Şimdi Ara

Nvidia DirectX 10 destekli mobil grafik işlemcilerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana Nvidia'nın pazara sunduğu GeForce 8 serisi ekran kartları ile DirectX 10 desteğine sahip olan masaüstü bilgisayarlardan sonra dizüstü bilgisayarlar da DirectX 10 desteğine kavuştular. İşlemci devi Intel'in Centrino platformunun yeni basamağı olan Santa Rosa'yı resmen lanse etmesine paralel olarak Nvidia da dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı yeni nesil GeForce 8000M grafik çözümlerini pazara sundu.

    Nvidia'nın hazırladığı yeni nesil mobil grafik işlemciler ilk etapta GeForce 8400M ve 8600M olmak üzere iki farklı seri halinde piyasaya sürülecekler. Gerek 8600M gereksede 8400M serisi doğal olarak kendi içlerinde farklı modellere de sahip olacak. Gelen ilk bilgilere göre, 8600M serisinin GS ve GT olmak üzere iki, 8400M serisinin ise GS ve GT'ye ek olarak G modeli ile birlikte toplam 3 farklı alternatife sahip olacak. Nvidia'nın yeni nesil DirectX 10 destekli grafik işlemcilerinden GeForce 8400G ve 8400GS modellerinin 64-bit bellek veri yoluna ve 256MB bellek ile piyasaya sunulması planlanırken diğer tüm modeller 128-bit bellek veri yoluna ve 512MB belleğe sahip olacaklar. Tabii bu detayların dışında grafik işlemciler kendi aralarında sahip oldukları stream işlemcilerinin sayısı, grafik ve belleklerin saat hızları ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Teknik detaylara verdiğimiz tablo üzerinden ulaşabilrsiniz.

    Nvidia'nın iddiasına göre yeni nesil mobil GeForce 8000M serisi DirectX 10 desteği ve H.264 full HD desteği bakımından dünyanın ilk grafik işlemcileri konumundalar. Yine firmanın açıklamalarına göre, yeni nesil grafil işlemciler farklarını özellikle Windows Vista üzerinde ortaya koyacak. Devrimsel olarak nitelendirilen yeni PureVideo teknolojisi ile Blu-Ray ve HD-DVD konusunda tam destek sağlanırken, PowerMizer teknolojisi ile de Nvidia dizüstü bilgisayarlar iiçn son derece önemli olan kullanım süresi ve performans arasında debge kurmaya çalışmış. Nvidia'nın yeni nesil grafik işlemcileri ilk etapta global anlamda pazarı kontrol eden Acer, Asus, HP, Samsung, ve Toshiba gibi firmaların kullanması bekleniyor.

    Belirtmeden geçmeyelim, Nvidia mobilize olmayı seven profesyonel kullanıcıları da unutmuş değil. Firma eş zamanlı olarka yeni nesil Quadro-FX Go çözümlerini de gün yüzüne çıkardı. Özellikle Nvidia'nın yeni Quadro FX 3500M, 2500M, 1600M, 1500M, 570M, 360M, ve 350M modellerini Alienware, Dell, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, HP, ve Voodoo PC gibi firmaların kendi çözümlerinde kullanmaları bekleniyor. Nvidia'nın yeni neisl Quadro-FX Go mobil grafik işlemcileri hakkında daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

    Not: Nvidia'nın yeni nesil mobil GeForce 8 serisi hakkında yayınladığı podcast te bulunuyor. Merak edenler buradan podcast dosyasına ulaşabilirler.


    Sayfanın Linki : http://www.nvidia.com/object/notebooks.html








  • Çipin arka yüzü çok güzel tasarlanmış şekilli falan.....Notebook'lar oyuncu için yetersiz kalır bence...En üst modelin 128bit olduğu görülüyor...PC'min gözünü seveyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 9 Mayıs 2007; 22:14:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The_MAD

    Çipin arka yüzü çok güzel tasarlanmış şekilli falan...

    Evet papatya gibi.
  • Nvidiaya bakın abi notebook için bile çıkardı.. Amd-Atide hala çıkarcam desin.. Saçmalık.
  • nvidia bu olayada hemen el attı bir sene sonra atnin mobil grafik işlemcileri ortaya çıkar evelallah
  • nvidia her yönde bir adım ilerde gitmeye devam ediyor
  • Stream işlemcilerle kastedilen, GPU'nun içinde 8 yada 16 işlemci olduğumu yani bir nevi çekirdek mimarisindeki CPU'lar gibi bunlarda GPU'nun içinde paralel processing mi yapıyor, ya da ben mi yanlış anlıyorum ? Haber için teşekkürler ayrıca FX57, her zamanki gibi bir adım öndesin. ;)
  • Podcast i indirmenizi tavsiye etmiyorum, hiçbirşeyden anlamayan kullanıcılar hedeflenmiş anlaşılan spiker GPU nedir, Directx nedir diye soruyor nvidia'nın vga departmanından sorumlu elemana, bence zaman kaybından başka birşey değil.
  • 8 ya da 16 işlemci değil de iş yapan birim olarak yer alıyorlar. Bir nevi per cyle syncronious process yapıyorlar. Aynı anda çarpma işlemi gibi ya da DSP olduklarından Fast fourier transformation ya da matrix hesaplaması yapıyorlar. Bu arada şu "podcast" nedir ben sürekli duyuyorum hiç incelemedim , biraz bakayım ama hazır üşengeçliğim tutmuşken biri kısa yoldan açıklarsa daha iyi olmaz mı ?!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    8 ya da 16 işlemci değil de iş yapan birim olarak yer alıyorlar. Bir nevi per cyle syncronious process yapıyorlar. Aynı anda çarpma işlemi gibi ya da DSP olduklarından Fast fourier transformation ya da matrix hesaplaması yapıyorlar.


