Şimdi Ara

MacBook modelleri artık mekansal ses sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün pek çok dizüstü bilgisayar modelinde ve oyuncu odaklı modellerde ses kalitesi oldukça arttı. Üreticiler seslerin geldiği yönü belirlemek veya mekansal ses sunmak gibi alternatiflerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Apple da bu trende karşı ilgisiz kalamadı.



    Trendi yakalayacak



    Kompleks ses sistemlerinde üreticiler gürültü engelleme yaparak sol hoparlörün sadece sol kulağa, sağ hoparlörün de sağ kulağa doğru ses sinyallerini yaymasını sağlıyor. Böylece daha yoğun bir ses tecrübesi ortaya çıkıyor.



    Ayrıca Bkz.Epic Games mağazası 250TL değerinde 3 oyun hediye ediyor



    Genelde MacBook modellerinde stereo hoparlör sistemleri ile yetinen Apple bugüne kadar rakipleri gibi daha kompleks sistemleri tercih etmemişti. Ortaya çıkan yeni bir patent MacBook modellerindeki mekansal ses teknolojisine işaret ediyor.



    Apple'ın yeni teknolojisi mekanın şeklini ve boyutlarını algılayarak gürültü engelleme sistemini devreye sokuyor ve mekansal sesin o doğrultuda gitmesini sağlıyor. Konferans veya video izleme gibi durumlarda sistem yoğun ses veya surround gibi unsurları devreye alabiliyor.



    Apple'ın henüz patenti ne zaman devreye alacağı bilinmiyor ancak son dönemdeki yükselen trend göz önüne alındığında bir veya iki yıl içerisinde kullanılmaya başladığını görebiliriz.








  • bu fiyatlar ile yeni kasa alma ihtimalimiz nedir ki zaten
  • Applede çoğu şeyin patentini alıp yapmıyor,geleceğe yatırım yapıyor her halde

  • ..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.