Şimdi Ara

TCG Anadolu'ya yerli savaş yönetim yazılımı entegre ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Türkiye’nin en büyük gemisi olacak TCG Anadolu gemisi, yerli yazılıma kavuşuyor. TCG Kınalıada’da kullanılan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetimi, TCG Anadolu’ya entegre ediliyor. Çalışmalara başlandı.



    HAVELSAN tarafından geliştirilen Advent Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetimi platformunun TCG Anadolu’ya entegrasyon çalışmalarının 2020’de tamamlanması planlanıyor. Bu platform sayesinde savaş gemilerinin yönetimi ve savaşma yetenekleri arttırılıyor. Geminin bütün silah ve sensörleri platform üzerinden yönetilebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung’un çerçevesiz televizyonu ortaya çıktı



    Bu platform sayesinde filodaki tüm gemiler tek gemiymiş gibi hareket ediyor. Filodaki herhangi bir gemiden, komutan, diğer bütün gemilerin silah ve sensörlerine hükmedebiliyor. Verilerini görebiliyor, silahlara talimat verebiliyor.



    HAVELSAN, TCG Anadolu'da Savaş Yönetim Sistemi'nin yanı sıra platform verilerinin dağıtımını sağlayan Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi, bilgi sistemleri altyapısı oluşturan Gemi Bilgi Sistemi, milli ve NATO otomatik mesajlaşma alma ve dağıtım hizmetlerini sağlıyor. TCG Anadolu, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak. Bu yılın sonunda Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek.








  • Yine birilerinin zoruna gidecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçak gemileri hem yapımda hem kullanımda hem de olduğu yerde yatarken çok masraflı araçlar. Umarım ekonomiye gereksiz darbe vuran konular arasına girmez.
    Onun dışında böyle bir aracı alt sistemleri dahil yapabiliyor olmak güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde ne gerek var değil mi boşuna masraf hatta israf. Savaş falan çıkarsa rica ederiz yunan veya israilli dostlarımız bizi gemilerinde taşır.
    Hatta ona harcanan paralarla yüzlerce heykel yapılabilir sanat fışkırır heryerden.
  • Şu an envanter de olsa idi ne güzel olurdu.

  • Hey gidi hey!

  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Uçak gemisi olarak geçmiyor. Çok amaçlı amfibi.

  • Silah üretim konusunda ak partinin bu ülkeye kattığı gelişmeleri ortada yalnız bu gelişmeler kat be kat daha iyi bir gelişme ile ileri bir seviyelere gelmelidir

  • 2 kere düşün 1 kere söyle. Gereksiz parti taraftarlığı yapma. Başındaki siyasetçilerden ayrı kendine ait görüşün olsun. Tabi onun içinde araştırmak bilgi edinmek lazım o da sana gelmez.
    Bak ne diyorsun "3 tarafı denizler ile çevrili" amerika gibi uzak mesafelere operasyon düzenlemiyeceksen ne gereği var. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana diğer devletlerin egemenlik haklarına saygı duymuş, bulunduğu bölgeyi korumayı amaçlamıştır. O yüzden bir taarruz ile alakalı bir mecri yerine MSB ye sahiptir. Ama bunu anlamak için kafa lazım tabi.
    Ve TC Devleti bölgeyi korumak için herhangi bir ekstra nakliye aracına ihtiyaç duymaz. Savaş uçakları ikmal yapma ihtiyacı gütmeden bölge güvenliğini sağlayabilir. Deniz üzerinden kara araçlarını taşımak ise mevzu onun içinde gerekli nakil araçları halihazırda var.
    Bir fikri savunurken önüne arkasına bakılır. Amerika okyanus ötesi operasyonlar düzenliyor. Kendine göre bahanesi de var bütçeside. Çin, Amerika ile arasında ki gerginlik ve daha geniş çapta etkinlik isteği ile bu işe giriyor. Ve tabi yine muazzam bütçesi var. Bu tarz gemilere sahip avrupa ülkeleri azalıyor. İngiltere hala daha sömürge sahibi ve bütçesi var tutuyor. Fransa bir tane gemiyi aktif şekilde tutuyor. Garip bir inada.
    Kimse olayı anlamıyor. Türkiye nin bölgeyi korumak için böyle bir şeye ihtiyacı yok. Pek tabi olmadan da koruyabilir. Olmasın mı diyorum. Çeşitlilik iyidir. Neden olmasın lakin bu tarz araçlar durdukları yerde masraf çıkarırlar ki az miktarlı değil.
    Bahsettiğim ülkeler için sıkıntı değil. Amerika, İngiltere, Çin vs. ekonomik açıdan fersah ötemizdeler. Ekonomimiz üzerinde onca yük varken, ekonomiyi güçlendirmek ya da bu yüklerden kurtulmak yerine yenilerini yüklüyorsunuz. Üstüne cehaletle savunuyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yazılım önemli.

  • Ne olarak geçtiğinin önemi yok. Benim gözümde iki mevzu var. Birincisi ihtiyaç var mı? Bence yok. Çünkü hava araçları iniş ihtiyacı hissetmeden bölge güvenliğini sağlayabilirler. Kara taşıtlarının nakliyesi içinse hali hazırda çözümler var. İkincisi ise maliyet? Bu araçlar kullansanda kullanmasanda ekonomi defterine maliyet olarak yazılacak ve bu maliyetler öyle az miktarlar değiller.
    He bu konuda fikrini bilmiyorum lakin diğer gelen yorumun sahibi cahil parti ağızlı şahıs yüzünden gene yazıcam.
    Ben bu tür araçlara karşı değilim. Lakin önce bu araçlara sahip diğer ülkelerin ekonomik seviyelerine yetişilsin sonra bu tarz üretimi de bakımı da maliyetli projelere girişilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Yarası olan gocunur. Ne güzel bir atasözü.

  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    Vatan hainlerinin zoruna gider doğrudur. +1

  • Tabi her zaman olduğu gibi Donanımhaberdeki uzmanlarımız herkesten,bu örnekte de olduğu gibi TSKnın komuta kademesinden daha iyi biliyor herşeyi.
  • Donanım ve yazılım da yerli olunca tamamdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • resme aldanmayın, bu uçak gemisi değil, çıkarma gemisi. asıl amacı lojistik. artı olarak (sanırım 2 idi) uçakta taşıyabiliyor. misal libyaya gitmek bunla çok daha kolay olurdu. tank, helikopter vs başka yere naklediyor. yanlış biliyorsam düzeltin.

  • f35 lerin dikine kalkış iniş yapabilen versiyonunu bu gemiler için alacaktık, o da yalan oldu. böylece geminin vurucu gücü belki de yok oldu gitti.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.