Şimdi Ara

Fukuşima nükleer santralindeki nükleer yakıt temizleme faaliyetleri ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fukuşima nükleer santralindeki nükleer yakıt temizleme faaliyetleri ertelendi



    2011 yılında yaşanan deprem sonrası meydana gelen Tsunami sonucunda büyük zarar gören Fukuşima nükleer santralindeki temizleme ve nükleer yakıt çubuklarını kaldırma faaliyetleri karşılaşılan güçlükler nedeniyle bir süre ertelendi.



    Japon Hükümeti’nin aldığı karar kapsamında Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketine ait santraldeki 1 ve 2 no’lu reaktördeki çalışmaların başlangıç tarihi ötelendi. Buna göre daha önce 2023 yılı olarak kabul edilen temizlik faaliyetleri başlangıç tarihi, 2 numaralı reaktör için 2024-2026 ve 1 numaralı reaktör için ise 2027-2028 yıllarına çekildi. Santralin tamamının devreden çıkarılması için öngörülen 30 ila 40 yıllık sürede ise bir erteleme görünmüyor. Santralin 6 reaktöründeki toplam 4.741 adet kullanılmış yakıt çubuğunun kaldırılması için 2031 yılı telaffuz edilmiş.



    Ayrıca Bkz.Rusya, hipersonik silah sistemi Avangard’ın hazır olduğunu duyurdu



    Bazı uzmanlar ise ne yazık ki reaktör için öngörülen 30-40 yıllık devreden çıkarma hedefinin çok iyimser olduğu görüşünü paylaşmış. Ülkenin bu planı hayata geçirmek yerine Çernobil’deki yöntemi uygulayabileceği tavsiye edilmiş. Bu kapsamda Çernobil’de radyoaktivitenin doğal olarak ortadan kalkmasının beklenmesi gerektiğine karar verilmişti.



    Fukuşima nükleer santralindeki nükleer yakıt temizleme faaliyetleri ertelendi



    Fukuşima’da yaşanan felaket, Japonya’nın ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin üçte birini sağlayan ve ülkedeki toplam 54 reaktörün kapatılmasına neden olmuş, ancak bu reaktörlerden bazıları güvenlik endişeleri arasında yeniden faaliyete geçmişti.



    Yaşanan nükleer felaket, 2020 yılında düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılacak ülkelerden bazılarının da tedbirli davranasına neden oluyor. Örneğin Güney Kore, ülkedeki gıda ürünlerinin kirlenmiş olabileceği endişesiyle kendi komitesine radyasyon detektörü temin etmeyi ve kendi ülkesinde üretilen  gıda maddelerini göndermeyi planlıyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/article/us-japan-nuclear/japan-delays-fuel-removal-from-two-reactors-at-fukushima-daiichi-idUSKBN1YU1BF







  • Bizim rektör çalışıyor hala kaç yaşında adam.

    Edit: Haberdeki her “Reaktör” kelimesi, “Rektör” olarak yazılmıştı. Düzenlenince yorum havada kaldı tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 30 Aralık 2019; 11:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut reaktor tasarimlari soguk savas devrinin kalintilari. asil oncelikleri enerji uretmek yada guvenlik degil nukleer silahlar icin fisil element cephane uretmek. bu yuzden son derece guvenilmezler, herhangi bir nedenden kontrol bir an kayboldugunda nukleer yakit asiri isinip eriyor ve erime sonucunda reaksiyon hizi katlanarak artiyor, taki reaktor haznesini patlatip tehlikeli radyoaktif maddeleri etrafa sacana kadar. erimis tuz toryum reaktorleri gibi cok daha guvenli teknolojiler mevcut. bir nedenden reaktorun kontrolu kaybedilip sogutma sistemleri dursa bile bu tip reaktorler kontrolsuz isinmiyor. asiri isindiginda genlesme ile atomlar arasinda artan mesafe reaksiyon hizini kendiliginden dusuruyor. bir sekilde hersey tamamen sarpa sarip kontrolsuz isinma devam ederse reaktor haznesinin altindaki tipa sicakdan eriyip sivi haldeki nukleer yakitin guvenle farki haznelere akmasini sagliyarak ufak parcalara bolusturuyor reaksiyonu durduruyor. turkiye toryum zengini ulkelerden biri. soguk savas artigi guvensiz reaktor tasarimlarini baska ulkelere anahtar teslim yaptirmak yerine bu teknolojilere yatirim yapip onlari gelistirmeli. en basitinden kanal istanbul gibi hic bir getirisi olmayacak projelere haracanacak para buralara aksa bir kac on yil icinde disardan bagimsiz kendi ucuz ve guvenli enerjimizi uretebiliriz. sadece biraz vizyon ve dogru bakis acisi pek cok kemiklesmis problemi cozmeye yeterli aslinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 30 Aralık 2019; 10:38:21 >




