Şimdi Ara

Norveç'te elektrikli araç satışları rekor seviyeye ulaştı: Lider Tesla Model 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli araçlara geçişin nüfusa oranla en yaygın olduğu ülkelerden biri Norveç. Bu durum, 2019 yılı satış rakamlarının paylaşılmasıyla bir kez daha kanıtlanmış oldu.



    Açıklanan verilere göre, 2019 yılında elektrikli araçların toplam satışlardaki payı bir önceki yıla göre yüzde 35 artış gösterdi. 2019’da Norveç’te satılan yeni araçların yüzde 42’sini elektrikli araçlar oluşturdu. Bu oran 2018 yılında yüzde 31 olarak açıklanmıştı. 2013 yılında ise elektrikli araçların toplam satışlardaki payı yüzde 5 civarındaydı.



    Ayrıca Bkz.Fisker Ocean elektrikli SUV tanıtıldı: ABD'de 30 bin dolara alınabilecek



    Marka bazında bakacak olursak, geçen yıl Norveç’teki elektrikli araç satışlarının büyük çoğunluğunu Tesla gerçekleştirdi. Toplamda 18 bin 798 adet satış yapan elektrikli araç üreticisi, ülkenin 2019’daki en popüler markası olan Volkswagen’in yalnızca 150 adet gerisinde kaldı. Tesla’nın sattığı araçların 15 bin 683 adetini Tesla Model 3 oluşturdu.



    Norveçli yetkililer, 2020 yılında satılan her iki yeni araçtan birinin elektrikli olmasını ön görüyor. 2025 yılına gelindiğinde ise satılan tüm yeni araçların yüzde 100 elektrikli olması hedefleniyor.








  • Çünkü kültürlü ülke. Elektrikli araç dışındaki araçların havayı kirlettiğini biliyorlar. Bir ülkede hava kirliliği artarsa astım ve kanserde artış olacağını biliyorlar.

  • Valla tesla batacak diyorlardı ama geleceğin lider otomobil markası olma yönünde hızla ilerliyor.

  • Evet coğrafya kaderdir ve harika bir coğrafyada yaşıyoruz buna eminim fakat beyinler bu harika coğrafyanın çok gerisinde kalıyor...

  • Bu forumda tesla battı batıcak diyende çoktu bu işin lideridir tesla keşke burayada gelse model 3 gerçekten çok iyi araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveçte ötv var mı acaba? Norveçin kendi otomobil markası var mı? asgari ücret / birim ücrete göre kaç asgari ücret ile araç alıyorlar? ileride ötv koymayı düşünüyorlar mı? Şimdi bunları kendimizle de kıyaslayalım... millet otomobile binerken at ile gitmek... zamanlarını anımsayalım... demek ki acaba araba olmasaydı ata binmek için ötv alınırmıydı? :)) Neden bizim ülke çizgi film tadında? :)))

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Norveç'in çok ciddi yer altı kaynakları var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet kulturunu cikardigi petrole , petrolle biriktirdigi dunyanin enbuyuk varlik fonuna borclu. Neymis kultur esittir para

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BaatılRhymer kullanıcısına yanıt
    coğrafya kader değildir hocam, bakınız amerika meksika sınırına. bir amerikaya bir meksikaya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    Çünkü kültürlü ülke. Elektrikli araç dışındaki araçların havayı kirlettiğini biliyorlar. Bir ülkede hava kirliliği artarsa astım ve kanserde artış olacağını biliyorlar.
    Eğer o elektrikli araçları şarj edebilecek yenilenebilir enerjiye sahip değilseler havayı yine kirletir hatta daha çok kirletir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Norveç ya da danimarkada elektrikli araçların bu denli pazar kazanması içten yanmalı araçlardan alınan bizdeki ötv benzeri ekstra vergiler.

    Bugün Norveçte tesla model 3 başlangıç fiyatı 390 bin kronken, golf başlangıç fiyatı 350 bin kron. 25 bin euroluk içten yanmalı araca ekstra %60 ötv bindirdiğinizde fiyat 40 bin euro ya çıkarken, tesla da 40 bin euro ya satılıyor yani tesla herhangi bir orta üst C segment ile aynı fiyattan satılmış oluyor.

