaları kullandığı tam olarak açıklanmadı. Resmi web sitesinde sadece sistemin “yüzlerce veri türünü” işlediği belirtiliyor.





    Müşteriler özenle seçilecek



    Bunlar arasında sabıka kayıtları, trafik ihlalleri için para cezaları, alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı ve psikopat eğilimlerinin olup olmadığı gibi veriler var.



    Airbnb bu tür yöntemler kullanarak yeni müşterilerinde kişilik bozukluğu olup olmadığını tespit edecek. Şirket ortaya çıkan "güvenilirlik puanına" göre bu kişilerin hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacaklarını belirleyecek.








  • Mantikli. Turkiye gibi ulkelerde pratikte nasil uygulanacak merak ediyorum :) .

  • Anladığım kadarıyla online ev kiralama sitesi, günlük veya aylık evini kiralıyorsun birinin veya kiraya veriyorsun. Haliyle emlakçı gibi aracı olan bu site sorunsuz bir kişiyi bulmaya çalışıyor ev sahibine veya kiracıya. Ama ya talepler artarsa. Siyasi görüşünü, cinsel sapkınlıklarını, ilişkisindeki kaçamakları, kişisel sırlarını, yatırımlarını veya bankadaki parasını da kurcalarsa ne olur bu algoritma?

  • ..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.