Şimdi Ara

256 megapiksel kameralı ilk telefon geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 108 megapiksel çözünürlükte kameraya sahip akıllı telefonlar artık hiç kimseyi şaşırtmıyor. Ancak aynı şeyi 256 megapiksel için söyleyemeyiz.



    Bu tür son derece yüksek çözünürlükte kameralar ile donatılmış telefonların ne zaman hayatımıza gireceğini kestirmek zor fakat bunlardan biri Çin'de test edilmeye başlandı bile.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi A2 Android 10 güncellemesine kavuştu



    Akıllı telefonlar için çeyrek milyar piksel çözünürlükte kameraya ihtiyaç var mı yok mu bu ayrı bir tartışma konusu ancak şu bir gerçek ki "megapiksel çılgınlığı" önümüzdeki yıllarda da devam edecek.





    Telefon hangi markaya ait?



    İnternete düşen yeni bir fotoğraf bunu gözler önüne serdi. Kamera uygulamasının ekran görüntüsü, 256 MP çözünürlükte çekim modunu açıkça gösteriyor.



    Çinli bir kaynak tarafından sızdırılan görüntünün hangi modele ait olduğu açıklanmadı. Ancak arayüze bakılırsa karşımızda Xiaomi markalı bir telefon duruyor.








  • Saçmalık. Bu kadar yüksek çözünürlük megabayt olarak da çok büyüyor. Bu telefona bu boyutta kaç resim sığar ki? Ayrıca bu kadar ayrıntılı ne çekeceksin, kedini köpeğinin eşinin kızının model olmayan vasat üstü resimlerini mi? Sanat mı bu çektiklerin bu kadar değerli megapikseller ve hafıza kartları harcıyorsun derler adama. Gereksiz.
  • 1 gigapikselli telefonları bekleyin derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Tamam bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir telefonun kamera sensörüne bu kadar pikseli sığdırmak imkansız kadar zor. Ama adamlar fotoğrafları 25mp olarak çekip yapay zeka ile onu 256 yapıyorlarsa geçsinler bu işleri..

  • 12Mp bi dslr kadar detay vermeyecek boş işler diyeceğim ama reklam reklamdır herkes detaylara bakmıyor, Bu şekilde para kazanıyorlar.
  • htc one vardı 4mp çok güzel fotoğraf çekiyordu. hey gidi günler :))

  • Cahil cühela avına hazırlanıyorlar.

  • Ne kadar çok o kadar iyi. Alt tarafın fiyatını düşürüyor.

  • ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anonim A.Ş -- 13 Ocak 2020; 15:5:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nereye kusuyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gel gelelim 12 mp lik iphone ler daha iyi çekicek😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 mp’lik iPhone karşısında çamur gibi fotolar çekecekse kalsın istemiyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimiridi migipiksil inimli diğil inimli ilin linsin kilitisi.. Diye çok bilmişler gelecek yine tabiki bunların çoğu 8MP 12MP kameralar ile eziklik yaşayan elmacılar. 48, 64 ve 108MP her zaman 12'den daha iyidir ama iyi bir lens olması lazım. Evet lens kalitesi önemli ama kaliteli bir 108 megapiksel kaliteli bir 12 megapiksel lensten daha iyidir. Hiç kimse kusura bakmasın ama Samsung ve Apple jenerasyonda sınıfta kalmıştır hala yıllardır aynı sensörleri kullanıyorlar ve Hiçbir gelişme yok. Onun için lens kalitesi önemli diye geyik yapmaya gerek yok. Note 10+ evet çok iyi kameraya sahip bir telefon Ama 12 megapiksel de bir yere kadar. Işte aynı kalitede aynı kaliteli lensin mesela Samsung'da en kötü 48 megapiksel olduğunu düşündüğünüz zaman ortaya bambaşka bir rekabet çıkar zaten bir sonraki Samsung telefonlarında veya Apple telefonlarda Muhtemelen bunları göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anonim A.Ş A kullanıcısına yanıt
    1 megapiksel 1 milyon pikseldir, byte gibi düşün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam 256’da nasıl bir 256 :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Çözünürlüğün tek artısı detaydır. Ne kadar fazla piksel o kadar fazla detay demektir. Fakat buna bağlı olarak ne kadar fazla piksel o kadar az ışık demektir. Işık ne kadar az olursa kumlanma da o kadar fazla olur. Bu da imaj kalitesini düşürür.

    Eğer çözünürlük bu kadar etki etseydi DSLR üreticileri FF sensörlü cihazları çoktan gigapiksellik çözünürlüklerle çıkarmışlardı. Kullanıcıyı kandırmak için hababam diyaframa abanıyorlar. Açık diyaframla her kamera iyi çeker. Asıl maharet düşük ışıkta yüksek ışık duyarlılığı (ISO) kısa enstantane ve görece orta ya da kısık diyaframla iyi bir çekim yapabilmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efektif mi ve o cozunurlukte ZSL 10 bit destegi de olacak mi ? RAW 256 MP olacak mi ?

    Yoksa yukari olceklemenin pazarlama adiyla mi tanitilacak yeni birseymis gibi :) ...

  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    S10+ ve xiaomi note 7 kullanmaktayim mpleri biliyorsun neredeyse iki kati onde note 7 ama s10+ in ceyregi kadar kaliteli degil. Bence yanlis dusunuyorsun.. f/p dersen eyvallah alo alo whatsapp vs guzel ama kamera konusunda kagit ustunde pompalamasyondan baska birsey degil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.