  • Dünyanın içine ettiler her geçen gün dahada mahvediyorlar ama biz yapınca sen yapma tehlikeli diyorlar.Nükleer santral kurarsın kurma cok zararlı derler hepsinde onlarca var. Nükleer bomba yapıcaz dersin dünya ayağa kalkar yapamazsın çok tehlikeli ulan sizlerde binlerce var!

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Akkuyu Nukleer Santrali zaten Cernobil Nukleer Felaketini yapan firma yapiyor sirket ismi de Rosatom dir.

    AKP bula bula bu sirketi bulmasi ile hedeflerini belirlemistir simdiden!
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1497970/akkuyu-nukleer-santralinde-calisan-muhendislerden-uyari-apartman-insaati-bile-daha-ciddi-yurutulur.html

    Sinop ta yapilacak diger bir Nukleer Santral de ise Japonlar bile riskleri var diye artacak tedbir maliyetlerini guncellediklerinde AKP bunu kabul etmedi Japonlar da olmaz boyle sey deyip Akkuyu yapimindan cekilmisti!


    Yani Turkiye once emniyet sonra hareketi umursamiyor!



    Yakin zamanda 3. Nukleer Santral ise Karadenize bakan Marmara bolgesinde Bulgaristan a yakin kurulacak. Gerci onda da herhangi bir planlama safhasi vs daha yok ama kurulma yeri kesindir ...


    Bunlar devlet SIRRI degildir.


    Vatandasa ihanet, dogaya ihanet komsu ulkelerdeki canli cansi herseye de ihanet ASLINDA tum bunlar Devlete ihanettir!


    Turkiye artan enerjisini gunesi az goren Kuzey ulkelerdeki gibi gunes panellerini cok rahatlikla artirabiliriz kullanabiliriz!

    Ruzgar Enerjisine de pekala saglam yatirimla verimlilikle enerji elde edebiliriz!


    Turkiye bugune kadar ne yapmissa boyle buyuk projelerde hep batirmistir! GAP a bakiyoruz! Bircok baraj kurulmustur lakin Barajlarin verimliligi artirilmamis ama baraj sayilari artirilmasi ile insanlari goc ettirilmesi bir yana tarihi eserlerin su altinda kalmasi bir yana dogal su rezervlerin yonunun degistirilmesi ile bazi yerler sulakligi artarken bazi yerler kuraklasiyor collesmektedir!

    Tum bunlar zincirleme ekolojik etkiler insan nufusunda degisiklikler Turkiye genelinde tarimsal ve yasanabilir alanlari azalmasi veya degismesi ile olusan goclerle demografik yapisi bozulan farkli cografik bolgelere goc edilmenin de sosyo ekonomik problemleri catismalarina da vesile olusturmasi cabasi !



    Turkiye sadece GAP i elini yuzune bulastirmasi ile olanlar direk ve dolayli ciddi etkileri ortada iken Akkuyu ile komsu ulkeleri gectim Akdeniz Ege Marmara Karadeniz boyunca oralardaki ulkeler en basta deniz durumua gore de ek olarak hava yolu ile dunyanin belki de yarisi filan Cernobil Nukleer felaketinden beter olabilir...


