Şimdi Ara

Huawei gelecek yıl performans kriterine göre işten çıkaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bu yıl sürpriz bir şekilde ABD-Çin ticaret savaşının arasında kalan ve önemli ortaklarından hizmet alamaz duruma düşen Huawei neredeyse canını dişine takarak mücadele etti ve özellikle hemşehrilerinin desteğiyle yılı rekor akıllı telefon satışı ile kapattı. Bununla birlikte gelecek yıl bazı tedbirler alınacak.



    Gelecek yıl kemer sıkılacak



    Yılın başlarında yapılan sözleşmeler ve stoklar sayesinde ABD ambargosunun etkisini çok hissetmeyen Huawei, 240 milyon akıllı telefon satışı yaptı ve 121 milyar dolar civarında bir gelir elde etti.



    Ayrıca Bkz.Samsung türünün ilk örneği olacak çerçevesiz bir televizyon tanıtmaya hazırlanıyor



    Bununla birlikte ambargo sonrasında yeeteri kadar stok yapamayan Huawei gelecek yıl biraz daha zor bir duruma düşecek. 5G standardının yaygınlaşması ile önemli bir avantaja sahip olmayı bekleyen firma yine de gelirlerinde bir azalma olacağını tahmin ediyor.



    Huawei gelecek yıl bu bakımdan başarısız olan birimleri ve yöneticilerini baskı altına almak zorunda kalacak. Belirli bir süre başarı çizgisini tutturamayan yöneticilerin en kötü yüzde 10’unun işten çıkarılacağı ifade ediliyor.



    Şirket içerisinde biraz daha performans odaklı çalışmayı zorlamak isteyen Huawei ayrıca ABD baskısı nedeniyle tedarik zincirindeki kaçışların da önüne geçmeye çalışacak. Gelecek yılın önemli gündem maddelerinden birisi bu. Diğer ise Google uygulamalarının yerini alacak Huawei mobil servislerinin bir an evvel tamamlanması.



     








  • Bunlar pembe rüyalar görüyor. Allah aşkına mesela YouTube uygulamasının alternatifini nasıl yapacaksın? Sadece yapmak yetiyor mu, oraya kim içerik ekleyecek? YouTube da sonsuz bir kaynak var. TV lerde, telefon da, tablette, pc de her yerde erişimi var. Google Maps in mesela alternatifini nasıl yapacaksın? Google Play Store un içerik zenginliğine nasıl sahip olacaksın? Ancak Çin de telefon satar, gerisi zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 1 Ocak 2020; 0:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye icin ele alirsak :

    Liyakat eksikligi asikar kisileri Huawei Turkiye yoneticiligine kademe kademe terfi ettirilmesini de destekliyorum . Huawei Turkiye cok dogru yolda ... Iclerindeki Truva ATI fark edememisler .


    Cin bir yere kadar kopyalar. Insanlari da es zamanli icerik urettiklerini de kopyalacak birsey pratigi gectim teorik olarak bile imkansiz :)


    @sky__walker dedigi gibi icerik ureten kisiler es zamanli ve mahkum olmasi gerekiyor ! Ki bu da imkansizdir. Bol para hem de herkese verseler de bile yine tutmaz...


    Kimse bilmez! Amerikan hizmetleri vs Cin de yasakli degildir! Sadece Cin kendi kendine Amerikan hizmetlerini vs engelletmistir :) ..


    Amerika veya diger BATI ulkeleri veya Avustralya gibidiger kita ulkeleri isteseler temel seviyede her acidan engelleme bile yapabilir yani fabrikalarinda kullandiklari cihazlarda donanimsal veya yazilimsal veya birsekilde bilesen bazinda bile yabanci kontrolu yani mudahale etme imkani vardir...


    Cinliler akli sura uyanik saniyorlar kendilerini ...



    KISACASI bekara KARI bosamak gibi . Cin de olmayan Google vs hizmetler ile neden olumsuz etkilensin ki ve dedigim gibi Google zaten orada Amerika tarafinca da engellenmemistir Cin kendisi Amerika yerine zaten uzunca yillardir yapiyor :) .


    Aramizda Turkiye'de Huawei yi koru korune gozu kapali savunanlar var : Sormazlar ki ; Huawei in kendi ulkesindeki hizmetlerin neredeyse buyuk bir cogunlu hicbir sekilde Turkiye Avrupa gibi ulkelerde calismiyor yani YOK! ... Urun varyantlari zaten eskik kirpilmis geliyor. Reklamlari testleri ust model ile yapiyorlar ama Turkiye ye getirilenler kirpilmis hali. Sonra da Huawei kor savunuculari reklam vari ayni varyantli olmnayan ayni hizmeleri alamayan cihazin avukatligini yapiyorlar :) .



    Cin icin Turkiye 2 acidan onemlidir ticari yollar yani modern cagin Baharat Yolu ve kendi ulkesinde tehdir olusturan kukla olusumlu Uygurlara karsi istihbarat vs ... Bu uygurlular sozde Islam adiyla Cinlileri avliyorlar kendilerini iyi gizlediklerini de sansalarda ...

    Huawei bu baglamda birden fazla misyonu vardir. Cin lehine icraatlerde bulunmayan ulke bazli yoneticiler de Turkiye dahil performanslari degerlendirilecektir .



    Biz tuketiciler icin sonuc onemli olan.

    Huawei iyisiyle kotusuyle pragmatik acidan tum hizmet ve imkanlarini dunyaya sunmalidir ve mumkunse bilgi casusluguna da hizmet etmesinler. Mumkunse uygun fiyatli olsunlar. NEdir bu Apple ile rekabet etme hevesi . Apple gibi hizmetlerine mi para veriyor insanlar ? Turkiye gibi bircok ulkede Huawei in zaten vasat olan hizmetleri bilerek yok veya vasat! ....




  • Youtube ,play store vb rekabet edilemez denilmiş fakat play store uygulama yapımcılarının uygulamaları uygulaması gerekir fakat youtube alternatifi kolay içerik geliştiriciler aynı videoyu orayada yükleyebilir.

  • Çok ilginç bir yaklaşım normalde kilosuna göre işten çıkarır bi çok şirket bunlar performansı değerlendirecekmiş vay be

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.