Şimdi Ara

Thunderbolt 4 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Maliyetli olduğu için henüz yayın kullanıma geçemeyen Thunderbolt teknolojisi gelişmeye devam ediyor. Bir süre önce Thunderbolt 3 teknolojisini açık kaynak hale getirerek USB 4.0 standardına temel olmasını sağlayan Intel, CES 2020 fuarında yeni nesli de doğruladı.



    Thunderbolt 4 neler sunacak?



    Thunderbolt 4 olarak karşımıza çıkacak olan yeni teknoloji üzerinde çalışmalar devam ediyor. Intel henüz resmi bir duyuru yapmadı ancak yakın zamanda teknolojinin son halini alacağını belirtmekle yetindi.



    Ayrıca Bkz.Kingston en hızlı SD kartlarını CES 2020 fuarında duyurdu



    Thunderbolt 4 teknolojisi USB 3.2 Gen 2 bağlantısı üzerine 4 kat daha yüksek hızlar sunuyor. USB 3.2 Gen 2 teknolojisi hali hazırda 10Gbps hızlarında olduğu için Thunderbolt 4 muhtemelen 40Gbps seviyelerinde olacak.



    Intel'in yen nesilde hızları arttırmaktan ziyade fonksiyonellik anlamında bazı gelişmeler yapacağı tahmin ediliyor. Thunderbolt 4 teknolojisi yıl sonuna doğru Tiger Lake işlemcilerinde kendisine yer bulacak.








  • Intel'in Thunderbolt'un patentini açması ile USB Type C portu üzerinden çalışabiliyor olması çok büyük bir gelişme. Yakın gelecekte Thunderbolt artık herkesin kullandığı bir teknoloji olacak.

  • Thunderbolt 3 zaten 40 Gbps hız sunuyor

  • fbkaya kullanıcısına yanıt
    Klasik Ekrem71 haberi

  • AMD işlemcilere thunderbolt desteği gelir mi?

  • usb 3.1 gen2 20 Mpbs değil mi zaten ne takacaksınız bu hızda?m2 ssd alıp 20 Gbps destekli kutu alsanız anca.onun da düzgün çalışıyor diyenini görmedim.saniyede 2.5gb ile yedek almak bir harika dostum yapacaksanız bilmem de 40 Gbps dediğinizi m2 ile bile kullanamazsınız gen4 m2'ler bile 4.4 gb yazma hızı sunuyor.bu tb 4 dediğinizin hızı ne bilmiyorum ama bir kişi çıksın desin ki ben o hızla şu işi yapacam.bu arada burası ya render ya oyun oynayanların sitesi o yüzden abuk subuk şeyler söylemeyin yok applemi bağlarken şu programda video edit takla atacam diye.bu kadar şeyi niye anlattım çünkü şu resmi koyacam direkt kabak gibi koymayayım dedim.


    Thunderbolt 4 geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Ocak 2020; 22:56:49 >




  • Bu teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması oldukça önemli. Keşke gelişse, ucuzlasa ve yayılsa. Laptop alırken unutup dikkate almadığım bir özellik oldu. Küçücük bir pci express portu bir çok amaç için kullanılabilir. Harici ekran kartı vb. yüksek arabirim gerektiren bir çok bağlantı dahil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    usb 3.1 gen2 20 Mpbs değil mi zaten ne takacaksınız bu hızda?m2 ssd alıp 20 Gbps destekli kutu alsanız anca.onun da düzgün çalışıyor diyenini görmedim.saniyede 2.5gb ile yedek almak bir harika dostum yapacaksanız bilmem de 40 Gbps dediğinizi m2 ile bile kullanamazsınız gen4 m2'ler bile 4.4 gb yazma hızı sunuyor.bu tb 4 dediğinizin hızı ne bilmiyorum ama bir kişi çıksın desin ki ben o hızla şu işi yapacam.bu arada burası ya render ya oyun oynayanların sitesi o yüzden abuk subuk şeyler söylemeyin yok applemi bağlarken şu programda video edit takla atacam diye.bu kadar şeyi niye anlattım çünkü şu resmi koyacam direkt kabak gibi koymayayım dedim.


    Thunderbolt'a bağlı dock kullanarak hdmi, ses, klavye-mouse ve usb çıkışları tek kablo üzerinden uzak mesafelere taşıyabiliyoruz.

    Kilere koyduğun kasayı yatak odasında kullanabiliyorsun mesela Fan, pompa, coil-whine sesi duymuyorsun.