    Japonlar bilindigi uzere kalite kontrol de duayen ulkelerdendir Total Quality Control Just in Time gibi kalite kontrol surecinde oncu yaklasimlari ile dunyaya kazandiran Japonlar ve gelismis robotlari guclu malzemelerine ragmen Fukussima daki SIZINTI Okyanus ta hizla artmasina da engel olamiyorlar... Robotlar bozuluyor.

    Japonlar tek care okyanusa bu sefer kendileri salacaklar nukleer SIZINTIYI ...

    Turkiye jeopolitik jeostatejik konumunu kotu ve bilincsiz ve sorumsuz siyasetleri artik siyasi sinirlar ustu bir rezalet alirsa bolge ulkelerinden Akkuu iicn en basta ele alirsak Araplar dusman olacaktir Rumlar da . En onemlisi Izrail in GAZABINA ugrayabilir AKP ! ...


    RTE zaten bir emeli de Nukleer Enerji kullanimindan cok Nukleer Silah niyetini kendi agzi ile dile getirmesidir ...


    2019 birkac ay onceki aciklamasi iste !

    https://www.takvim.com.tr/video/haber-videolari/baskan-erdoganin-nukleer-silah-ile-ilgili-sozleri-dunya-gundemine-oturdu-son-dakika-olarak-gectiler


    RTE 2017 yilinda Nukleer Silahlanma ile tehditlerinde RTE soyle diyor kendi agzindan videosu da asagida kaynak BABINDA " politik neticeye donusmek suretiye noktlanir diye temenni ediyorum "






    https://www.youtube.com/watch?v=gbJdWNYg9_0

    Yani RTE Nukleer Silahlanma nihai hedefi ile politik koz ile istediklerini elde etme niyetini daha yillar oncesinden belirlemis!


    Peki Turkiye Is Guvenligi giib temel basit konularda felaketler cinayetlere donusen is kazalarindan yapilarin cokkmesine vs koklu bir cozum ve bilinci olmayan Turkiye'de altyapisi bilinc ve icraat seviyesinde musait olmayan bir ulkede siyasi koz ugruna olusacak felaketin SINIR tanimiyor olusu CANLI CANSIZ herseyi etkileyecek bulasici ve kalici oldugu nesilleri de etkileyecegi gercegine ragmen bu tur siyasi koz hesaplarina girmesi sahsen kabul etmiyorum AKIL ve ViCDAN acisindan kabul edilemez! Siyasi kozlar emeller icin Nukleer Enerji ayagina Enerji olacaktir diye kimse kandirilmasin!



    Rusya yani Putin zaten bu iste en karlisi ! Riskleri Turkiye alacak! En pahali Nukleer Enerji birim fiyati da vatandas odeyecek ! Ruslardan teknolojik bilgi altyapi paylasimi da olmayacak ama eminim araklamanin bir yoluna bakilacak ve kimbilir gizli kapakli Nukleer Silah Projelerinde eksik ve sagliksiz bilgilerle olusacak felaketleri de unutmamak gerek!


    SOn yillarda artan Nukleer ATIKLARIN uluorta yerlerde siradan vatandaslara temas edilmesi 7 den 70 cocugundan yaslisina bu tur radyoaktif atiklarin futursuzca heryerde karismiza cikilmasi temas edenlerin hastalanmasi veya kanser vs ile olmesi de ayri bir sorumsuzluktur.


    SOn yillarda irili ufakli nukleer atiklaria temas edenlerin haberlerini okumaktayiz!

    Anlasilan Nukleer Silah veya Nukleer Enerji labaratuvarlari ATIKLARI halka acik SALIYOR!!!!! Bir degil iki degil ! Defalarca!