    Bu ne demek peki, açıkçası pek bişey anladım desem yalan söylemiş olurum :)
  • Ohoo nvidia ya bak basmış gaza. Ati çok uyuşuk kaldı. Öyle yapıcaz böyle yapıcaz dedi ama bişi yok.
    Artık bişey çıkarma ati(pardon amd)!
  • Laptop için gayet yeterli kartlar
  • DOSTLAR OKUYUN..

    DX10 tanımlamalarına yakın durmak bir yana GeForce 8800GTX ve 8800GTS DX10 standartlarında bulunan Tarayıcı Modeli 4.0, çeşitli veri depolama ve aktarma, Geometri tarayıcıları gibi gelişmelere tam uyum sağlıyorlar.Öncelikle
    Nvidia, birleşik tarayıcı yapısını oturtmak için ekran kartı endüstrisinin son yirmi yıldır kullandığı sabit işlev tasarımından ayrılmış.

    Nvidia'nın dediğine göre: "GeForce 8800 tasarım takımı ileri seviye DirectX10 oyunları için büyük boyutta tarayıcı gücü gereksinimi olabileceğini tespit etti. Her ne kadar DirectX 10 birleşik yönerge seti kullansa da grafik işlemcinin birleşik tarayıcı yapısında olmasını zorunlu tutmuyor fakat Nvidia GeForce 8800 mühendisleri birleşik tarayıcı mimarisinin DirectX10'un yük dengeleme özelliğinden en iyi verimi almayı diğer bir deyişle işlemci gücünü daha verimli kullanmayı en iyi şekilde sağlayacağını düşündü.

    Akan İşlemci" (streaming processor) terimi tarayıcı çekirdeğini tanımlamak için kullanılıyor. GeForce 8800GTX bir blokta 16 set sekizli akan işlemciye sahip. 16 bloğun toplamı toplamda 128 akan işlemci yapıyor. ATI'nin R580 ve R580+ tasarımlarındaki gibi Nvidia da gelecekte daha fazla tarayıcı birimi eklenip çıkarılabileceğini belirtiyor. Bunun bir örneği GeForce 8800GTS'nin 96 akan işlemci birimine sahip olmasında görülebiliyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Erdemliol

    Laptop için gayet yeterli kartlar

    bencede gayet yeterli, hatta belki biraz da çizim programı bile kullandırabilir ama emin değilim pek
  • 8600 gt nin frekasları niye daha düşük gs den anlamadım ama stream işlemci sayısı fazla. En üst model 8600 gt olacak sanırsam
  • çünkü GT olan modelde iki katı fazla stream işlemci var....32 adet..GS de 16 adet..
    saat frekansları düşük olmasına rağmen daha hızlı olacaktır...

    Saat hızları düşük olduğu içinde daha az enerji ve güç harcayacak (pil ömrü artacak)ve daha az ısınacaktır...

    Nedeni bu..
  • helal olsun be nvidia'ya. bide artık 128 bit yerine 256 bit stantardı getirse, tam süper olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet


    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    8 ya da 16 işlemci değil de iş yapan birim olarak yer alıyorlar. Bir nevi per cyle syncronious process yapıyorlar. Aynı anda çarpma işlemi gibi ya da DSP olduklarından Fast fourier transformation ya da matrix hesaplaması yapıyorlar.


    Bu ne demek peki, açıkçası pek bişey anladım desem yalan söylemiş olurum :)


    Mesela 2 araba yerine 2 tane müzik sistemi olan araba gibi düşünürsek aslında tek müzik sistemi de ses çıkarırken 2 müzik sistemi sadece aynı müziğin daha fazla ses çkarmasına neden oluyor. gibi bir örbek verirsem çok rahat anlaşılacaktır.




  • tam vistalık..anca masaüstünde performans gösterir..
  • herşeyi iyide.. fiyat açısından dizüstüne nası yansıyacak bakalım.. herkesin alabileceği makul bi seviyede olsalar iyi olurdu..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.