    Bugün Norveçte içten yanmalı clio başlangıç fiyatı 165 bin TL :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 6 Ocak 2020; 22:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Usta 3 farklı kurdan 3 farklı araçtan fiyat verdin bir halt anlamadım kim neyi kaça alıyor Allah aşkına bir daha yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reaper2346 kullanıcısına yanıt
    Norveçte ya da danimarkada yaşayan bir insan ötv olmadan üstünede teşvik alarak elektrikli araç alabilirken, içten yanmalı motorlu araç almak istediğinde %60a varan ötv ve ekstra kullanım vergileri ödüyor. Afaki örnek veriyorum başka bir ülkede 35 bin euro ya satılan elektrikli araçla 20 bin euro ya satılan herhangi bir C segment araç, danimarkada ya da Norveçte ki vergilendirme ile aynı fiyattan satılıyor. Bu durumda da elektrikli araç almamak için sebep kalmıyor onlar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam daha net oldu benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslada gözümüz yok biz egea ya bile razı olduk :(

  • Petrol çıkan bir ülke ama bilinçli halk oldukları için elektrikli araba alıyorlar. Tüm dunya norveç gibi olsaydı ne guzel bir yer olurdu. D

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    ki sahipler

  • Konya kadar yer hükümsüzdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • logi666leboss L kullanıcısına yanıt
    bizde 10 maaş hediye edelim icabında keselim devlete varlık fonunu büyütüp dışarıya borç verelim faizli yada dışarının kar getiren kuruluşlarını alalım diyecem ama adam diyor ki köprü yapıcam para ver anneciğim parayı veriyor anne sonra anne bu köprü üzerinden geçersen her geçişte 10tl ödeyeceksin diyor çocuk böyle devlet olur mu? :))) Hain evlat ökkeş vardı bir zamanlar lemanyakta :))) Durum vahim !

    Devleti artık çocuk gibi görüyorum. Anne para veriyor çatapat alıyor füze alıyor. Çatapat ve füze yapıp diğer çocuklara da satabilir. Bir yandan ama annenin başına bela getirebilir. Birinin gözü çıkar kafası patlarsa. Halbuki anneye göre çocuğun okuması lazım. Tehlikeden uzak durması lazım güvenli-büyümesi için. Ve okuldan sonra ise çocuğun işe girmesini çalışmasını ister anne. Üretim var mı? ne üretiyoruz şimdi tekrar soralım.

    Madenlere gelince onlar marul değil bir defa verince yerinde maydonoz gibi sulayınca tekrar çıkmıyor. Ama dolar o madeni x6 kat ile toprağından söküp hatta araba yapıp 100$ kar ile dünyanın diğer ucuna götürebiliyor aynı madenden yapılan araba ise sana ötv. vs. ile pahalıya satılıyor dolarla çalışmıyorsun ama tl ile de alamıyorsun kendi toprağın sandığın yerde köle olmasan neden ötv olsun? bu toprakta misafir değil kölesin ve sahibi de değilsin demeye çıkıyor. Her şey dolarla ama maaş TL ile TLde adam kandırma aracı olmuş. Petkimden geri dönüşmüş naylon bile alsan dolarla ***uyanık bir devlet olsan indexsleme yaparsın. Photoshopta var indexleme gif indexed color kitlemek ***1dolar 7tl demek senin toprağındaki mineralleri de daha kolay hızlı alırım demek.*** 1dolar 100TL olursa daha çabuk bitersin. Neden dolar-euro kuru birbirine yakın? amerika abyede mal satıyor. 1dolar 100euro olsa ne olurdu? / kendi toprağında köle edilmek. Her doğan aslında bu toprağa ortak sadece borca değil hazinesine. Yani topraklar ağaçlar madenler hepsi BİZ kavramına ait şimdilik. Maden satmak ile toprak satmak arasında pek bir fark yok. Her maden vucutta bir işlevi olduğu gibi dünyayı bir canlı hücre görürsek onun sağlıklı kalması içinde mineral açısından dolu olması lazım. Yani ülkenin tüm demirini mesela satsan insanlarda kansızlık hastalığı başlar. coğrafik manyetik alan bozulur. Bunun gibi bir sürü element var. Bunları düşünen devlette adam olduğunu sanmıyorum.

    Ana voltajlar / alt voltajlar gibi. Tepeden tırnağa kadar enerjiyi nasıl vücut ulaştırıyor ki yaşıyorsun işte devlette böyle olmalı. Aksi halde o beden yaşamaz ölür.

    Uyanmaya devam/ uyandırmaya devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 7 Ocak 2020; 2:26:49 >




  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    O kadar cok biliyorsan gecersin devletin basina. oturdugu yerden iki satirla devleti kurtarilmiyor. Ulaslararasi antlasmalara uymak zorundasin kaldi ki dunya para sistemini pek anladigin yok. Euro yok dolara bilerek yakin tutuluyormus. Bugun o soledigin ulkeler sanki kapitalist sistemle yonetilmiyormus gibi bahsediyorsun. Bugun dunyada doların rezerv para olarak kullanilmasinin sebebi bretton woods antlasmasi . Dun abd nin irak a girmesi bugun iran a girecek gibi olmasinin sebebi petrolun dolar disi bir sistemle satilmasi.
    Ayrica Ben hukumeti savunan biri degilim bugun baska biri olsa hukumetin basinda o vergiler aynen devam edecek aksini dusunursen kendini kandirirsin. Siyaset yalan uzerine kuruludur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logi666leboss -- 7 Ocak 2020; 5:59:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.