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/698118/tesbih-sandigi-radyoaktif-madde-hayatini-karartti.html

    https://forum.donanimhaber.com/ikitelli-radyasyon-kazasi-08-ocak-1999--102482182
    https://eksisozluk.com/ikitelli-radyoaktif-atik-vakasi--193853




  • Akkuyu Nukleer Santrali zaten Cernobil Nukleer Felaketini yapan firma yapiyor sirket ismi de Rosatom dir.

    AKP bula bula bu sirketi bulmasi ile hedeflerini belirlemistir simdiden!
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1497970/akkuyu-nukleer-santralinde-calisan-muhendislerden-uyari-apartman-insaati-bile-daha-ciddi-yurutulur.html

    Sinop ta yapilacak diger bir Nukleer Santral de ise Japonlar bile riskleri var diye artacak tedbir maliyetlerini guncellediklerinde AKP bunu kabul etmedi Japonlar da olmaz boyle sey deyip Akkuyu yapimindan cekilmisti!


    Yani Turkiye once emniyet sonra hareketi umursamiyor!



    Yakin zamanda 3. Nukleer Santral ise Karadenize bakan Marmara bolgesinde Bulgaristan a yakin kurulacak. Gerci onda da herhangi bir planlama safhasi vs daha yok ama kurulma yeri kesindir ...


    Bunlar devlet SIRRI degildir.


    Vatandasa ihanet, dogaya ihanet komsu ulkelerdeki canli cansi herseye de ihanet ASLINDA tum bunlar Devlete ihanettir!


    Turkiye artan enerjisini gunesi az goren Kuzey ulkelerdeki gibi gunes panellerini cok rahatlikla artirabiliriz kullanabiliriz!

    Ruzgar Enerjisine de pekala saglam yatirimla verimlilikle enerji elde edebiliriz!


    Turkiye bugune kadar ne yapmissa boyle buyuk projelerde hep batirmistir! GAP a bakiyoruz! Bircok baraj kurulmustur lakin Barajlarin verimliligi artirilmamis ama baraj sayilari artirilmasi ile insanlari goc ettirilmesi bir yana tarihi eserlerin su altinda kalmasi bir yana dogal su rezervlerin yonunun degistirilmesi ile bazi yerler sulakligi artarken bazi yerler kuraklasiyor collesmektedir!

    Tum bunlar zincirleme ekolojik etkiler insan nufusunda degisiklikler Turkiye genelinde tarimsal ve yasanabilir alanlari azalmasi veya degismesi ile olusan goclerle demografik yapisi bozulan farkli cografik bolgelere goc edilmenin de sosyo ekonomik problemleri catismalarina da vesile olusturmasi cabasi !



    Turkiye sadece GAP i elini yuzune bulastirmasi ile olanlar direk ve dolayli ciddi etkileri ortada iken Akkuyu ile komsu ulkeleri gectim Akdeniz Ege Marmara Karadeniz boyunca oralardaki ulkeler en basta deniz durumua gore de ek olarak hava yolu ile dunyanin belki de yarisi filan Cernobil Nukleer felaketinden beter olabilir...


    Japonlar bilindigi uzere kalite kontrol de duayen ulkelerdendir Total Quality Control Just in Time gibi kalite kontrol surecinde oncu yaklasimlari ile dunyaya kazandiran Japonlar ve gelismis robotlari guclu malzemelerine ragmen Fukussima daki SIZINTI Okyanus ta hizla artmasina da engel olamiyorlar... Robotlar bozuluyor.

    Japonlar tek care okyanusa bu sefer kendileri salacaklar nukleer SIZINTIYI ...

    Turkiye jeopolitik jeostatejik konumunu kotu ve bilincsiz ve sorumsuz siyasetleri artik siyasi sinirlar ustu bir rezalet alirsa bolge ulkelerinden Akkuu iicn en basta ele alirsak Araplar dusman olacaktir Rumlar da . En onemlisi Izrail in GAZABINA ugrayabilir AKP ! ...


    RTE zaten bir emeli de Nukleer Enerji kullanimindan cok Nukleer Silah niyetini kendi agzi ile dile getirmesidir ...


