Şimdi Ara

Almanya, 2022 yılına kadar tüm nükleer enerji santrallerini kapatmayı planlıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Enerji üretim yeteneklerini yenilenebilir kaynaklara yönlendirmeye kararlı olan Almanya, yeni yıl arifesinde bir nükleer santralini daha kapattı. EnBW adlı enerji şirketinin yaptığı açıklamaya göre Philippsburg 2 reaktörünün enerji nakil hattıyla olan bağlantısı yerel saat itibariyle 19:00'da kesildi. Ülke, 2022 yılına kadar tüm nükleer santrallerini kademeli olarak devre dışı bırakmayı planlıyor.



    Karlsruhe yakınlarında bulunan Philippsburg 2 reaktörünün devre dışı bırakılmasıyla birlikte ülkede 6 nükleer santral kalmış bulunuyor. 35 yıl süreyle enerji üreten reaktörün kardeşi Philippsburg 1 ise 2011 yılında kapatılmıştı.



    Ayrıca Bkz.Rusya’dan Booking.com’a tekel soruşturması



    Almanya sadece nükleer santrallerini kapatmakla yetinmiyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi 2019 yılının Ocak ayında aldığı bir kararla kömür santrallerinin de kademeli olarak kapatılacağını bildirmişti. Uzun süren toplantılar ve araştırmalar neticesinde alınan kararla ülke, farklı bölgelerde bulunan 84 adet kömür santralini 2038 yılına kadar kapatmayı planlıyor.





    Ülkenin elektrik üretiminin %35’inden sorumlu kömür santrallerinin nükleer santrallere kıyasla daha uzun bir zaman aralığında kapatılması ise ülkenin öncelikle nükleer enerjiye olan bağımlılığını sonlandırmak istemesiyle alakalı.



    Nükleer santralden elde edilen enerjinin kesilmesiyle birlikte kömür santrallerine olan ihtiyacın bir süre daha devam edeceğini tahmin etmek zor olmayacaktır.




  • Biz onların yerinede kömür yakar, nükleer santral kurarız gözleri arkada kalmasın.

  • onlar kapatmayı, biz açmayı planlıyoruz. almanya bizi kıskaniyy

  • Yıllarca sömür kullan şimdi kapatıyoruz ne güzel 35 yıldır aklın neredeydi?

  • Biz bir kac tane yapalim da kapamayi sonra dusunuruz, onemli olan bu isin know-how kismina sahip olmak!



    Amerika 100’den fazla nukleer reaktore sahipken halen yenilerini kuruyor, Fransa ve daha bir cok ulkede de durum bu sekilde..

  • Şöyle bir şey var almanya yenilenebilir enerjide istediğini üretebilen durumda o yüzden bunu yapıyor yoksa vazgeçmezler o kadar yıl kullanmışlar ekmeğini yemişler bu işin. Yanılmıyorsam neredeyse %50 sine yakınını yenilenebilirden karşılayabiliyordu almanya. mesela fransa da %70 ler civarında nükleerden karşılanıyor bir anda vazgeçmesi mümkün değil.
    Almanya her konuda eli en rahat ülke çünkü neredeyse her şeyi üretiyor herifler...

    Çin falan demeyin çin çok farklı bir kafayla yönetiliyor herifler hala kömürden neredeyse ihtiyaçlarının yarısını karşılıyor.

    Hollanda Almanya Danimarka bu üç ülke inanılmaz derecede önem veriyor yenilenebilir enerjiye. Rüzgar Gülü Adası kurmak gibi projeler var dünyada.

    Dünya da kimseyi sömürmemiş ülke olarak bizim ihtiyacımız var keşke nükleer yatırımındaki para da yenilenebilir enerjiye aktarılsa Hem insanlara iş hem insanlara Kazanç hem ülkeye kazanç neresinden bakarsan bak harika bir sektör ...
  • Onlarca ülkeden bir tanesi kapatma kararı almış vay efendim onların yerine açarız onlar kapatıyor biz açıyoruz,bilmemne.Diğer geri kalanlar ki Almanyanın santral sayısından kat kat fazla var bunlarda, hala açmaya devam ediyor onlara ne diceksiniz peki?İlla kendi ülkenize laf çakacaksınız değil mi?Psikolojiniz bozulmuş sizin.
  • Neden birileri rahatsiz olup laf cakiyor! ...

