Herkese merhabalar, bildiğiniz gibi sıcaklar yavaş yavaş bastırıyor. Bizim evin mutfağı da özellikle öğleden sonra aldığı direkt güneş ile tam bir fırına dönüyor, hele yemek pişerken... Perde örtmenin fayda etmediği bu duruma karşı çözüm olarak mutfağa klima taktırmayı düşündüm ancak dış üniteyi koymak için uygun yerim yok. Birden aklıma marketlerde gördüğüm taşınabilir klimalar geldi. Mutfağım yaklaşık 16 metrekare. Diyorum ki böyle bir cihaz alsam (sadece soğutma amaçlı kullanılacak) acaba verim alabilir miyim ? Tek kötü yanı duvara ufak bir yuvarlak delik açılacak ama o kadar da olabilir... Aşağıdaki linkteki cihazı buldum, fiyat olarak iyi gibi geldi. Bu tip cihaz kullanan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Saygılarımla...
Delik ne için, ortamdaki havayı emip soğutmuyor mu?
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
Delik ne için, ortamdaki havayı emip soğutmuyor mu?
Sn.bobita, dediğiniz gibi ortamdaki havayı soğuturken ortaya çıkan sıcak havayı dışarı atması için cihazın arka tarafında bir egzost deliği var. Bu delik bir esnek hortum ile dışarıya bağlanmak zorunda (En azından benim gördüklerim öyle idi...). Saygılarımla...
Ne anladım o zaman portatif klimadan,duvara delik v.b. açtıktan sonra split klima alır kullanırım.Ben de bunları katalitik soba gibi,istediğin yere götür,kullan sanıyordum....
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
arkadaşım bence alma babam almış geçen yaz,,hem çok az soğutuyor hemde dediğin gibi bir çıkış borusu var ,,,ordan alim oraya götürim olayı yok yani..yinede karar senin
Herkese merhabalar, konuyu açtığımdan bu yana geçen süre zarfında bu tip bir cihazın pek de pratik olmayacağı sonucuna vardım ve almaktan vazgeçtim... İlgi gösterip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim... Saygılarımla...
Herkese merhabalar, konuyu açtığımdan bu yana geçen süre zarfında bu tip bir cihazın pek de pratik olmayacağı sonucuna vardım ve almaktan vazgeçtim... İlgi gösterip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim... Saygılarımla...
Bence de vaz geçtiğiniz iyi olmuş. Soğutma kapasitesi 8537 btu. Yani çok düşük. O kadar para verdikten sonra 564 ytl'ye Arçelik'in 9000 btu split kliması var. Eminim daha fazla iş görür...
Evet piyasadaki birkaç marka ve modelin çıkışları yok.iyice araştırmanız gerekirdi.Zibro nunda öyle bir Modeli var ve 584 ytl.Çokta tasarruflu bir cihaz.
Yanlış yazmışım kusura bakmayın.Tabiki zibro nunki boru çıkışlı.Ben mobil klima var zibronun diyecekken borusuz gibi bir anlamda söylemişim.Boru çıkışı olmayan modellerde var tabikide hem çok pahalı hem ülkemizde bulunmaz diye biliyorum.Ben Almanyada fuarda görmüştüm hiç hava çıkışı gerektirmeyen mobil klima.