    2019 birkac ay onceki aciklamasi iste !

    https://www.takvim.com.tr/video/haber-videolari/baskan-erdoganin-nukleer-silah-ile-ilgili-sozleri-dunya-gundemine-oturdu-son-dakika-olarak-gectiler


    RTE 2017 yilinda Nukleer Silahlanma ile tehditlerinde RTE soyle diyor kendi agzindan videosu da asagida kaynak BABINDA " politik neticeye donusmek suretiye noktlanir diye temenni ediyorum "






    https://www.youtube.com/watch?v=gbJdWNYg9_0

    Yani RTE Nukleer Silahlanma nihai hedefi ile politik koz ile istediklerini elde etme niyetini daha yillar oncesinden belirlemis!


    Peki Turkiye Is Guvenligi giib temel basit konularda felaketler cinayetlere donusen is kazalarindan yapilarin cokkmesine vs koklu bir cozum ve bilinci olmayan Turkiye'de altyapisi bilinc ve icraat seviyesinde musait olmayan bir ulkede siyasi koz ugruna olusacak felaketin SINIR tanimiyor olusu CANLI CANSIZ herseyi etkileyecek bulasici ve kalici oldugu nesilleri de etkileyecegi gercegine ragmen bu tur siyasi koz hesaplarina girmesi sahsen kabul etmiyorum AKIL ve ViCDAN acisindan kabul edilemez! Siyasi kozlar emeller icin Nukleer Enerji ayagina Enerji olacaktir diye kimse kandirilmasin!



    Rusya yani Putin zaten bu iste en karlisi ! Riskleri Turkiye alacak! En pahali Nukleer Enerji birim fiyati da vatandas odeyecek ! Ruslardan teknolojik bilgi altyapi paylasimi da olmayacak ama eminim araklamanin bir yoluna bakilacak ve kimbilir gizli kapakli Nukleer Silah Projelerinde eksik ve sagliksiz bilgilerle olusacak felaketleri de unutmamak gerek!


    SOn yillarda artan Nukleer ATIKLARIN uluorta yerlerde siradan vatandaslara temas edilmesi 7 den 70 cocugundan yaslisina bu tur radyoaktif atiklarin futursuzca heryerde karismiza cikilmasi temas edenlerin hastalanmasi veya kanser vs ile olmesi de ayri bir sorumsuzluktur.


    SOn yillarda irili ufakli nukleer atiklaria temas edenlerin haberlerini okumaktayiz!

    Anlasilan Nukleer Silah veya Nukleer Enerji labaratuvarlari ATIKLARI halka acik SALIYOR!!!!! Bir degil iki degil ! Defalarca!

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/698118/tesbih-sandigi-radyoaktif-madde-hayatini-karartti.html

    https://forum.donanimhaber.com/ikitelli-radyasyon-kazasi-08-ocak-1999--102482182
    https://eksisozluk.com/ikitelli-radyoaktif-atik-vakasi--193853





  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    :)

  • Japonya da değil de aynı şey bu ülkede olsa, başka ülkenin bu ülkeye atom bombası atmasına gerek kalmaz.



    İleri ki yıllarda bu ülkede olacak facianın canlı örneği: Bknz: Fukuşima

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Senin bu mantığınla sayısız başarısız roket fırlatma denemesi olan, space x şirketinede kimse iş vermemesi lazım. Kopyala yapıştır cumhuriyet sözcü ağızıyla gelip buraya yorum yapmışsın. Siz gidin heykel ve saman işleriyle uğraşın, bu işlere karışmayın.

