Şimdi Ara

Çin’de ortaya çıkan gizemli hastalık, yeni bir tür virüse işaret ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin’de ortaya çıkan gizemli hastalık, yeni bir tür virüse işaret ediyor



    2003 yılında ortaya çıkan ve Çin ile Hong Kong’da toplam 648 kişinin ölümüne neden olan ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının üzerinden 17 yıl geçti. Bulaşıcı olan hastalığın etkilerinin artık görülmediği düşünülürken Çin kaynaklı gizemli bir solunum yolu yetmezliği rahatsızlığı haberi gündeme bomba gibi düştü.



    Ayrıca Bkz.Cebe giren dev İHA: Black Hornet 3



    Ülkenin Hubei Eyaletine bağlı Wuhan şehrinde görülen rahatsızlığın, ocak ayının başından itibaren 59 kişiyi hasta ettiği ifade edilirken virüsle ilgili de yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, hastalığın SARS ailesi içinde yer alan yeni bir tür koronavirüs sebebiyle yayılmış olabileceği belirtildi. Oldukça geniş bir yelpazede yer alan koronavirüsler; soğuk algınlığına neden olan türler ila SARS ve Ortadoğu solunum sendromuna (MERS) sebebiyet veren türler arasında değişiklik gösterebiliyor.



    Çin’de ortaya çıkan gizemli hastalık, yeni bir tür virüse işaret ediyor



    Hastaların birinden alınan örneğe yapılan gen sıralaması yöntemi sayesinde tespit edilen virüsün, ciddi semptomlara yol açtığı ancak yüksek oranda bulaşıcılık sergilemediği açıklanmış.



    Hastalığın şehirdeki bir balık pazarından kaynaklandığı şüphesiyle hareket eden yetkililer, rahatsızlık şikâyetiyle başvuranların çoğunun buradaki işyeri sahipleri veya müşteriler olduğunu ifade etmiş. Hastalığın pazarda satılan balık ve canlı deniz hayvanları aracılığıyla yayılmış olabileceği şüphesini de değerlendiren yetkililer, virüsün kaynağını tespit etme çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.



    DSÖ yapmış olduğu açıklamada, “Yeni bir tür virüsle ilgili ilk tespitin bu kadar kısa sürede yapılabilmesi, Çin’in salgın hastalıklarla mücadele yöntemlerinde gösterdiği gelişmeyi açıkça ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullanmış.




    Kaynak:https://www.cnet.com/news/outbreak-of-mysterious-illness-in-china-traced-to-never-before-seen-virus/







  • Kesin Amerika'nın parmağı vardır.

  • Başlığı okurken verem oldum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Çin’de ortaya gizemli hastalık"

    Köşeye dikine olsa daha iyi olurmuş.

  • Cin i sevmem lakin dunya da en cok ureyenler afrika, hindistan ve cin ... hadi cin calisiyor ediyor. insanlari farkli kulturlere saygili ... lakin bu afrikali ve hindular?

    en az 10 adet hidrojen bombasi bence asiri nufus sorununu cozer. yoksa bunlar akil edip "yahu benim gotume giymeye donum yok, o zaman 5 cocuk yapmayip 2 tane ile yetineyim" diyecek kulturleri olmadigi icin ... tek sorun putin`in atom bombasiz aktif edebiliyoruz dedigi hidrojen bombasi dir...
  • Bize iki iskender ortaya da bir gizemli hastalık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 10 Ocak 2020; 13:12:30 >
  • Yayınlayacağınız haberi önizleme yapıp okumazmısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 10 Ocak 2020; 13:45:33 >
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Böyle boş beleş yorum az görülür.

  • 1 ayda her yere yayılmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.