    Almanya nukleere bagimliligi kaldiriyor 2022 de . Guzel adimlar ...

    Turkiye'de 3 yere planlandi kesinlesti ilki icraate baslanmisti Akkuyu . Akkuyu dakini bilin hangi sirket ve nesiyle meshur! Cernobil Nukleer Sizinti Faciasina sebep olan Rus Sirketi ile anlasilmistir! .. Yani mesele ALmanlar gibi SIKI denetleyen kuran bir ulkede bile Nukleer den vazgeciyorsa... Turkiye daha simdiden vazgecmesi gerekirdi...


    Anlamadigim Cernobil den sorumlu sirket ile neyi hedelemisler AKP yoneticileri anlamis degilim! ..

  • Almanya sanayi anlamında bizden çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor,bizden daha fazla nüfusu var ve yenilenebilir enerji kaynakları anlamında bizden çok daha az doğal imkanlara sahip ama nükleerden vazgeçmeye çalışıyor? Almanlar bence oldukça aptallar.

  • Kapanan santralleti geçmişte Alman şirketleri yapıyordu yada kritik parçalarında Alman şirketlerin payı vardı. Yeni teknolojide de benzer durum söz konusu. Yani kazan kazan söz konusu.

  • Ülkemizde kurulması planlanan nükleer santrale karşı değilim benim korkum ülkemiz insanın kural tanımaz vurdum duymaz halleri kurulacak santrale ülke insanının bu halleri yansırsa işte ozaman zokayı yutarız.

  • Bizim durumumuzla karşılaştırmamak lazım. Bizim ekonomik durumumuz iyi değil dışardan enerji ithal etmek için harcadığımız para çok fazla. Bu yüzden nükleer iyi bir çözüm ancak yap işlet devret modeli ile yapılacağı için ülkemizdeki santraldan enerji almak için de yurt dışına para ödeyeceğiz insanlar bunun farkında değil.

  • Maliyet olarak yenilenebilir enerji avantajlı hale gelmeye başladıkça ülkeler bunu tercih edecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akdeniz ülkesiyiz ve her ay güneş alan illerimiz var. Almanya bile bu işi bırakıyorsa, sorarlar adama bizim bu alanda iyi olmamız için gereken sürede dünyada enerji alanında ne gibi yenilikler doğacak ?

    Birileri konuşmaktan tartışmaktan çok korkuyor. Siz bu ülkeyi seviyorsunuz da biz sevmiyor muyuz ?

  • Almanya bu nükleer santrallerini kapatma projesiyle dünyaya rezil olmuş durumda ve kendi içlerinde de sık sık eleştiri konusu olan bir mesele. Tükürdüklerini yalamamak için milyarlarca dolar zarar ederek projeyi devam ettiriyorlar. Şuan bile güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi nükleerin yerini dolduramıyor ilerki zamanlarda nükleer teknolojisi iyice geliştiği zaman elinde nükleer olmayıp tarlaya güneş paneli ekmeye çalışan ülkeler çok büyük bedeller öder. Türkiye'nin acilen nükleer santral kurup bilgi kazanması lazım. İleriye dönük olarak ise Toryum temelli Nükleer Santral geliştirilmesi gerekiyor. Dünya'nın en büyük Toryum rezervlerinden birine sahibiz ve Toryum tabanlı Nükleer Santraller mevcut sistemlere göre çok daha güvenli ve çok daha çevreci sistemler.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Sallanmayalım;

    "FRENCH PRESIDENT EMMANUEL Macron has said that France would shut down 14 of the country's 58 nuclear reactors currently in operation by 2035, of which between four and six will be closed by 2030."
    .
    .
    KAYNAK: https://www.thejournal.ie/france-nuclear-reactor-shut-down-4362093-Nov2018/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 1 Ocak 2020; 17:14:13 >
  • 35 yıl kullanmışlar bu santrali zaten, taşını sıkıp suyunu bile çıkarmışlar, kapatmaları gayet doğal değil mi ? 5-10 sene önce kurulmuş olsaydı kapatırlar mıydı ?

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Azına eline sağlık.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.