  • Elma ile armudu kıyaslama denir de


    Kelebek ile Aslan kıyaslaması gibi bir analoji yaptığını sanarak beni eleştiren sana da pes doğrusu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    mevcut reaktor tasarimlari soguk savas devrinin kalintilari. asil oncelikleri enerji uretmek yada guvenlik degil nukleer silahlar icin fisil element cephane uretmek. bu yuzden son derece guvenilmezler, herhangi bir nedenden kontrol bir an kayboldugunda nukleer yakit asiri isinip eriyor ve erime sonucunda reaksiyon hizi katlanarak artiyor, taki reaktor haznesini patlatip tehlikeli radyoaktif maddeleri etrafa sacana kadar. erimis tuz toryum reaktorleri gibi cok daha guvenli teknolojiler mevcut. bir nedenden reaktorun kontrolu kaybedilip sogutma sistemleri dursa bile bu tip reaktorler kontrolsuz isinmiyor. asiri isindiginda genlesme ile atomlar arasinda artan mesafe reaksiyon hizini kendiliginden dusuruyor. bir sekilde hersey tamamen sarpa sarip kontrolsuz isinma devam ederse reaktor haznesinin altindaki tipa sicakdan eriyip sivi haldeki nukleer yakitin guvenle farki haznelere akmasini sagliyarak ufak parcalara bolusturuyor reaksiyonu durduruyor. turkiye toryum zengini ulkelerden biri. soguk savas artigi guvensiz reaktor tasarimlarini baska ulkelere anahtar teslim yaptirmak yerine bu teknolojilere yatirim yapip onlari gelistirmeli. en basitinden kanal istanbul gibi hic bir getirisi olmayacak projelere haracanacak para buralara aksa bir kac on yil icinde disardan bagimsiz kendi ucuz ve guvenli enerjimizi uretebiliriz. sadece biraz vizyon ve dogru bakis acisi pek cok kemiklesmis problemi cozmeye yeterli aslinda.
    Nükleer program beyin göçünün önüne geçilmesi, çok ciddi altyapı kurma - deneysel araştırma - teknik bilgi elde edim çabalarıyla olur. Büyük fonlar lazım. Böyle şeylerin İran'da olduğu gibi - tabii İran'dakinin aksine de weaponized şekilde - ulusal dava yapılması lazım ama nerede o vizyon? Türkler her şeyi ahiret ve Allah'a havale etmiş, bu sırada gerçek dünyayı unutmuş... Gerçek dünyadan anladığımız, salt para bazlı, en kolay yollardan yaşanan bir dünya. :-/ Başkaları üretsin, biz ruhlarımızı kurtaralım yeter gibi zihin yapısı hakim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    tek basina kanal istanbula gidecek olan 75milyar dolar bu tip alanlara aktarilsa gereken altyapilar arastirma enstituleri kurulsa beyin gocu kendiliginden tersine doner. beyin gocunun en onemli nedeni para degil, yurtdisindaki unversiteler sirketler oyle cok buyuk paralar odemiyorlar, en onemli neden karier. kendini gelistirip alaninda en tepeye yuriyen biri karierine katkisi olacak, gelecegi acik, ses getirecek calismalar yapabilecegi, yukselebilecegi isleri arar. su durumda turkiyeye gelip ne yapacak, en iyisi bile dunyada ilk 500 arasina zorlukla giren universitelerde kemiklesmis eski kadrolarin hierarsi triplerini mi cekecek, disardan lisansladiklari elektronik aletlere firmware yazdirmakdan ote argesi olmayan sirketlerin amele islerini mi yapacak. dise dokunan, gercek arge yapip gercek beyinleri ceken bir tek aselsan ve tusas gibi kurumlar vardi, onlarin da icine politikayi yandasciligi sokup herkezin kacmasina neden oldular. simdi hollandadaki teknik universitelerde elini sallasan aselsan muhendisine carpiyorsun diyorlar. bu tip nukleer arastirma islerine girsen. uzay sanayine yatirim yapsan. aselsan, tusas, roketsan gibi kurumlarin sayisini ve olceklerini artirsan ki, 75milyar dolarak hepsi mumkun, ulka 10 sene icinde klasman atlar. burda yetisen elemanlar ulke icinde diger sanayi sirketlerininde ileri teknolojiye adapte olmasi icin gereken beyin gucunu saglar. hersey dogru vizyon, dogru niyet meselesi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.