Şimdi Ara

Kansere neden olan DNA hasarının hızla tespit edilmesini sağlayan yeni bir test yöntemi geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bilim adamları, endüstriyel kimyasalların büyük çoğunluğu için, kansere yol açma potansiyeli hakkında çok az bilgiye sahiptirler. Hücrelerdeki DNA hasarının tespiti, kanserin gelişip gelişmeyeceği hakkında bilgi verebilir ancak bu tür hasarların testlerinin hassasiyeti sınırlıdır. MIT biyoloji ve kimya mühendisleri ekibi şimdi böyle bir testi çok daha hızlı, daha kolay ve daha doğru yapabileceğine inandıkları yeni bir tarama yöntemi geliştirdi.



    Ayrıca Bkz.Uzak galaksi çevresinde gizemli, devasa hidrojen gazı halkası keşfedildi



    MIT'de bir biyoloji profesörü olan Bevin Engelward: "Bir kanserojene maruz kaldığınız zamanla kanser olduğunuz zaman arasında onlarca yıl sürebilir, bu yüzden gerçekten öngörücü testlere ihtiyacımız var. Öncelikle kanseri önlemeliyiz.” diyor.



    Çalışma ekibi, testlerde, kimyasalları gerçek insan karaciğer hücrelerine çok benzer şekilde metabolize eden ve DNA hasarı meydana geldiğinde ayırt edici bir sinyal üreten özel karaciğer hücrelerini kullanıyorlar.



    Yeni sistemlerini test etmek için, araştırmacılar önce karaciğer benzeri hücreleri büyük hacimli lezyonlar ürettiği bilinen UV ışığına maruz bıraktılar. Bu tür lezyonları tespit edebildiklerini doğruladıktan sonra, sistemi yedisinin tek sarmallı DNA kopmalarına veya büyük lezyonlara yol açtığı bilinen dokuz kimyasalla test ettiler ve testin hepsini doğru bir şekilde tespit edebildiğini buldular.



    Araştırmacılar şimdi performansını fare karsinojenisite çalışmalarından elde edilen geçmiş verilerle ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden gelen bilgilerle karşılaştırarak testi daha da doğru hale getirmek için çalışıyorlar.








  • Ama hâlâ kansere kesin çözüm bulunamadı.. bulunmasının nedeni dünya genelinde insan ırkının bir şekilde azalmasını istedikleri için mi acaba ? Yada bir tedavisi var ama bu tedavi büyük önemli insanlar içinmidir ? Merak ediyorum

  • SC0RPI0N kullanıcısına yanıt
    Bir kerede boş yapmasanız he evet öldürmek istiyorlar sizi o yüzden piyasada tedavi eden bu kadar ilaç var di mi bu tarz insanları zaman yolculuğu icat edildikten sonra ortaçağ avrupasına yollamak lazım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SC0RPI0N

    Ama hâlâ kansere kesin çözüm bulunamadı.. bulunmasının nedeni dünya genelinde insan ırkının bir şekilde azalmasını istedikleri için mi acaba ? Yada bir tedavisi var ama bu tedavi büyük önemli insanlar içinmidir ? Merak ediyorum
    Esim Coxacilin adinda (yalnsi yazmis olabilirim) ilac kullandi. ilacin adeti 90 euro. hafta da 3 sefer kullaniliyordu. iki versiyonu var bu ilacin ve ikisini de israil uretiyor.

    RTE kanserdi. Adini bilmedigimiz bir yerde tedavi gordu gizli olarak. muhtemelen israil den getirdiler doktorlari. Su anda seni beni gomer. iki komsumuz vefat etti pankreas kanserinden. kucuk trombosit oldugu icin en oldurucu kanserlerden. ama sana bana oldurucu...
  • Hocam üzüldüm ne diyebileceğimi bilemiyorum umarım eşiniz iyi olur ve sağlığına kavuşur.. benimde tanıdıklarım hayatlarını kaybetti çok ağır bir şekilde tedavi oluyorlardı ve dediğiniz gibi çok ağır ilaçlar kullanıyorlardı ama hiç birinin kesin tedavisi ve hiç bir umutları yoktu.. Umarım benim düşündüğüm gibi değildir ve umarım tedavisi bulunur ve yer yüzünde bu hastalığa kimse yakalanmaz. Hayatlarını kaybeden insanların yakınlarıyla görüştüğüm de bilim adamlarının bir şekilde bu hastalığa tedavi bulmadıklarını yada gizli tuttuklarını duyduğum, tartıştığım oldu ve neden bu şekilde kanser tedavisinde ilerlediklerini hep merak etmişimdir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunu biliyorum ki !

    yaşı gelip te doğal ölüm saati gelen bir çok kişi

    hala daha hayatta !

    ve bu ileride ciddi bir sorun olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Ocak 2020; 12:1:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    şunu biliyorum ki !

    yaşı gelip te doğal ölüm saati gelen bir çok kişi

    hala daha hayatta !

    ve bu ileride ciddi bir sorun olacak
    40 ına geldiğinde alalım kelleni ne dersin eskiden o kadardı ömür o da şanslıysan.
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    tarihsel açıdan yaşlanmadan ölenlerin kemikleri bu günlere ulaşabilecek seviyede olduğu için

    sözde falanca yüz yılda insanlar 35 i görmeden ölüyordu hikayesi ortada !

    kısaca bilimsel hiç bir gerçeklik yok ortada !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.