    Ya da tek kasa, farklı yerlerde 4-5 client. Hepsi çok düşük input lag ile oyun oynayabiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması oldukça önemli. Keşke gelişse, ucuzlasa ve yayılsa. Laptop alırken unutup dikkate almadığım bir özellik oldu. Küçücük bir pci express portu bir çok amaç için kullanılabilir. Harici ekran kartı vb. yüksek arabirim gerektiren bir çok bağlantı dahil.
    arkadaşım tırı vırı yapma bana sanki ben teknoloji düşmanıymışım gibi.ne dedim biri çıksın bu hızı ben şunda kullanacam desin.var mı şu anda?olmazsa olmaz kesin lazım bir şey mi değil.site intel reklam propaganda Allah Allah yapıyor bir süredir sanki çok başarılı bir firmaymış da tb4 çıkarmış da halt bir şeymiş gibi kimsenin umurunda değil ben buna kızıyorum yoksa şöyle ötede geliştirsinler ne geliştiriyorlarsa.bize lazım olduğu an konuşuruz şu anda yaptığımız boş lakırdı.




  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    pompa sesi duymuyorsun ha vay be çok faideli bir şeymiş inteli tebrik ediyoruz bu üstün icadından dolayı.su soğutma yerine kaliteli hava soğutma kullansan da pompa sesi duymuyorsun gitmiş milyonlarca dolar.böyle fantezi şeylerle gelmeyin demiştim regular joe'nin bir işine yarıyor mu ya-ra-mı-yor bitti.
  • Özetleyelim.
    Thunderbolt geliyor.
    Hızda değişiklik yok.
    Fonksiyonel değişiklik bekleniyor.
    Tiger Lake işlemciler ile desteklenecek.

    Gerisi vada vada vudu vudu.
    Orijinal haber de böyle.
    Zaten yıllardır var elimizde 40 Gbps hızında bir Thunderbolt. Daha ne gerek var USB 3.2 Gen 2 ile falan karıştırmaya.

  • Arkadaşım benim övdüğüm intelin bir ürünü değil.

    Şuan piyasadaki bir çok iş ve oyun dizüstü cihazı throttle sorunu yaşıyor mu yaşıyor. Neden hem H serisi Intel işlemciyi hem Oyun veya İş amaçlı gpular taşınabilecek normal dizüstü cihazlarda soğutalamıyorda ondan.

    Kaç kişi oyuncu ve iş amaçlı güçlü bir dizüstü bilgisayarda kucağında konforlu ısınma ve kullanım sorunu olmadan kullanabiliyor ağır oyun ve uygulamarda? Bu port veya ilerde Amd'nin daha ekonomik bir şekilde benzer bir teknoloji üretebilmesi ile neler elde edilebilir diyecek olursan;

    Yüksek performans ve hassasiyet gerektiren

    - Grafik Kartı
    - Ses Kartı
    - Ağ kartı gibi çözümleri doğrudan pci express ile aynı genişlikte olmasada çok iyi bir hızda laptobuna portatif bir şekilde bağlama imkanı elde ediyorsun.

    Fiyat,Portatiflik ve Performans gibi kriterlerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda bu kullanım senaryoları insanlar tarafından çok benimsenmemiş olabilir. Fakat bu teknolojiyi işlevsizleştirmez. Ben laptop alırken aslında Thunderbolt'lu bir cihazı aradığım fiyatta bir cihaz içerisinde de bulamadığım için es geçmek zorunda kaldım. Bu da ya teknolojinin dengesiz maliyetliğinden yada Intel'in uyanıklığından ötürü artık bilmiyorum.

    Donanımhaber tek bir firmadan değil açıkça belirttiği üzere yüzlerce firma ile gerçekleştirdiği sponsorluklar, reklamlar ile gelir elde ediyor. Bu ne yazık ki bir yandan üzüyor fakat kullanıcıdan gelir elde etmeyen bir işletmede ne yazık ki kaçınılmayacak bir durum.

    Umarım ki Amd, Laptop işlemcilerinde bir sonraki dönemde bu tarz bir teknoloji ekleyebilir.




  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    Bunu hiç düşünmemiştim bu da çok mantıklı. Hatta maddi imkan varsa ev içerisinde gerekli thunderbolt kablo alt yapısı her odaya sağlanarak düşük sistem gücüne sahip küçük thunderbolt'lu bir cihaz ile ısınmadan dizüstünde ekstreme ayarlarda oyun oynanabilir veya iş gerçekleştirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Ocak 2020; 23:13:20 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    böh... hiçbir işe yaramayan icat için bu kadar şeyi okuyup cevap yazmayacam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.